Stebuklingos Kalėdos Klaipėdoje: už pramogas Teatro aikštėje teks susimokėti

Miestas, Svarbu

Už beveik 50 tūkst. eurų, skirtų iš miesto biudžeto, Teatro aikštėje įrengtoje ledo čiuožykloje klaipėdiečiai nemokamai pramogauti negalės. Valandą pačiuožinėti po atviru dangumi kainuos beveik tiek pat, kiek ledo arenoje „Akropolyje“.

Teatro aikštėje baigiama įrengti ledo čiuožykla. Martyno Vainoriaus nuotr.

Šeštadienį pradėsiančioje veikti ledo čiuožykloje Teatro aikštėje pramogauti valandą kainuos eurą, jei žmogus turės savo pačiūžas. Jei jas norės išsinuomoti ir pačiuožinėti, mokestis sieks keturis eurus.

Kaina šioje čiuožykloje bus beveik tokia pati, kaip toje, kurioje siekiama uždirbti. Pavyzdžiui, Klaipėdos „Akropolyje“ esančioje ledo arenoje 45 minučių seansas kainuoja 4-5 eurus, o vaikams – pigiau, į šią kainą įskaičiuota ir pačiūžų nuoma.

„Ledo čiuožykla yra labai brangus projektas. Pinigų, kurie skirti iš miesto biudžeto, užteko tik įrengti čiuožyklos pagrindą ir išsinuomoti šaldymo įrangą, kuria bus gaminamas ledas. Čiuožykla yra ir apšvietimas, ir muzika, ir aptarnaujantis personalas. Viskam reikia pinigų, viskas kainuoja, todėl esame priversti imti simbolinį mokestį“, – teigė šventinius renginius uostamiestyje organizuojančios viešosios įstaigos „Klaipėdos šventės“ kūrybos vadovė Dalia Grikšaitė.

Jos teigimu, ledo čiuožyklą prižiūrės, joje pramogauti norinčius žmones aptarnaus 12 jaunų darbuotojų. Penki jų „Klaipėdos šventėse“ įdarbinti darbo sutartimis, o septyni – pagal paslaugų vienkartines sutartis. Visi jie pamainomis dirbs tol, kol veiks čiuožykla – maždaug mėnesį.

Teatro aikštėje baigiama įrengti ledo čiuožykla. Martyno Vainoriaus nuotr.

„Darbuotojai prižiūrės ledą, nes jį kiekvieną rytą reikės iš naujo „auginti“. Jie taip pat išduos pačiūžas, jas priims atgal, veš jas pagaląsti, o tai irgi kainuoja. Mokėti reikia ir už šalmus, kurie vaikams bus duodami nemokamai. Prižiūrėti ledo čiuožyklą ir jos lankytojus yra didelis darbas, todėl ir reikia papildomų pajėgų. O mokestis pramogautojams yra paskaičiuotas pagal visas numanomas išlaidas. Galime norėti, kad viskas būtų nemokamai, bet taip nėra“, – konstatavo D. Grikšaitė.

Klaipėdos savivaldybė įstaigai „Klaipėdos šventės“ skyrė 90 tūkst. eurų, už kuriuos turi būti organizuojami kalėdiniai renginiai. Už šią sumą atvežta, pastatyta ir papuošta pagrindinė miesto eglė, Teatro aikštė, joje organizuojami renginiai, pavyzdžiui, eglutės įžiebimas. Maždaug pusė skirtos sumos bus išleista ledo čiuožyklai. „Tie 90 tūkst. yra puošybai ir renginiams visam mėnesiui. Pavyzdžiui, Vilniuje vien kalėdinė eglė su savo konstrukcijomis tiek kainavo. Mums skirtų pinigų ledo čiuožyklai tikrai nebūtų užtekę, laimė, kad pavyko rasti rėmėjų“, – tikino pašnekovė.

Šią savaitę bendrovės „Klaisvita“ darbuotojai Teatro aikštėje įrengė čiuožyklos pagrindą – maždaug 300 kv. m ploto aikštelę, kuri išskirtinė tuo, jog suformuota apčiuožimo kilpa aplink Taravos Anikę. Vėliau joje buvo klojamos ledo šaldymo plokštės, o ketvirtadienį ant jų pilamas ir šaldomas vanduo – taip gaminamas ir „auginamas“ ledas.

Teatro aikštėje baigiama įrengti ledo čiuožykla. Martyno Vainoriaus nuotr.

Atviros čiuožyklos atidarymas Teatro aikštėje numatytas šį šeštadienį, gruodžio 7 d., 17 val. Klaipėdos dailiojo čiuožimo klubo „Speigas“ auklėtiniai paseks „Ledo pasaką“.

Numatoma, jog čiuožykla veiks iki Trijų Karalių. Čiuožyklos ledas šaldomas iš apačios ir, anot gamintojų, netirpsta net tada, kai lauke vyrauja 10 laipsnių šiluma. Jam pakenkti gali tik liūtis.

Čiuožykla Teatro aikštėje veiks nuo pirmadienio iki trečiadienio 12-21 val., nuo ketvirtadienio iki sekmadienio – 12-22 val.

Atviros čiuožimo pamokos vyks savaitgaliais: gruodžio 8, 14, 15, 21, 22, 28, 29, sausio 4, 5 dienomis 17 val.

Pačiūžų vakarėliai ant kalėdinio ledo vyks gruodžio 8, 14, 15, 21, 22, 28, 29, sausio 4, 5 dienomis 18-20 val.

INFORMACIJA

Bendrovė „Klaistvita“ pagrindą čiuožyklai įrengė išlyginusi ir sutrombavusi 10 sunkvežimių smėlio. Ledą „augina“ UAB „Šaltoji banga“. Tam buvo iškloti specialūs ledo kilimėliai, kuriais vaikšto šaltnešis – glikolis, ant kilimėlio pilamas ir šaldomas vanduo. Čiuožyklos ledo storis turi būti apie 5 cm, 1 mm ledo užauginti reikia 1 valandos.

Kalėdinės ledo aikštelės išmatavimai – 15 x 20 m, ledo takas apie skulptūrą Anikei – 33 m, bendras ledo paviršius apie 400 kv. m. Vienu metu čia galės čiuožinėti apie 50 žmonių.

14 Comments

  1. Joa

    Žmonės negerkit ir nerukykit gal tada ir turėsit tuos kelis eurus.

    Reply
  2. Anonimas

    Maziau verkit ? buvom ir labai smagu,kuo daugiau pramogu,nors ir mokamu.paskaiciuokit kiek isleidziat pinigu alkoholiui,cigaretems ir kitiems niekams.

    Reply
  3. Gedas

    Niekas nesako kad alus brangus , eina į šventė ir neprašo kad darykla duotų pigiau arba šventę padarytų pigiau . Moka 5 eurus už įėjimą po 5 eurus už bokalą laukia valandėlę eilej kol galės nusipirkti ir nieko viskas gerai . O su vaiku valandėlę paciuozinet už 10 € brangu . Jūs apgailetini!

    Reply
  4. Tomas

    LT. Nemokamai gali gaut nebent į snukį, ir to prieš tai dar kokios cigaretės paprašys. Viskas dabar yra verslas,Kalėdos ne išimtis,nori stebuklo-susimokėk…

    Reply
  5. Anonimas

    Nemanau, kad Klaipėdoj masiškai kas turi pačiūžas, tai imti 1 eur mokestį kaip ir perteklinis noras. Bet kokiu atveju, vaikams iki kokių 10 m tikrai turi būti nemokamai, o suaugusieji gali susimokėti tikrai.

    Reply
  6. Blinda

    Šeip galetu uostas pasponsoriauti ,padariti švente klaipedečiams .

    Reply
  7. Ieva

    O už vieną eurą galima be pačiūžų, tiesiog su batais pačiuožinėt? ?? Kitą kartą mažiau pinigų į orą leiskit, turiu omeny fejerverkus per įžiebimą.

    Reply
    • Meta

      Ant to ledo be paciuzu neslysta

  8. Nebambėkit

    Kosminės kainos? 1 euras? O žmonės savanoriškai turi eiti dirbti? Smagu, kad turėsim tokią išskirtinę pramogą. Kam labiau patinka Akropolis, eikit ten.

    Reply
  9. Nerijus

    Stokholme, atviroje čiuožykloje, kainuoja tik pačiūžų nuoma: 30 kronų vaikams, 60-suaugusiems.

    Reply
  10. nuvylė

    ęglę išprašė ir gavo dovanų, o ledo dovanoti žmonėms nesugeba. Juo labiau, kad tai yra visų mūsų sumokėti pinigai.
    Ir taip nykiai atrodo miestas nekalėdinis, o čia dar užkerta kelią pačiužinėti tiems, kas taupys šventiniam stalui, dovanėlėms, ir gal net maistui.
    juk teigė, kad buvo išskyrę daug didesnę sumą eglei, kurios neužsakė. kur nukišo tuos pinigus? uždariems vakarėliams?
    negražu.

    Reply
    • Varyk

      Tai imkis ir suorganizuok nemokamai, bus gražu.

  11. :)

    kostmines kainos, kai tokios algos, bedarbyste, niekas neis 🙂

    Reply
    • Anonimas

      Tu bent rasyt ismok, gal tada ir darba gausi? ?

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Iki scenos privažiuoti nepavyko?*

Trečiadienio vakarą Spyglys buvo nusprendęs ne tik pasivalkioti po tuščią kaip visada mūsų senamiestį, bet ir nelaukdamas kol koks stiliaus ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Regionas

Tarpukario kretingiškių sporto pramogos

Nuo senų laikų kretingiškiai suprato, kad sportas – ne tik sveikata, bet ir puikus būdas laisvalaikiui leisti. Mus pasiekusiose tarpukario ...
2024-02-11
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Šviesų festivalio šiemet nebus

Dabartinės uostamiesčio valdžios užmojis gerokai peržiūrėti miesto kultūros barą atsiliepė ir 2015-aisiais užgimusiai tradicijai – Klaipėdos šviesų festivaliui. Pernai pavasarį ...
2024-01-16
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This