Irenos Šakalienės byla sustabdyta (atnaujinta)

Miestas, Svarbu

Klaipėdos apygardos teismas, nagrinėjantis bylą dėl Klaipėdos savivaldybės administracijos Miesto tvarkymo skyriaus vedėjai Irenai Šakalienei ir jos dukroms priklausančio namo, esančio K. Donelaičio g., rekonstrukcijos bei su tuo susijusių žemės pirkimo sandorių, sustabdė procesą.

Teismas pirmadienį priėmė ir nutartį, kuria paliktos galioti laikinosios apsaugo priemonės, draudžiančios sklype atlikti bet kokius statybos darbus. Martyno Vainoriaus nuotr.

Bylą nagrinėjančiai teisėjai Erinijai Kazlauskienei prireikė pertraukos norint apsispręsti dėl prokurorės Violetos Šulcytės prašymo atlikti sklypo ekspertizę. Jos metu turėtų būti atsakyta, kokio dydžio sklypas yra reikalingas čia stovinčiam statiniui.

Tiek Nacionalinė žemės tarnyba, tiek Savivaldybės administracijai atstovaujantis advokatas Gintaras Aleknavičius, tiek ir Šakalių šeimos advokatas Rimvydas Paulauskas dėstė, kad toks prašymas turėtų būti atmestas. Anot R. Paulausko, skaidant šį sklypą būtų pažeistos istorinės-urbanistinės savybės. Jei visgi teismas nutartų skirti tokią ekspertizę, R. Paulauskas prašė ekspertui užduoti klausimą, ar iš liekančios dalies, jei tokia būtų pripažinta perteklinė, galima suformuoti atskirą nekilnojamojo turto objektą.

Teisėja byloje paskelbė dviejų dienų trukmės pertrauką. Ji pirmadienį priėmė ir nutartį, kuria paliktos galioti laikinosios apsaugo priemonės, draudžiančios sklype atlikti bet kokius statybos darbus. Trečiadienį paaiškėjo, kad byla sustabdoma – bus vykdoma ekspertizė.

ISTORIJA

Koją į Donelaičio g. 12-tuoju numeriu pažymėtą namą I. Šakalienė įkėlė dar 1994 metais, kai čia įsigijo vadinamąsias kūrybines dirbtuves. Palaipsniui valdininkė supirko visus 6 name buvusius butus, vienas iš kurių priklausė pačiai savivaldybei. Po butą ji padovanojo savo dukroms, su kuriomis vėliau įkūrė AB „Donelaičio namai” (Beje, prokuratūra ginčija ir minėtos bendrovės įstatinio kapitalo padidinimo, t.y. akcijų pasirašymo sutartį 2018 m.).

Su Klaipėdos savivaldybės administracijos palaiminimu I. Šakalienė be aukciono, lengvatine tvarka per keturis kartus (2006 m., 2007 m. ir du kartus 2014 m.) įsigijo ir šalia namo esančius žemės sklypus.

2019 m. buvo  pradėta vadinamoji namo rekonstrukcija, kurios metu buvusios skalbyklos vietoje per trumpą laiką išdygo naujas priestatas. Darbus atlieka UAB„ Rekosta”, tačiau dėl teismo taikytų laikinųjų apsaugos priemonių šiuo metu čia statybos nevyksta. Pagrindinis XIX a. pastatas, iš gatvės pusės uždengtas plėvele, atrodo prastos būklės.

12 Comments

  1. Vytautas L.

    Kiek gali inkšti čia visokie ,,svieto lygintojai”iš tinginių ir baudžiauninkų apsileidėlių: – kito nieko nesugebantys bile tik pult , pavydėt , šmeižt , juodint . Gerbiama Irena , mes gi matom ,juk ir taip aišku normaliems žmonėms – Jūsų sutvarkyti , restauruoti (iki šiol labai apleista miesto vieta) Jūsų teisėtai įsigyti pastatai ir vietovė puoš ir senovinę Donelaičio gatvę irgi Klaipėdos mieste gražiau bei tvarkingiau bus …

    Reply
  2. Ir netik

    Maža to kad Šakalių klanas namą susirentė tai dar ir medžius iškirto, o jų vietoj pasodino auksinius neva medelius, ir juos įrėmino dar brangesnėm tvorelėm,ir grotelėm.!! Sau po langais!……tačiau kitose rekonstruotose gatvėse net centrinėse nei tau TVORELIŲ NEI GROTELIŲ aplink auksinius naujuojus medelius,…toli eit nereik kad ir prie teismo, ir tt…. o sakūrų parkas ar sodas ar ne po Šakalienės langais planuojamas!!!!

    Reply
  3. MAUZERIS

    TEGUL TAVE SAUGO DIEVAS! O TUOS BENKARTUS TEGUL NUTRENKIA ZAIBAS!

    Reply
  4. pareis Karma stambiasnukiams

    Kol kas žinom tik tris namus senamiestije (3-as statomas) tos paprastos valdininkės naguose. Medžiai mieste šluojami viesulo greičiu , sodinami brangūs, neprigyjantis , klojamos reikia – nereikia trinkelės ,matomai, plauna pinigus selėms varvant. Dėkui sąžiningiems stebėtojams ,žurnalistams.

    Reply
  5. Nesvarbu

    Jeigu meras būtų kaip meras, šakalienės ir kiti nesiautėtų,. Nebaudžiamai.

    Reply
  6. Kuk

    Gal gana naikinti senamiesčio pastatus? Palikit ramybėje mūsų miestą! Kokia turite teisę nesiskaityti su miestiečiai? Kiek dar naikinsit viską, kas palikta mūsų senelių ir proseneliu?! 🙁 Pikta kaip niekas nesiskaito su paprastu žmogum!

    Reply
  7. Teisininkas ANTANAS

    IRENA, UŽ TAVO PERGALĘ! TU ESI BUVAI IR BUSI TEISI!

    Reply
  8. Gal užbaigs niokoti senamiesčio kraštovaizdį

    „… skaidant šį sklypą būtų pažeistos istorinės-urbanistinės savybės. ”
    O skaidant kitus senamiesčio sklypus ir kertant medžius niekas nepažeista?…

    Reply
  9. kiaulės akimis

    „Kažkas „iš anksto išrovė gatvės medžius , pasodino brangiai naujus – paruošė teritoriją sekantiems veiksmams.

    Reply
    • se

      kažkas su kiaulės akimis pasirūpino, kad būtų panaikintas ir šalia buvęs voljeras miestiečių šunims vedžioti/treniruoti. Apie viską pagalvota Šakalienės laimei :))

    • se

      Beje, nejaugi Šakalienė&Co atstovauja 2 advokatai?

    • se

      Šiaip, Šakalienės vadovaujama klerkų gauja miesto centre išrovė kokius 70 % medžių centre ir apsodino brangiai kainuojančiais nususėliais

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Teismo sprendimo nevykdanti Irena Šakalienė panoro atgauti sumokėtą baudą 

Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos miesto rūmai atsisakė atnaujinti vieną iš procesų dėl buvusios uostamiesčio savivaldybės administracijos Miesto tvarkymo skyriaus vedėjos ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Klaipėdos baseino broko byla: pirmajai instancijai prireikė beveik 5 metų

Klaipėdos apygardos teismas pagaliau baigė nagrinėti bylą dėl naujojo uostamiesčio baseino broko. Tokiam procesui vien šioje pirmojoje instancijoje prireikė beveik penkerių metų.  ...
2024-02-09
Skaityti daugiau

Sportas, Svarbu

Dėl pusės milijono „Neptūnui” skyrimo teisėtumo - ilga daina

Prokuratūros pradėta byla dėl šimtatūkstantinės uostamiesčio savivaldybės paramos krepšinio klubui „Neptūnas” niekaip nepajuda į priekį.   Po kalbų apie taiką, ...
2023-12-27
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This