Be elektros Klaipėdos mieste – daugiau nei parą (atnaujinta)

Regionas, Svarbu

Uostamiestyje, buvusiuose soduose „Tauras”, gyvenantys žmonės skundžiasi, kad nuo pat sekmadienio 18 val. yra priversti gyventi be elektros ir nežino, kada jos sulauks.

„Blogiausia, kas yra šioje situacijoje – tai nebendravimas su klientais. Prie bendro numerio sėdintys konsultantai nieko negali pasakyti”, – sakė vienas klaipėdiškis.

Sekmadienį Klaipėdoje, Žvejybos uosto rajone, vėjas nulaužė gražuolę eglę. Feisbuko nuotr.

Valstybinės energetikos reguliavimo tarnybos Klaipėdos ​teritorinio skyriaus vedėjas Ginter Skrabs teigė, kad pirmadienio 8 val. duomenimis visoje Lietuvoje be elektros vis dar buvo apie 25 tūkst. ūkių. Didžioji dalis jų – būtent iš Klaipėdos regiono (16 tūkst.). Klaipėdos rajone be elektros buvo apie 8500, Klaipėdoje – 3300, Kretingos rajone – 2500 žmonių.

„Visa Priekulė, antras pagal dydį Klaipėdos rajono miestas, sekmadienį keturias valandas nuo 19 iki 23 valandos buvo be elektros”, – sakė G. Skrabs.

Bendrovė „Energijos skirstymo operatorius” (ESO) prieš 14 val. pranešė, kad su elektros tiekimo sutrikimais vis dar susiduria apie 20 tūkst. klientų visoje Lietuvoje. Teigiama, kad pagrindinė elektros energijos persiuntimo nutraukimo priežastis yra dėl galingos audros pažeistos elektros oro linijos, sutrikimus šalina 177 brigados.

„Klaipėdos vanduo” pranešė, kad pirmadienį dėl elektros energijos nutrūkimo yra sutrikęs vandens tiekimas 12-oje iš 43 vandenviečių, daugiausia jų Klaipėdos rajone, kaimo vietovėse. Apie 5000 Klaipėdos rajono gyventojams laikinai netiekiamas vanduo. Darbas yra sutrikęs ir 14 nuotekų siurblinių, dauguma jų kaimo vietovėse. Vanduo bus pradėtas tiekti, kai tik ESO atnaujins elektros energijos tiekimą.

Tuo metu savaitgalį praūžusi audra klaipėdiečiams daugiausia bėdų pridarė dėl ant automobilių užvirtusių medžių bei stipriai paplautų Melnragės ir Girulių paplūdimių.

Uostamiesčio meras Vytautas Grubliauskas BNS sakė, jog paplūdimiams atkurti prireiks Vyriausybės pagalbos.

ATNAUJINTA. Tauro gatvių gyventojai pirmadienio vakarą pranešė, kad 21.30 val. vis dar buvo be elektros.

„Suprastume, jei tai būtų koks vienkiemis Varėnos miškuose, bet čia Klaipėdos miestas”, – sakė klaipėdietis.

Dar 2018-ųjų liepą ESO skelbė, kad su Energetikos ministerija sutarė, jog maksimalus elektros gedimų tvarkymo laikas sutrumpės perpus – iki 12 valandų. Jei gedimas per šį laikotarpį nebus pašalintas, ESO klientai esą galės gauti kompensacijas.

Tiesa, kartu pabrėžta, kad 12 valandų gedimų trukmės šalinimo terminas nebus taikomas susidarius ekstremalioms situacijoms („force majeure“ atvejai), kai be elektros dėl stichinių gamtos reiškinių lieka dešimtys tūkstančių gyventojų, o gedimus greitai šalinti trukdo ne tik didelės darbų apimtys, bet ir tai, kad kai kurias vietoves būna ypač sunku pasiekti.

Antradienį, 11 val., ESO pranešė, kad elektros energijos tiekimas atkurtas „didžiajai daliai gyventojų”.

„Šiuo metu dirba visos turimos pajėgos, prioritetas skiriamas gyventojams, kurie be elektros energijos gyvena ilgiausiai – taisomi itin sudėtingi tinklo gedimai (lūžusios atramos, keliose vietose vienoje linijoje nutraukti laidai) arba, jeigu matoma, kad jų sutvarkyti per šiandien neįmanoma – statomi elektros generatoriai”, – rašoma pranešime.

Antradienį dar buvo šalinami dar apie 800 gedimų. Dauguma gedimų vis dar fiksuojama Klaipėdos ir Alytaus regionuose, čia su elektros tiekimo sutrikimais susiduria apie 5 tūkst. gyventojų.

3 Comments

  1. Pensininkas.

    Gyvename kaip amerike. Gali skambinti bidonu, savanoriai vandens buteliuką atveš, bet kelio nenuvalys, elektros nesutaisys. Konkurencija, paskelbė vasarą remontams konkursus, laimėjo vienas iš šilalės, kitas iš salantų, trečias iš darbėnų, kur turi po tris- penkis kolhozo laikų lipekstrikus ir 30 metų gaz bokštelį, pigiausią kainą pasiūlė, be to dar pora lipekstrikų korona patempė, tai dabar krapštysis iki pavasario, kol kitą konkursą remontams skelbs. Kitų, rimtų elektrikų avarijų šalinti neprisileidžia, brangiau mokėti reikės, ponai akcininkai nukentės, o kad žmonės kenčia, tai duokit į teismą, po kokių 5 metų teismas priteis nuostolius atlyginti, jei įrodysitę kad juos patyrėte, todėl skubiai kvieskit antstolius, kad užfiksuotu, kas šaldikliuose sugedo, bet antstolis kainuos brangiau, nei produktai šaldiklyje.
    Tegyvuoja „laisva” rinka ir privati nuosavybė, greičiau rinkitės „nepriklausomus” elektros tiekėjus, kurie elektrą lagaminais veža iš afrikos (ten daug saulės ir saulės nuotolinių batareikų), kiek kainuoja elektra, ne „maršistų” reikalas, vyriausybė nieko padėti negali, nes elektra pabringo visoje europoje, tuojau rusai puls ukrainą, SKAMBINKIT BIDONŲ, VANDENS BUTELIUKĄ SAVANORIAI ATVEŠ.

    Reply
  2. Talk

    Sodų bendrijos Tauras nėra jau keli metai. Kažkas dar neatsibudo. Ha.

    Reply
  3. be elktros...

    Prisiskambinti neįmanoma. Pranešta apie gedimą 6 kartus (elektroniniu paštu ), tačiau gedimų žemėlapyje neužfiksuota, kad yra gedimas. Gaunu žinutę telefone, kad gedimas pašalintas!!! Stebuklai!!! Elektros vis dar nėra . Jau antra para… niekas nesiteikia patikrinti!!! Monopolistai. Nėra kam pasiskųsti. Sėdi panos ir rašo laiškelius, ….,,atsiprašome….ir t.t.”….Kontaktų neduoda!!

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Verslas

„Grigeo Klaipėda“ ir vandentiekininkai susikibo dėl šimtų tūkstančių 

Po teisėsaugininkų nustatyto fakto, jog pilnai neišvalytomis nuotekomis teršė Kuršių marias, uostamiesčio vandentiekininkų paslaugomis priversta naudotis AB „Grigeo Klaipėda“ už ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Verslas

ESO biuras Klaipėdoje įsikurs Liepų parke

Tarptautinė nekilnojamojo turto konsultacijų bendrovė „Newsec“ praneša apie sėkmingai užbaigtus AB „Energijos skirstymo operatoriaus“ (ESO) biurų atnaujinimo sandorius Klaipėdoje ir ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

Politika

Naujasis ministras liko patenkintas Vakarų Lietuvos šaulių pasirengimu

Šeštadienį Klaipėdoje ir Priekulėje lankėsi naujasis Krašto apsaugos ministras Laurynas Kasčiūnas. Vizito metu vyko Vakarų (jūros) šaulių 3-iosios rinktinės kovinės ...
2024-04-07
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This