Nauja el. bilietų sistema: apie svarbiausius klausimus

Svarbu, Transportas

Nuo pirmadienio, lapkričio 19-osios, Klaipėdos viešojo transporto sistema pereis prie naujojo elektroninio bilieto sistemos.

„Klaipėdos keleivinis transportas” skelbia atsakymus į dažniausiai keleiviams galinčius iškilti klausimus.

E. bilieto kortelę reikės glausti komposterio viduryje (po ekranu), ten, kur kur šviečia kortelės simbolis.

Kas keisis visiems e.bilieto naudotojams?

Visi elektroniniu bilietu besinaudojantys autobusų keleiviai nuo pirmadienio turimą bilieto kortelę privalo glausti tik prie oranžinio skaitytuvo. Geltonieji skaitytuvai bus išjungti ir pažymėti specialiais informaciniais lipdukais. Vėliau su laiku jie bus išmontuoti.

Kam nesikeičia niekas?

Tik su popieriniais bilietais važinėjantys keleiviai ir toliau savo bilietus turės pažymėti mechaniniuose komposteriuose („krokodiluose”). Niekas, išskyrus minėtą žymėjimą jau prie naujojo skaitytuvo, nesikeičia ir terminuotų bilietų naudotojams.

Kas keičiasi su e.kartiniais važinėjusiems keleiviams?

1. Naktį į pirmadienį bus perskaičiuotas tokių keleivių kortelėse esantys bilietai į pinigus. Pavyzdžiui, jeigu keleivis kortelėje turėjo 4 visos kainos bilietus, jo sąskaitoje atsiras 58ctx4=2,32 Eur. Lygiai taip į pinigus bus pervesti ir turimi lengvatiniai bilietai.

Sistema pervedus bilietus į pinigus atpažins, jog kortelėje buvo, tarkim, bilietai su 50 proc. nuolaida ir komposteris tuo atveju nuskaitys ne 58, o 29 centus. Kortelę (tiksliau sakant – savo sąskaitą, kuri susieta su kortele) toks keleivis pildys ne bilietais, o pinigų suma. Pildant platinimo vietoje privalu nurodyti, ar galioja kokia nors lengvata – turima 50 ar 80 proc. nuolaida. Tai svarbu, nes nuo to priklauso, kokią sumą oranžinis skaitytuvas miesto autobusų maršrute važiuojant nuskaitys: 58, 29 ar 12 centų.

2. Pinigais savo sąskaitą bus galima pasipildyti ir internetu. Nuolaidos (lengvatos) tipą bus taip pat galima nustatyti/keisti pačiam naudotojui, pildant pinigais internetu. Įgudusiems naudotojams atsiras ir kitos naujojo bilieto galimybės: dienos kelionių optimizatorius, galimybė pirkti „draugo bilietą”, turint pakankamą pinigų atsiskaityti važiuojant kitų rūšių vieningoje sistemoje esančiose transporto priemonėse. Detaliau naujojo e.bilieto teikiamos galimybės yra aprašytos puslapyje www.klaipedatransport.lt .

Kas pasikeis, jeigu važinėjotės su darbo dienų terminuotuoju ir kartiniais bilietais?

Kaip ir iki šiol, darbo dienomis komposteris fiksuos turimą terminuotąjį bilietą, o poilsio ir šventinėmis dienomis nuskaičiuos kartinės kelionės kainą nuo turimos pinigų sumos.

Kur tiksliai prie oranžinio komposterio reikės glausti kortelę?

E. bilieto kortelę reikės glausti komposterio viduryje (po ekranu), ten, kur šviečia kortelės simbolis.

Ką priglaudę matysime ekrane?

Jei yra nuskaitomas galiojantis terminuotas bilietas arba sąskaitoje buvo pakankamas pinigų likutis kartiniam bilietui – komposteris švies 4 žaliomis lemputėmis, girdėsis vienas garsinis signalas. Ekrane bus parodoma informacija apie terminuotojo bilieto galiojimą arba nuskaityto vienkartinio bilieto kainą.

Ką reiškia nušvitusios raudonos lemputės?

Jei kortelė neturi galiojančio terminuoto bilieto arba nepakanka pinigų – komposteris šviečia 4 raudonomis lemputėmis, girdisi du garsiniai signalai ir ekrane parodoma, kad nėra galiojančio bilieto arba nepakankamas pinigų likutis sąskaitoje.

Kur kreiptis prireikus paaiškinimo?

Jei kiltų klausimų ar prireiktų pagalbos, informaciją suteiksime telefonu +8 800 12344, taip pat galima kreiptis el. paštu sekretoriatas@klaipedatransport.lt. Daugiau informacijos – www.klaipedatransport.lt.

3 Comments

  1. Anonimas

    Sveiki su draugu susilazinome kad naujuose autobusuose esantys oranziniai skaneriai turi du veidrodelius ir dar du is konu o ne viena is apacios kurie perduoda bilietelio koda i skeneri gal butu galima gaut ar brezinius ar foto kad irodyt aciu

    Reply
  2. Lyda

    Nežinau,kam ir kokiu tikslu prireikė keisti buvusią tvarką,bet dabartinė tikrai nėra keleiviams-ypač vyresniems-iki galo suprantama ir paranki nei pasikraunant,nei autobuse naudojantis.Kažkaip jau per daug „mokyti”tapote ir iš to rašto išėjot iš krašto…

    Reply
  3. Anonimas

    Buvo aiski sistema,atzymejes e.bilieta matydavai kiek liko bilieteliu,dabar ir skaiciavimo masinele reikes veziotis.”Atradinesim Amerika is naujo”

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Transportas

Paaiškėjo metinio bilieto laimėtojas

VšĮ „Klaipėdos keleivinis transportas“ skelbia, kad ketvirtadienį uostamiesčio viešojo transporto sistemoje buvo pažymėtas 100 000 000-asis bilietas nuo naujosios e-bilieto ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

Transportas

Klaipėda perka ir senus miesto autobusus

Nors Klaipėdos savivaldybė tarp 2023–2027 metų veiklos prioritetų įrašė, kad netaršių autobusų dalis jos valdomoje UAB „Klaipėdos paslaugos” sudarys 100 ...
2024-04-04
Skaityti daugiau

Transportas

Dirbtinis intelektas Klaipėdos autobusuose padės gaudyti zuikius*

VšĮ „Klaipėdos keleivinis transportas“ (KKT) pranešė, kad siekdama modernizuoti keleivių tikrinimo procesą ir užtikrinti teisingesnį bei efektyvesnį bilietų tikrinimo procesą, ...
2024-04-01
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This