Dėl uosto plėtros į pietus – rinkos tyrimas

Uostas ir jūra

Nors jau parengta nemažai dokumentų, išleista šimtai tūkstančių eurų, Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija tik dabar rengiasi „atlikti rinkos tyrimą, siekiant įvertinti Klaipėdos uosto pietinės dalies plėtros poreikį ir rinkos potencialą tarptautiniu mastu”. Ji paskelbė pietinės uosto dalies plėtros rinkos studijos parengimo techninių specifikacijų projektą. 

Rengiant šią studiją norima sukurti tikslią duomenų rinkimo ir apskaičiavimo metodologiją, „atlikti rinkos tyrimą tarptautiniu mastu bei kaštų ir naudos analizę jūrų ir sausumos zonų konkurencingumui įvertinti, sukurti verslo planą, išdėstant patarimus PPP (Public Private Partnership – viešoji ir privačioji partnerystė) struktūrai ir metodologijai; sukurti tinkamą valdymo formą ir sąlygų perleidimo metodologiją”.

Bus atliekama projekto kaštų ir naudos analizė, pagrįsta ekonomine nauda turto savininkui – Lietuvos valstybei, taip pat – įvertintas jūrų ir sausumos zonų konkurencingumas. Keliamas uždavinys parengti verslo planą potencialiems investuotojams bei verslo vystytojams, identifikuoti projekto patrauklumo elementus, pateikti rekomendacijas PPP modelio įgyvendinimui, rekomenduoti optimalią valdymo formą.

Studijos rengėjai turės sukurti ne mažiau kaip tris jūrų uosto žemės ir infrastruktūros perdavimo investuotojui modelio ir sąlygų alternatyvas, įvertinti pietinės Klaipėdos uosto dalies plėtros projekto rizikas, jų pasidalijimą tarp turto savininko (valstybės, atstovaujamos Uosto direkcijos) ir partnerio bei šių rizikų valdymo priemones.

Tiriant rinką reikės įvertinti pietinės uosto dalies plėtros poreikį ir rinkos potencialą.

Studijai parengti yra nustatytas 14 mėnesių terminas.

2 Comments

  1. O kur studijos?

    Aplinkos poveikiui Tas ustas sugriaus Kuršių Nerijos krantus, išdarkys Kuršių Nerija ir galimai paskandins pusė Klaipėdos.

    Reply
    • Anonimas

      Kaip paskandins?

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Transportas

Baigta Baltijos pr. žiedinės sankryžos rekonstrukcija

Klaipėdos savivaldybė praneša, jog baigti Baltijos pr., Šilutės pl. ir Vilniaus pl. žiedinės sankryžos rekonstrukcijos darbai. Šiuo metu rengiama techninė ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Pradėta Uosto direkcijos laivyno bazės statyba

Pietinėje Klaipėdos uosto dalyje, Marių gatvėje, prasidėjo Uosto direkcijos laivyno bazės statyba. Darbų pradžia paženklinta kapsulės su laišku ateities kartoms ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Transportas

Nutrauktas geriausių kelių į uostą paieškos konkursas

Dar pernai spalį pradėtos viešojo pirkimo procedūros dėl galimų į pietus nuo Dangės upės esančios ir būsimos uosto teritorijos susisiekimo ...
2024-03-24
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This