Mirtis Karlskronos gatvėje kaimynams kelia nerimą (atnaujinta)

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Šeštadienį, apie 10.45 val., du greitosios pagalbos ekipažus su apsaugos priemonėmis, o vėliau ir laidojimo paslaugas teikiančios įmonės darbuotojus, išnešančius kūną maiše, pamatę Karlskronos g. 3 namo kaimynai pranešė esantys ištikti šoko dėl nežinios. Tik pirmadienį popiet buvo oficialiai patvirtinta, jog tai – koronaviruso auka.

Šeštadienį greitosios pagalbos stoties budėtoja atsisakė suteikti informaciją, ar šis mirties atvejis siejamas su COVID-19 ir pasiūlė kreiptis į policiją. Su Klaipėdos greitosios pagalbos stoties vadovu Rimvydu Juodviršiu susisiekti nepavyko.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė spaudai Andromeda Grauslienė informavo, kad pirminiais duomenimis, tai – ne kriminalinis įvykis. 1961 m. gimimo vyras buvo reanimuojamas, tačiau jo gyvybės išgelbėti nepavyko. Bus pradėtas tyrimas jo mirties priežasčiai nustatyti.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Klaipėdos departamento direktorius Raimundas Grigaliūnas sako, kad COVID-19 mirčių atvejais informacija paprastai pasiekia šią įstaigą po poros valandų.

„Tačiau žmonės neturėtų panikuoti. Mirtis juk gali būti nulemta ir kitos priežasties. Net jei būtų ir COVID-19, laiptinė būtų dezinfekuojama, kontaktiniai asmenys turėtų izoliuotis”, – sakė R. Grigaliūnas.

„Atviros Klaipėdos” šaltinių duomenimis, yra rimtų įtarimų, kad šis atvejis visgi siejamas su COVID-19.

Klaipėdos savivaldybės Ekstremalių situacijų komisijos pirmininkas, Savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Neniškis teigė, jog koronavirusas šiuo atveju dar nėra patvirtintas. Anot jo, vos tik gavus patvirtinimą, bus užtikrinta operatyvi šios laiptinės dezinfekcija.

Kūną išvežusios bendrovės „Aterna” direktorė Simona Taurienė teigė, kad Covid-19 epidemijos laikotarpiu į visus iškvietimus darbuotojai vyksta su reikiama apsauga.

„Šiuo atveju bus pradėtas ikiteisminis tyrimas, atliekama teisminė ekspertizė. Į klausimą apie Covid bus atsakyta po ekspertų išvadų”, – sakė ji.

ATNAUJINTA. Pirmadienio rytą NVSC Klaipėdos departamento direktorius N. Grigaliūnas informavo, kad įstaiga iki šiol nesulaukė atitinkamo pranešimo ir nežinoma, kokia yra asmens mirties priežastis.

„Pagal ministro įsakymą įstaiga, kurioje gydėsi asmuo tai turi padaryti per dvi valandas. Dėl tokios situacijos labai trukdosi ir visi darbai, kuriuos mes turime padaryti”, – sakė direktorius.

Pirmadienio rytą šio namo gyventojai „Atvirai Klaipėdai” sakė, jog taip ir nematė žadėtųjų laiptinės dezinfekcijos darbų.

Daugiabutis Karslkronos g. 3 yra socialinis būstas ir jį administruoja VšĮ „Klaipėdos butai”. Jos vyriausiasis inžinierius Eugenijus Vanagas pirmadienio rytą sakė, jog įstaiga iki šiol nebuvo sulaukusi jokio nurodymo, niekas jai jokios informacijos nesuteikė.

Apie tai, kad vyras mirė nuo COVID-19 oficialiai buvo pranešta tik pirmadienį 14 val. Sveikatos apsaugos ministerijoje surengtos spaudos konferencijos metu. Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Vilniaus departamento vadovė Rolanda Lingienė teigė, kad asmuo pagal amžių nepriklausė rizikos grupei, bet jai buvo priskiriamas dėl lydinčių ligų.

„Bet kokiu atveju dokumentus dėl mirties išduoda sveikatos įstaiga. O mes, Nacionalinis visuomenės sveikatos centras, visada privalo gauti pranešimą apie mirtį nuo užkrečiamosios ligos, kaip ir apie įtarimus ar patvirtintus atvejus. Jau matote iš to, kad neretai žiniasklaida pirmoji paskelbia, savivaldybių merai, pirmieji paskelbia apie mirtis arba atvejus, o mūsų kolegos daugelyje regionų, tame tarpe ir Vilniuje pasitaikė, nieko apie tai nėra informuoti oficialiai. Mes suprantame, kad sistema iki galo neveikia, bandome suprasti priežastis. Didelis darbo krūvis, stresas sveikatos priežiūros įstaigoms, ypatingai darbuotojams, kurie dėl epidemiologinės situacijos valdymo turi dirbti komandose iš kitų departamentų ir skyrių svetimoje aplinkoje ir jiems sunku vykdyti visus reikalavimus kaip ir paprastai. Bet iš kitos pusės vėluojanti statistika, informacija gali lemti, kad laiku nepradėtas lemtingu momentu epidemiologinis tyrimas. Visai nežinom, kada susirgo asmuo, gal paskutiniu inkubaciniu periodu galėjo užkrėsti sąlyti turėjusius asmenis. Tikrai tai nėra gerai”, – teigė ji, komentuodama šią situaciją.

Pasak gyventojų, laiptinė, kurioje gyveno mirusysis, pagaliau buvo dezinfekuota tik pirmadienį, apie 12-13 val.

11 Comments

  1. Och!!! Pažiūrėk į save veidrodyje

    Ar žinote,ŽMONĖS, vieną gyvenimo išmintį? NORI KEISTI PASAULI? VISŲ PIRMA PRADĖK NUO SAVĘS. Tai gal susėskim visi ir pagalvokime, o kaip galėčiau aš save pakeisti? Pamatysite kaip palengvės !!!

    Reply
  2. Veronika

    Matyt mažai mirčių šioje gatvėje,o vadovų giminės šioje gatvėje turbūt negyvena?

    Reply
  3. Ha Ha!

    Ką jūs sakot! Klaipėda taip apleista, kad baisu į gatvę lysti. 16 m. gyvenu Klaipėdoi, bet niekada nebuvo taip už leistas miestas, kaip dabar. Žvejybos uoste niekas nekontroliuojama. Girtuokliai slaistosi kiemuose būriais, geria už namų kampu. Čia pat dergia, spjaudosi, nesilaiko jokio atstumo. Išėję iš parduotuvės stovi, girtauja. Vienu žodžiu, baisu! Nieko nebijoma.

    Reply
  4. siuo atveju

    aisku reikejo pradezinfekuot is karto o kur rast kas tai padarytu per iseigines O siaip laiptines purskinet yra kvailyste kaip ir buvo auksciau parasyta nieks nespjaudo ant tureklu o jei ant rindu apspjaus tai manau ne rankom vaikstom o ir i namus ieje rankas tuoj puolam plaut nors ir su pirstinem normalus pilieciai vaiksto

    Reply
  5. Simute

    Sveiki ,gerbiamieji. Baikite šmeižti savo vadovybę, nes už tokius gražius pasisakymus gresia atsakomybė. ..A

    Reply
  6. as

    Taip

    Reply
  7. Nesvarbu

    Tik nepulkit į paniką. Kaip sakė vakar vienas žymus vokiečių profesorius epidemiologas: užsikrėsti nuo durų rankenos ar turėklų jūs galite tik tuo atveju, jei sergantysis tuos daiktus lietė apspjaudyta ranka. Tikimybė, taigi, tikrai menka.

    Reply
  8. Bronė K.

    Klaipėdiečiai. Nekelkite bangų. Nieko gmp Juodviršis neatsakys. Neieškokite tiesos. Tai visada Klaipėdos vadovai nutylėjo ir nutylės tiesas. Pamanykite paskambinsi ir atsakys. Čia juk vadovai Klaipėdoje viena šeima. Įvertinkite…Janušonis, Grubliauskas, Juodviršis ir Reigas. Visi elgiasi vienodai. Panašu susitare. Viskas pas juos gerai, bet tik pajudina kontrolės tarnybos ir prasiskleidžia melo žiedeliai. Ne jiems skambinkite. Skambinkite į rimtas kontrolės tarnybas ir jiems užduokite tuos pačius klausimus. Tada atsakymus gausite išsamius. Nes šie vyrai niekada neatsakys tiesos. Paskendę meluose….

    Reply
  9. klaipėdietė

    Atsakymas klp: 1. miegamuosiuose rajonuose valdininkai negyvena. Suprask, kam juos dezinfekuoti… 2. Straipsnyje minima laiptinė, manau, bus dezinfekuota ne anksčiau pirmadienio, nes ryt sekmadienis, o ir tyrimų rezultatų dar nebus. O jei bus darbas padarytas be reikalo?…3. Savivaldybė skyrė 30 000 eur. transporto dezinfekcijai. Neniškis tarybos posėdyje užtikrino, kad suma nėra per didelė, nes galinėse stotelėse autobusai bus dezinfekuojame nuo ..iki…Važinėju 6 maršruto autobusu. Įlipu galinėje/pirmoje stotelėje. Niekada nemačiau dezinfekuoto autobuso. Jie baisūs. Net grindys pritaškytos nežinia kuom ir neaišku kada plautos.. Matau, kad vairuotojai laiką skirtą autobuso dezinfekcijai praleidžia rūkydami. Kokia dezinfekcija? Suprantu, kad Neniškis nevažiuos visuomeniniu transportu. Nes ne lygis gi. Nu, bet kas nors, prašau, įlipkit galutinėje 6 autobuso stotelėje ir pravažiuokit maršrutą. Vairuotojų draugai (?) lipa pro priekines duris, visą kelią kalbą su vairuotoju (kontaktas artimas), vairuotojo kaukė po smakru, nedengia nei burnos nei nosies (bet jei ką – jis ją turi). Gal kažkaip pasižiūrėkim kodėl šiandienos duomenimis iš 16 nustatytų Coviv19 užsikrėtusių – 9 iš Klaipėdos, iš 42 mirusių (jei neklystu) 20 iš Klaipėdos. Alio, ekstremalai!!!!!!!

    Reply
    • N-tosios kartos klaipėdiškis

      O vairuotojui ką nors sakei? O autoparko administracijai pranešei? Pats sakai, kad vadovai nesivažineja su tavimi. Visi tik rėkia, bet nieko nedaro.

  10. klp

    dezinfekuoti reikia iškart o ne laukti kol tyrimas bus baigtss. Ar geriau išplatinti per tą ldukimo metą. Dezinfekcija ne tūkstančius kainuoja. Beje, Daukanto g. kasdien nupurkšta ir gaivi, o kodėl kitomis gatvėmis nesirūpina valdininkai. Muegamieji rajonai ar gatvės šalia prekybos centrų gausesni žmonėmis ir daugiau kelia pavojų nei centro.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Transportas

Integruotiesiems maršrutiniams taksi – 6 metai

Antradienį sukanka 6 metai, kai į viešąjį Klaipėdos transportą kaip integruota jo dalis įsiliejo maršrutiniai taksi. Per tą laiką M5, ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Mums rašo

Atsiliepiant į publikaciją „Profesorių mes iš buto?“

Dėkoju „Klaipėdos“ žurnalistei Daivai Janauskaitei už parengtą ir 2024-04-12 paskelbtą objektyvią ir korektišką publikaciją, išklausius abiejų šalių nuomones apie susidariusius ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Transportas

100 000 000-asis keleivis gaus dovanų metinį bilietą

Šį ketvirtadienį peržengsime reikšmingą simbolinę ribą – šimtamilijoninę kelionę naujojo elektroninio bilieto sistemoje. Po šio fakto turbūt jau ir nebederės ...
2024-04-08
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This