Teisėjų taryba – už Arvydo Daugėlos atleidimą iš teisėjo pareigų

Kriminalai ir nelaimės

Pirmadienį neeiliniame posėdyje Teisėjų taryba vienbalsiai nusprendė, jog Lietuvos Aukščiausiasis Teismo teisėjas, buvęs Klaipėdos apygardos teismo pirmininkas Arvydas Daugėla už teisėjo vardo pažeminimą turi būti atleistas iš pareigų. Tokį siūlymą Teisėjų tarybos nariai pateikė šalies prezidentui. Gintanas Nausėda prieš tai buvo sustabdęs A. Daugėlos įgaliojimus, kol bus priimtas sprendimas dėl jo atleidimo iš pareigų.

Pagal Konstituciją Aukščiausiojo Teismo teisėjus atleidžia Seimas prezidento teikimu, kuriam pataria Teisėjų taryba.

Buvęs klaipėdietis teisininkas lygiai prieš savaitę pavakary buvo sustabdytas Kauno rajone neblaivus vairuodamas automobilį. Tąsyk jam buvo nustatytas 1,82 promilių girtumas.

Teisėjų tarybos vadovybė nedelsdama informavo Lietuvos Respublikos Prezidento instituciją apie šį įvykį.

Pagal Konstituciją ir Teismų įstatymą Respublikos Prezidentas priima dekretą kreiptis į Teisėjų tarybą dėl patarimo atleisti teisėją iš pareigų pažeminus teisėjo vardą.

G. Nausėdos teigimu, teisėjams yra keliami ne tik ypač aukšti profesionalumo, bet ir elgesio, moralės reikalavimai. Teisėjų reputacija privalo būti nepriekaištinga, o elgesys, susijęs ne tik su tiesioginiu pareigų atlikimu, bet ir su darbu nesusijusioje aplinkoje, neturi kelti jokių abejonių.

Pasak šalies vadovo, teisėjai privalo saugoti savo profesijos garbę ir prestižą, nes nuo to priklauso ir žmonių pasitikėjimas teismais.

Praėjusią savaitę generalinė prokurorė Nida Grunskienė pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl kelių eismo taisyklių pažeidimo. Ikiteisminį tyrimą pavesta organizuoti Kauno apygardos prokuratūrai.

INFORMACIJA

A. Daugėla – buvęs Klaipėdos apygardos teismo pirmininkas. Klaipėdos apygardos teisme jis dirbo nuo 1996 metų, ilgą laiką buvo Baudžiamųjų bylų skyriaus pirmininku, o teismo pirmininko pareigas ėjo nuo 2010 metų birželio. Prezidentės Dalios Grybauskaitės teikimu Lietuvos Aukščiausiojo Teismo teisėju A. Daugėla buvo paskirtas 2019 metų kovą.

2 Comments

  1. Anonimas

    Kai nėra moralės, tai ir tokių girtaujančių nuosprendžiai kartais būna protu nesuvokiami.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika

G. Kniukšta traukiasi iš prezidento rinkimų: reikiamo parašų skaičiaus nesurinko dar du kandidatai (atnaujinta)

Respublikos Prezidento rinkimuose kandidatuojantis Gintautas Kniukšta ketvirtadienį pristatė rinkėjų parašų lapus Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK) ir užbaigė parašų rinkimą. VRK  ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Veidai

Naujuoju Klaipėdos apygardos vyriausiuoju prokuroru tapo Jevgenij Michailovskij

Pirmadienį generalinė prokurorė Nida Grunskienė pasirašė įsakymą, kuriuo Jevgenij Michailovskij paskyrė į Klaipėdos apygardos prokuratūros vyriausiojo prokuroro pareigas. Daugiau nei ...
2024-03-25
Skaityti daugiau

Nuomonės

Ne tik apie litvinizmą

Ar pamenate, kas laimėjo Saulės mūšį 1236 metais? Jei pamiršote, apie tai jums primins Lenkijoje registruotas baltarusių informacinis portalas Chartija ...
2024-03-23
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This