Nuo pirmadienio naujosiose parkavimo zonose jau išrašinės baudas

Svarbu, Transportas

VšĮ „Klaipėdos keleivinis transportas” (KKT) skelbia, kad pirmadienį baigsis vadinamasis tolerancijos laikotarpis, kai nuo sausio atsiradusiose naujose mokamo stovėjimo zonose kontrolieriai tik palikdavo įspėjimo lapelius.

Žinia, šiaurinėje miesto dalyje naujai apmokestinta teritorija prasideda nuo uosto ribos ties Naujosios Uosto ir J. Janonio gatvių sankirta, eina J. Janonio gatve iki sankirtos su Sportininkų g., Sportininkų gatve iki sankirtos su Dariaus ir Girėno g., Dariaus ir Girėno gatve iki Stadiono g., Stadiono gatve iki Malūnininkų g., Malūnininkų gatve iki uosto teritorijos rytinės ribos, palei ją iki Naujosios Uosto ir J. Janonio gatvių sankirtos.

Naujosios apmokestintos teritorijos pietinėje miesto dalyje riba prasideda nuo Tilžės g. ir Šilutės plento sankirtos, eina Šilutės plentu iki sankirtos su Kauno gatve, Kauno gatve iki sankirtos su Agluonos gatve, Agluonos gatve iki sankirtos su įvažiuojamuoju keliu į Naująją perkėlą (Nemuno g. 8), įvažiuojamuoju keliu į Naująją perkėlą, Nemuno g. 8 (kai kur žymima Varnėnų g.) iki sankirtos su uosto teritorijos rytine riba, palei ją iki Minijos g. 6, toliau Minijos gatve iki sankirtos su Sausio 15-osios g., Sausio 15-osios gatve iki sankirtos su Tilžės g. ir Tilžės gatve iki sankirtos su Šilutės pl.

Abi naujos miesto politikų apmokestintos teritorijos ir šiaurėje, ir pietuose yra priskirtos mėlynajai zonai, kurioje už automobilio stovėjimą reikia mokėti darbo dienomis nuo 8 iki 18 val. Dviejų valandų trukmės automobilio stovėjimas čia atsieis 30 centų, 10 val. – 1,5 Eur.

Iš viso naujosiose zonose yra pastatyti 29 parkomatai – septyni šiaurinėje ir 22 pietinėje. Parkomatai šiose teritorijose yra išdėstyti kiek rečiau nei miesto centre, tačiau už automobilio stovėjimą atsiskaityti galima ir mobiliosiomis parkavimo programėlėmis. Šiuo metu Klaipėdoje veikia 4 tokios aplikacijos: „ParkMan”, „UniPark”, „mParking” ir „Flowbird”. Nesinaudojantys programėlėmis atsiskaityti gali trumpąja SMS žinute.

KKT teigimu, iki šiol šių teritorijų gyventojams ir verslui yra išduota daugiau kaip 3000 lengvatinių leidimų automobiliams statyti. Pirmasis toks leidimas dvylikai mėnesių kainuoja 10 eurų, antrajam automobiliui – 72 eurai. Tose teritorijose buveines turinčiam verslui pirmasis leidimas kainuoja 30 eurų, antrasis – 80 eurų. Leidimus galima išsiimti ir 24 mėnesiams. Toks leidimas suteikia teisę statyti automobilį iki 200 m atstumu nuo registracijos vietos.

„Pirmąjį metų mėnesį parkavimo kontrolė naujosiose teritorijose buvo vykdoma labiau, sakytume, informaciniu, o ne baudžiamuoju režimu: už valytuvo užkištais lapeliais informuodavome, jog automobilis pastatytas mokamoje zonoje ir čia privalu už stovėjimą mokėti. Tai davė pirmąjį kuklų rezultatą tiek augančiu Gyventojo leidimų skaičiumi, tiek ir aplikacijomis, SMS bei parkomatuose surinktais pinigais. Tačiau pastebime, jog išliko ženkli kategorija vairuotojų, kurie ignoruoja geranoriškus perspėjimus ir už automobilių statymą sistemingai nemoka. Gauname ir skundų iš gyventojų, kad jie ir dabar neranda vietos pasistatyti automobilį dėl nevietinių ir, galbūt, už parkavimą nemokančių atvažiuojančiųjų gausos. Todėl nuo pirmadienio, vasario 7 dienos, naujosiose teritorijose pradedame intensyvią automobilių parkavimo kontrolę. Greta rinkliavos mokėjimo kontrolės, artimiausias mūsų tikslas – išvalyti kiemus nuo apleistų automobilių. Tokių, pirminiu vertinimu, šiose teritorijose yra keliasdešimt; duomenis apie juos fiksuosime ir perduosime savivaldybės Viešosios tvarkos skyriui, kad tos lūženos būtų išvežtos. Verta priminti, jog rinkliavos mokėjimas neatleidžia vairuotojų nuo prievolės laikytis eismo taisyklių: fiksuosime ir KET pažeidimus, kad pėstiesiems pralaisvėtų šaligatviai ir įėjimai į laiptines. Civilizacijos ir gyvenimo kokybės čia atsiras daugiau”, – informuoja KKT.

1 Comment

  1. Gitana

    Senai jau reikėjo.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Transportas

Būsimų vežėjų paieškas pristabdė teismas

VšĮ „Klaipėdos keleivinis transportas” (KKT) paskelbtam konkursui, kurio metu, turi būti išsiaiškinta, kas ateinančius 5-7 metus veš keleivius rinkai atiduodamais ...
2024-02-02
Skaityti daugiau

Transportas

Naujametę naktį - specialūs autobusų reisai

Naktinėtojams, sutiksiantiems Naujuosius ne namie, VšĮ „Klaipėdos keleivinis transportas“ grįžimui namo siūlo naudotis proginio 88-ojo maršruto autobuso bei papildomais maršrutinio ...
2023-12-31
Skaityti daugiau

Transportas

Tarp Žaliojo susisiekimo apdovanojimų laureatų - ir „Klaipėdos keleivinis transportas“

Vilniuje vykstančio tarptautinio Transporto inovacijų forumo metu penktadienį buvo įteikti Žaliojo susisiekimo apdovanojimai. Trečius metus iš eilės šie apdovanojimai teikiami ...
2023-11-24
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This