„Klaipėdos vanduo“ atsisveikina su trimis vadovais

Svarbu, Verslas

Antradienį laikinasis uostamiesčio savivaldybės valdomos AB „Klaipėdos vanduo“  vadovas Alenas Gumuliauskas priėmė sprendimą atleisti iš pareigų tris iš aštuonių direktorių. Pasak laikinojo vadovo, jie atleidžiami be jokios kaltės. Sprendimas priimtas siekiant „suformuoti darnų ir įmonės poreikius atitinkantį kolektyvą”.

Tiek įmonės valdybos pirmininkė, tiek akcijų valdytojas – Savivaldybės administracijos direktorius – tikina, kad laikinasis vadovas turi palaikymą atlikti tokius veiksmus.

Martyno Vainoriaus nuotr.

„Atviros Klaipėdos” žiniomis, antradienį vyko bendras įmonės valdybos ir Stebėtojų tarybos posėdis, kurio metu taip pat ir valdybos narius esantis laikinasis „Klaipėdos vandens” vadovas A. Gumuliauskas informavo apie sprendimą nuo šio penktadienio atleisti iš pareigų Teisės ir bendrųjų reikalų departamento direktorę Jūratę Spudulienę, Finansų departamento direktorę Aldoną Jonaitienę ir Plėtros departamento direktorių Vytautą Valantiną.

Trečiadienio rytą A. Gumuliauskas patvirtino tokį faktą.

„Darbo sutartis nutraukiama 59-o Darbo kodekso straipsnio pagrindu – darbdavio valia. Siekiant suformuoti darnų ir bendrovės poreikius atitinkantį kolektyvą. Šis straipsnis savyje nesuponuoja jokios darbuotojo kaltės. Atsisveikiname gražiai. Vakar vyko bendras Stebėtojų tarybos ir valdybos posėdis, šie klausimai buvo aptarti, nors jie ir oficialiai yra įmonės vadovo prerogatyva. Stebėtojų taryba ir valdyba sprendimus palaikė”, – sakė A. Gumuliauskas.

Pasak jo, kol kas bus pavesta kitiems darbuotojams laikinai vykdyti minėtųjų departamentų direktorių pareigas.

Minėtasis Darbo kodekso straipsnis numato, kad darbdavys turi teisę nutraukti darbo sutartį su darbuotoju, įspėjęs prieš tris darbo dienas ir sumokėjęs ne mažesnę kaip šešių mėnesių jo vidutinio darbo užmokesčio dydžio išeitinę išmoką. Įmonė skelbia, kad trečią šių metų ketvirtį vidutinis generalinio direktoriaus bei departamentų direktorių atlyginimas sudarė 5040,92 Eur neatskaičius mokesčių.

Įmonės valdybos pirmininkė Regina Derkintytė-Kaupienė patvirtino, kad su A. Gumuliausku buvo kalbėta apie galimus struktūrinius pokyčius.

„Vakar vykusio valdybos posėdžio metu laikinasis bendroves vadovas pristatė galimus struktūrinius pokyčius bendrovėje. Valdyba pavedė jam artimiausio posėdžio metu pateikti detalų galimų pasikeitimu planą ir etapus, kuriais tai būtų įgyvendinama. Galiu tik patvirtinti, jog bendrovės laukia pokyčiai. Kaip taisyklė, ne visi pasikeitimai sutinkami pozityviai ir geranoriškai. Sprendimus dėl konkrečiu asmenų atleidimo priima bendrovės vadovas, ne valdyba. Patikinu, jog valdyba vadovu pasitiki ir, jei buvo nuspręsta atleisti tam tikros grandies vadovus nedelsiant, vadinasi, to atidėlioti nebuvo galima. Judėti į priekį reikia jau dabar. Darnus kolektyvas ir sveika atmosfera darbe yra esminis veiklos variklis. Valdyba ir laikinasis vadovas tai laiko prioritetu”, – sakė valdybos pirmininkė.

Be jos ir A. Gumuliausko valdyboje dar yra savivaldybės tarnautojai Alina Mikalauskė ir Andrius Kačalinas bei trečias nepriklausomas narys Valdas Tekorius.

„Kol kas šio sprendimo oficialiai nesame gavę, bet čia ir ne mūsų kompetencija. Čia – valdybos kompetencija. Tačiau priežastys mums yra žinomos. Veiksmus daro direktorius, sprendžia kartu su valdyba. Buvo bendras posėdis nuomonių apsikeitimui, o vėliau jis jau vyko be Stebėtojų tarybos narių. Mūsų sutarimu yra laikomasi kompetencijų atskyrimo. Bendra situacija įmonėje mums yra žinoma, žinomos problemos, apie kurias dabar nenorėčiau kalbėti ir jas reikia spręsti neatidėliotinai. Planuojami ir audito reikalai”, – sakė „Klaipėdos vandens” Stebėtojų tarybos pirmininkas Valdemaras Anužis.

Kartu su juos Stebėtojų taryboje yra dar trys nepriklausomi nariai – Giedrė Švedienė, Rapolas Striūkas ir Vaidotas Balynas. Klaipėdos rajono savivaldybę atstovauja Irena Gailiuvienę, o uostamiesčio – Edvardas Simokaitis ir Ričardas Zulcas.

Įmonės akcijų valdytoju esantis  Savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Neniškis taip pat teigė, kad vadovas leidimą reformoms nedidinant žmonių skaičiaus yra gavęs, bet kartu esą yra sutarta, jog esminiai pokyčiai paliekami naujam vadovui, kuris turi būti atrinktas po naujai paskelbto konkurso.

18 Comments

  1. Skaidrius

    Ar žinote kokios kvalifikacijos tie žmonės.? Teisės departamento direktorė be teisinio išsilavinimo (negali net įmonę atstovauti teisme), finansų direktorė nežino kas yra pinigų srautų analizė, ir plėtros direktorius kuris kaip kalbama gerbiamo Makūno krišktasūnis ir pagrindinis „reikaliukų” tvarkytojas!!!

    Reply
    • avsas

      Dėl tų tinka-netinka dar galima būtų ginčytis, bet įmonę pasmerkti ES finansuojamų projektų žlugimui – juk išmesti pagrindiniai kurie vežė ES projektus. Kai kitoms vandentvarkos įmonėms yra išrašyta virš 40 mln. baudų, dabar ir Klaipėda prie to prisidės. O chaosas atleidimo iniciatoriams tik į nauda – dar vis ant Makūno ir Špučio suvaryti galima. O didieji kombinatoriai ar atsakys asmeniškai. Mero vietoje reiktų pareikalauti ASMENINĖS atsakomybės visos valdybos ir dar kelių iš stebėtojų, nes kiek galima draskyti įmonę ir likti nekaltais.

  2. LAIVAS AUKŠTAITIS

    1. Laivas SŪDUVIS stovės prie Pilies tilto, Dangės kairėje krantinėj.

    2. Laivas „SŪDUVIS” bus „UŽKONSERVUOTAS”, o ne „NURAŠYTAS”.

    Tiems, kas rašo komentarus tinklaraštyje ir nežino kur Smiltynėje stovi „NURAŠYTAS” laivas „KOLYMA”,
    rekomenduojame nuvykti į Klaipėdos geležinkelio stotį ir apžiūrėti „UŽKONSERVUOTĄ” juodą garvežį…

    Reply
  3. Adomas

    linkim sekmes, kelias bus ilgas ir juo einant bus daug tokiu, kurie jau susikure vteko irankelius kaip apsaugoti savo siknutes, dar bus daug tokiu, kurie pirks ziniasklaida ir aiskins kaip viskas turi buti stabilu ir uztikrinta, galu gale bus tu, kurie jau isleido savo atkatus dar ju ir negave, bet kokia valdyba stipri bebutu reikes sekmes. ir i klaipeda turi ateiti 21 amzius.. anksciau ar veliau

    Reply
  4. Baltas

    Naujoji bei skaidrioji valdyba vėl krečia anekdotus. Negana to, kad VTEKe dėl valdybos ir stebėtojų narių vyksta tyrimai dėl pažeidimų, tai dar uzurpatorius, prisimetęs vandenų gelbėtoju krečia visokiausias nesamones – tai savo chebrytei vietas laisvina, tai jis dirba nebūdamas įmonėje dienų dienas, tai surenka šaltkalvius ir santechnikus ir stumia kalbą kaip leninas nuo branivičioko jiems – tipo tik jūs galite normalią revoliuciją padaryti, kad vanduo skaidriai tekėtų, tik jūs galite valdyti, bet su sąlyga, kad galėčiau savo chebrą pastatyti, tikėkit naivuoliai, tikėkit. O savivaldybė mato ir tyli, nes žino, kad prisišiko, o jei prisipažins tai dar per galvą gali gauti. Juk niekas kitas, o tiktai administracija šitiems pitbuliams savo įmones pateikė ant sidabrinės lekštelės su paauksuotais krašteliais. O mokėti reikės už visą šitą košę mums Klaipėdiečiams ir ne centais prie kainos, o kartais gal net ir griežtu vandens padavimo grafiku po 2 kartus per dieną. Na dar gali būti ir talonai vandeniui, kai verslas sunaikins vandenvietę tam, kad galėtų plaukioti ponų jachtos.
    Juokingiausia tai, kad nei vienas valdybos narys ir nei vienas stebėtojų narys nebuvo savo valdomuose objektuose. Jie valdo bet nežino ką – kaip vairuoti užsimerkus. Čia ne bajeris – čia darbuotojai skundžiasi, kad objektuose ne tik jų bet ir naujo vado nėra matę.

    Reply
  5. Vaidotas

    Įdomu ir keista- kodėl pensininkas (ar jau beveik…) dir. pavaduotojas Špučys lieka? Ar todėl. kad jo žmona jau 25 m. dirba savivaldybėje vyr. finansiste?
    O kodėl liko ir dar vienas dir, pavaduotojas atsakingas už nuotekų valyklos darbą? Ar ne jis kaltas kad daugybę metų nesugeba apsaugoti miestiečius nuo sklindančios iš jo ‘valdų” smarvės?

    Reply
  6. tik pyst

    ir išslydo kažkam iš rankų VANDENYS, taip jie slidūs, ATIA ir negrįžtamai, beje ko gero ir KRATC tuoj kažkam išslys iš nagų 🙂

    Reply
  7. Anonimas

    Špučys lieka direktoriauti?

    Reply
  8. Tomas

    Laikinas direktorius atleidinėja direktorius, wtf? Kompetencijos už 6 mėn, wtf? O skystablaudžiai meras ir administracijos direktorius ramiai reaguoja WTF?

    Reply
    • Pagaliau

      Vytautai čia tu? Neramu laisvoje rinkoje atsidurti?

  9. Na, na

    Na ir iš kur tas „profas” Gumuliauskas atsirado? Nespėjo kojas apšilti, o jau sustrategavo ir pasėjo kolektyve įtampą kokios dar nebuvo. Atsirado mat proto bokštas. Pamatysim kas už tokių veksmų slėpiasi kai paaiškės kas užims atleistųjų vietas ir kaip vyks generalinio direktoriaus konkursas. Jeigu reikalinga pertvarka ar kadrų atnaujinimas tai gal laikinasis galėjo „pakentėti”?

    Reply
    • Vieša erdvė

      Iš garsiųjų auditorių, kurie dabar susukoncentravo “Lietuvos gerežinkeliuose”. Alia reformatorius… po mėnesio darbo pradėjo visus mėtyti kaip guminius kiškius…

  10. Bėdulis

    Chunveibinai

    Reply
  11. Valio

    Valymas prasidėjo.

    Reply
  12. Dosnus laikinasis

    Atleisti sumokant po 6 mėnesių atlyginimus tris banginius – reiškia palikti visus darbuotojus be bet kokios vilties uždirbti bent kiek daugiau. Pensininkams nuo naujų metų po 3,5 eu prezidento valia prideda. Vandenyse darbuotojų atlyginimai po naujų metų dar labiau prie minimalios algos. Ar stebėtojų tarybos pirmininkui, valdybos pirmininkui ir taip dosniai atleidinėjančiam Gumuliauskui tai žinoma?

    Reply
  13. C7

    Geras pastebėjimas, privačiame versle būtų 1 direktorius ir 8 sričių pavaduotojai arba departamentų vadovai.
    Kol kas kvepia naftalinu.

    Reply
    • Sapiega

      o čia 1 gen. direktorius ir 5 departamentų direktoriai – sričių pavaduotojai. Tai kas čia blogai?

  14. Klp

    Niekaip nesuprantu, kam įmonei 8 direktoriai, pinigų turbūt neturi kur det

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Transportas

Integruotiesiems maršrutiniams taksi – 6 metai

Antradienį sukanka 6 metai, kai į viešąjį Klaipėdos transportą kaip integruota jo dalis įsiliejo maršrutiniai taksi. Per tą laiką M5, ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

„Grigeo Klaipėda“ ir vandentiekininkai susikibo dėl šimtų tūkstančių 

Po teisėsaugininkų nustatyto fakto, jog pilnai neišvalytomis nuotekomis teršė Kuršių marias, uostamiesčio vandentiekininkų paslaugomis priversta naudotis AB „Grigeo Klaipėda“ už ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Verslas

Klaipėdos pramoninkams vadovaus Rimantas Juška 

Klaipėdos pramonininkų asociacija (KPA) ketvirtadienį vykusiame visuotiniame susirinkime išsirinko savo naują vadovybę. Martyno Vainoriaus nuotr. Dvi kadencijas – ketverius metus ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This