Futbolo maniežas Baltijos prospekte – už 7,5 milijono eurų (atnaujinta)

Sportas

Klaipėdos miesto savivaldybė netrukus apsispręs dėl dengto futbolo  maniežo Baltijos prospekte statybos. Numatomi šio objekto kaštai – per 7,5 mln. eurų.

Du milijonus eurų tikimasi gauti iš Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos patvirtintos „Nustatytų matmenų dengtų futbolo, regbio ir kitų sporto šakų plėtrai pritaikomų maniežų įrengimo programos“. O likusieji 5,5 mln. eurų – iš Klaipėdos miesto mokesčių mokėtojų į savivaldybės biudžetą sumokėtų mokesčių.

Planuojama stadioną pastatyti per 2023 – 2024 metus. Projektas yra įtrauktas į Klaipėdos miesto savivaldybės 2022 – 2024 metų strateginį veiklos planą. Šiuo metu vyksta techninio projekto pirkimo viešųjų pirkimų procedūros – vertinami tiekėjų pasiūlymai. 

Šią savaitę parengtą Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos sprendimo projektą dėl pritarimo dengto futbolo maniežo statybai svarstys komitetai. Tuo pačiu miesto taryba įsipareigos užtikrinti, kad objektui būtų skiriamas finansavimas.

Neseniai savivaldybės politikai vėl nubraukė dulkes nuo sumanymo statyti ir regioninį stadioną. Preliminariais skaičiavimais, įrengti šį stadioną ir jam reikiamą infrastruktūrą atsieitų apie 30 milijonų eurų, o įgyvendinti projektą, pasirūpinant ir kita infrastruktūra, – apie 40 mln. eurų.

ATNAUJINTA. Padiskutavę apie augančią projekto sąmatą ir planavimą tokiam sprendimo projektui bendru sutarimu pritarė trečiadienį posėdžiavęs miesto Tarybos Finansų ir ekonomikos komitetas. Galutinį sprendimą turės priimti visa miesto Taryba.

INFORMACIJA

Planuojama, jog dengtas futbolo maniežas turėtų 1500 vietų ir atitiktų minimalius LFF A lygos varžybų reikalavimus, aikštės dydis siektų 105 m x 68 m.

Naujuoju maniežu galėtų naudotis ne tik uostamiesčio futbolo klubai, varžybose dalyvaujančios komandos, bet ir šalia esančių Pempininkų rajono mokyklų mokiniai ar kiti pietinės miesto dalies futbolo mėgėjai. Maniežą prižiūrėtų Klaipėdos sporto bazių valdymo centras.

5 Comments

  1. Nesvarbu

    Muzikos ir dailės zombiams nereikia. Tik duokit jiems pamiklinti kojas.

    Reply
  2. As

    7,5 milijono o i kiek peraugs ? Galiausiai kainuos trigubai . Mokykla pabaikite statyti o tai bestatant vis brangsta ir brangsta valstybinius pinigus tik plauna ir tiek laimi imone už viena kaina o bestatant sumos vis auga ir auga

    Reply
  3. Mėgėjas

    O kur dingo Atlantas?

    Reply
  4. Anonimas

    Norite pasakyti kad nėra kaip kitaip isleisti miesto infrastruktūroje 5mln ?

    Reply
  5. Įdomu

    Futbolistų miestas. Kažkas neblogai proteguoja šią sporto šaką. Lauksime rezultatų. Kažin, ar kitos sporto šakos sulaukia tokių investicijų? O kaip, ar muzikos ar dailės mokyklos irgi tai gausiai finansuojamos?

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika, Svarbu

Per opozicijos valandą - karšti klausimai  ir rusiškas keiksmas

Per jau antrąją šios kadencijos Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos opozicijos valandą ketvirtadienį svarstant, ar reikia daryti pietų pertrauką, iš posėdžių ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Švietimas

„Boružėlės” prakeiksmas: atsisakius vieno rangovo, kiti darbų nesiima

Šiais metais Klaipėdos savivaldybei jau net du kartus teko viešai paskelbti karčią žinią: nė vienas projektuotojas neatsiliepė į kvietimą dalyvauti ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Idėja apie transporto eismą Mažvydo alėja - neužmiršta

„Arūnas Tuma kažkuriame posėdyje sakė, kad reikės ir Mažvydo alėją perkasti”, – Klaipėdos miesto tarybos Miesto plėtros ir strateginio planavimo ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This