Blokavimo postai: vien Klaipėdoje per Kūčias ir Kalėdas nutraukta per 1200 kelionių

Fotoreportažai, Transportas

Trečiadienį, nuo 13 val., prie įvažiavimų į savivaldybių centrus ir didžiuosius miestus vėl pradėjo kurtis patikros punktai, veiksiantys iki gruodžio 27 dienos 21 val.

Šiaurinėje dalyje, ties Labrenciške, pareigūnai kontrolę pradėjo vykdyti apie 13.20 val.

Policija savo „Facebook” profilyje pranešė, kad šįkart postai veiks kiek kitaip nei savaitgalį.

„Tam tikruose postuose policija keis kontrolės kryptis, t.y. postuose dirbantys pareigūnai tikrins ne įvažiuojančius į miestus vairuotojus, tačiau ir išvažiuojančius (arba vykstančius abejomis kryptimis). Tokia taktika dažniau bus taikoma didžiųjų miestų savivaldybėse, tačiau gali pasitaikyti atvejų ir mažesniuose miestuose”, – rašoma pranešime.

Kartu perspėta, kad pareigūnai, nustatę, jog asmuo piktybiškai bando patekti į ne savo gyvenamosios vietos savivaldybę, neturėdamas tam jokio pagrindo, žymiai dažniau ne tik pareikalaus nutraukti kelionę ir grįžti namo, tačiau ir taikys už pažeidimus atsakomybę.

Penktadienį po pietų ties Labrenciške kontrolė pradėta vykdyti kaip ir savaitgalį – tikrinti įvažiuojantys į miestą. Taip pat tikrinta ir Tauralaukyje.

Valstybės ekstremalių situacijų komisija pirmadienį siūlė neriboti gyventojų judėjimo tarp miestų ir rajonų žiedinėse savivaldybėse, tačiau apie tokį sprendimą iki antradienio vakaro taip ir nebuvo pranešta. Tokio klausimo nebuvo ir trečiadienį numatyto Vyriausybės posėdžio darbotvarkėje.

Ministrų kabinetas nusprendė tik dėl to, kad lengvajame automobilyje negalės būti daugiau dviejų žmonių arba vienas šeimos ūkis.

Per trečiadienį iki 21 val. Klaipėdos postuose buvo patikrinti 18 953 automobiliai, į miestą neįleisti 134 vairuotojai, iš Klaipėdos be būtinos priežasties neleista išvažiuoti 11 automobilių, surašyta 19 protokolų už įvairius Kelių eismo taisyklių pažeidimus.

Kretingoje penkiuose postuose patikrinta 4295 automobilių, neįleista 19, Palangoje iš 4250 patikrintų automobilių apgręžti 97, Klaipėdos rajone – patikrinta apie 1800 automobilių, neįleista 31, Neringoje patikrintas 380 automobilių, neįleisti 4.

Kūčių dieną Klaipėdos postuose patikrinti 9205 automobiliai, neįleisti 159, iš miesto neleista išvažiuoti aštuoniems, surašyti 27 protokolai už įvairius pažeidimus. Kretingoje patikrinta 2112 automobilių, neįleista 12; Palangoje iš 1325 patikrintų automobilių neįleista 17. Klaipėdos rajono postuose ketvirtadienį patikrinta apie 490 automobilių, neįleista 15. Neringoje patikrinti 166 automobiliai neįleisti šeši.

Pirmąją Kalėdų dieną uostamiesčio postuose patikrinus 5283 automobilius, neįleisti 125 vairuotojai, iš miesto neleista išvažiuoti 320 automobilių, surašyti 22 protokolai už įvairius pažeidimus. Taip pat pradėtas vienas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto disponavimas narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis, nes Vilniaus plente įrengtame poste, automobilyje rastas folijos lankstinukas, su kaip įtariama, narkotine medžiaga. Kretingoje patikrinta 1688 automobiliai, neįleista 11; Palangoje iš 1275 patikrintų automobilių neįleista 34. Klaipėdos rajono postuose ketvirtadienį patikrinta apie 4800 automobilių, neįleisti 43. Neringoje patikrinti 140 automobilių neįleisti trys.

Šeštadienį, antrąją Kalėdų dieną, uostamiesčio postuose patikrinti 9165 automobiliai, neįleisti 219, neleista išvažiuoti iš miesto 378 automobilių, surašyti 8 protokolai už įvairius pažeidimus. Sulaikyti du karo prievolės vengiantys šauktiniai. Kretingoje iš 1550 iki postų atvažiavusių automobilių neįleisti 25, Palangoje – 55 iš 2130, Klaipėdos rajono postuose – patikrinta 27 iš apie 890. Neringoje buvo patikrinti 139 automobiliai, neįleisti 6.

12 Comments

  1. PRITARIU

    Pritariu.

    Reply
  2. Vaida

    Tikras peršalimas be temperatūros , ar su temperatura gripas, plaučių uždegimas ,astma, sukomplikavus galimą mirtis, gyvenam tiek metų, sirgom, bet tik dabar suziuojame tikra varda tų ligų – Covid 19. Ir toliau gydoma Teraflų,aspirinas,eufilinas,karstos arbatos ,antibiotikai,ir tik dabar sužinuojame- gripu galima užsikrėsti…

    Reply
  3. stabdom virusą

    Virš 3000 nepraleido pro postus – tai tiek „genijų” bando laimę vietoj to, kad ramiai sėdėtų namie. Jei toks neproto lygis, tikrai reikia bizūno, ir ypač virkaujantiems apie „suvaržytas laisves”. Jokios atsakomybės ir empatijos.

    Reply
    • Anonimas

      Klaunas

  4. stop covid

    Geriausi linkėjimai pareigūnams! Manau reikalingos stipresnės represijos ir kontrolė. Kiekvieną su kauke po nosim 100€ iškart.

    Reply
    • Anonimas

      Klaunas

  5. Realybe

    Po sio cirko kitais metais dar keli nauji milijardieriai atsiras. Valstybe valdo didieji prekybos banginiai, smulkius reikia kuo greiciau isnaikinti, kad visiskai nebedrumstu vandens.

    Reply
  6. Hašekas

    Visi dar tiki pasakomis.

    Reply
    • Palme

      Ne visi! Nuo pat pradžių netikėjau! Gyvenu Danijoje,nu bet tokio debilizmo lygio nėra,vaikštom be kaukių,judam kur norim po visą Daniją,skaitau Lietuvos chaosą,siaubas!!!!!! Užuojauta!!!

  7. Rimas

    Susidaro toks įvaizdis jog mūsų vyriausybėm labai reikalinga ši pandemija. Paskelbia,kad bus uždarytos parduotuvės ir iš viršaus žiūri kaip minios žmonių plūsta i prekybos centrus ir stebisi kokie nesamoningi žmonės,vietoj to,kad uždaryt parduotuves.Vieniem verslam leidžia dirbt kitiem ne,vieniem leidžia keliaut kitiem ne.Neturėjo mūsu valdžios smegenų nei stuburo ir neturės. Tikslas išlaikyt bedarbius ir alkocholiku šeimas,padidint kanceliarijos darbuotojam ir sau algas.

    Reply
    • Anonimas

      Visiškai taikli pasakyta

    • Bronius

      Tiesiai i dešmtuka

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Konsultacijos

Artėja laikas sumokėti per karantiną nemokėtas PSD įmokas

Įprastai savarankiškai dirbantys gyventojai, kurie nedirba dar ir samdomo darbo ir nėra draudžiami sveikatos draudimu valstybės lėšomis, kiekvieną mėnesį turi ...
2024-03-19
Skaityti daugiau

Švietimas

Tyrimas atskleidė karantino poveikį mokiniams: stigo motyvacijos, slėgė emocijos

Klaipėdos licėjaus atlikto tyrimo rezultatai atskleidžia, kad dėl karantino mokiniai daugiausia patyrė socialinių-emocinių iššūkių, o akademinei pažangai teko antraplanis vaidmuo. ...
2022-03-03
Skaityti daugiau

Politika

Šalyje paskelbus karantiną vėl būtų dalijama parama

Seimas pritarė Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos siūlytiems Užimtumo įstatymo pakeitimams. Jei šalyje tektų paskelbti karantiną, darbdaviai darbuotojams galėtų skelbti ...
2022-01-20
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This