Ne visi politikai nusiteikę ir toliau remti apleistų teniso kortų savininkus (atnaujinta)

Miestas, Svarbu

Klaipėdos miesto tarybos Finansų ir ekonomikos komitetas bendru sutarimu pritarė Tarybos sprendimo projektui dėl Igorio Udovickio valdomos UAB „Ferteksos transportas“ atleidimo nuo šiems metams paskaičiuoto 1 648,12 Eur žemės nuomos mokesčio už valstybinės žemės sklypo dalį Kristijono Donelaičio g. 6A – šiuo metu apleistus teniso kortus.

Artūro Šulco nuotr.

Komiteto narys  Rimantas Taraškevičius teiravosi, ar atkreiptas dėmesys į „Atviros Klaipėdos” fotoreportažą, kuriame neseniai buvo parodyta tikroji dabartinė šio sporto komplekso būklė. Klausimą pristačiusi Kristina Petraitienė, Savivaldybės administracijos Finansų skyriaus vedėja, užtikrino, kad tai yra tik rudeninė teniso kortų būklė. O vasarą ten esą sportinis gyvenimas vyko: ji pati praeidama tai mačiusi.

Tokio patikinimo vietos politikams pakako ir jie be diskusijų pritarė sprendimo projektui. Apie tai, kad šiuose skurdžiuose aikštynuose žadama organizuoti Klaipėdos miesto „reitinginį žiemos teniso turnyrą”, neprisiminta.

UAB „Ferteksos transportas“ sporto reikmėms naudojamo 0,419 ha valstybinės žemės sklypo daliai Tarybos sprendimu yra nustatytas 0,4 proc. mokesčio tarifas. 

Verslas jau daugelį metų savivaldybei pristatinėjo planus, kaip vietoje Lietuvos sporto draugijos „Žalgiris” iki 1997 metų valdytų tenisų kortų statys viešbučius ar/ir kitus objektus bei tuo pačiu išsaugos čia sporto funkciją.

2003-2004 metais sklypą nuomojosi kortus įsigijusi bendrovė Klaipėdos „Žalgirio” teniso aikštynas, vėliau čia šeimininkavo UAB „Kleta”, bendrovės „Nordsekas” ir BJK, kol galiausiai 2018 m. kortus įsigijo „Ferteksos transportas“. Tačiau realių pokyčių nematyti iki šiol, o didelė dalį jau sunykusių sporto aikštelių apaugo krūmai, kuriuos nuo praeivių akių slepia nepermatomos tvoros.

Dabartinis kortų savininkas ir sklypo nuomininkas UAB „Ferteksos transportas“ savo prašyme nurodė, kad jais naudojasi Klaipėdos teniso trenerių federacija, kuri minėtame sklype esą ne vienerius metus vykdo sportinę veiklą. Teigiama, kad bendrovė su šia federacija yra sudariusi keturių teniso aikštelių nuomos sutartį, kurioje nustatytas fiksuotas nuomos mokestis už išnuomojamą sporto organizacijos veiklai vykdyti turtą ir nustatytas papildomas mokestis, lygus valstybinės žemės nuomos mokesčiui.

Federacija savivaldybei pateikė informaciją apie labai aktyvią sportinė veiklą šiuose kortuose ir apie juose organizuojamą Klaipėdos miesto „reitinginį žiemos teniso turnyrą”.

„Ferteksos transporto” savininkas Igoris Udovickis pernai vasarį kalbėdamas su „Atviros Klaipėdos” žurnalistu buvo priminęs istoriją, kaip naujų statybų projektas buvo sustabdytas dėl parlamentarės, konservatorės Agnės Bilotaitės skundų.

„Padarėme puikų projektą, kad būtų galima vykdyti respublikinio ar net tarptautinio lygio varžybas. Pernai sausį jau turėjo prasidėti statybos, bet ponia Bilotaitė nusiuntė prašymą, kad reikia viską tikrinti – visus mano projektus, taip pat ir mano nuosavo namo. Taip buvo nutraukta teniso kortų statyba, į kurią planavome investuoti apie 1,5 milijono eurų, jau buvome gavę statybų leidimą. Ir tai buvo skirta ne man. Kam man penki kortai, nors ir mėgstu tenisą? Tai turėjo būti skirta miestui, norėjau, kad vaikai užsiiminėtų, nes čia tų 1,5 milijono niekada neatidirbsi. Ką dabar turi miestas? Turėjome perdaryti visus dokumentus, padarėme tai, bet nebeturiu noro statyti tuos kortus, nes akivaizdus juodas nedėkingumas”,  – tada dėstė verslininkas.

ATNAUJINTA. Tuo metu Kultūros, švietimo ir sporto komitetas tokiam sprendimui nepritarė, nors K. Petraitienė ir aiškino, kad teiginys apie „reitinginį žiemos teniso turnyrą” buvo tiesiog klaida, padaryta perrašant tekstą iš kito dokumento, o sportinė veikla ten vyksta tik vasarą, tad rudeninė kortų būklė esą neturėtų būti lemiamas veiksnys priimant sprendimą.

Už tokį sprendimą balsavus tik šio komiteto pirmininkei Laimai Juknienei ir Romaldui Idzelevičiui, o Juditai Simonavičiūtei, Edmundui Kvederiui ir Nina Puteikienei susilaikius, reikiamų palaikymo balsų pritrūko.

8 Comments

  1. Petras

    Čia tinka posakis” šunys loja- karavanas eina” , cinizmas ir tiek, nėra ką pridurti.

    Reply
  2. Gediminas

    Artūrai, svarbu įkasti. Skanu ir saldu.

    Reply
    • Gediminui

      Nereikia lipti ant galvos, tai nesikandžios.

  3. Tik nuomonė

    Kaip neremsi Udovickio, kai matomai sėdi jo kišenėje? Politikai- norintys būti merais, savivaldybės klerkai, galimai visi yra priklausomi nuo pono pinigų ? Tai ir atstovinėjo ir toliau atstovinės…O Udovickis šeimininkauja Skulptūrų parke kaip nori. Maišė šunų aikštelė- iškėle, nebėra. Maišo krepšinio aikštelė bus triukšmas, maišė vaikų žaidimo aikštelė- jų parke nebeliks. Maišo Šakalienė, ten norima pievelės žmonai- pasiekė to, kad reikia griauti pastatą…bus pievelė. O kur kiti politikai, kurie nesimaitina Udovickio pinigais? Ko jie tyli? Ar visiems gerai?

    Reply
    • Fui ....

      turite faktų apie ” pinigų maistą ” ar šiaip „patriotiškai ” pletkinate ? Kaip nusibodo kvailiai ir pletkininkai .

    • Nerimsta

      Kad tik daugiau tokių „udovickių” būtų, ponai. O jau t os agnės net neminėkit, visur ji savo nagučius prikiša, bet žalos daugiau pridaro….

  4. plius minus

    „Ferteksos transporto” savininkas Igoris Udovickis tikrai nupirkdamas šį objektą ir deklaruodamas , kad statydamas savo ofisą IŠLAIKYS TENISO KORTŲ funkciją, manau padarė GERĄ DARBĄ, o tas 1648 eur tai tik lašas deguto ar banano žievė, ant kurios jį kažkas vis bando užvesti. Nepaslyskite ponas Igori, manau tamstos biudžetui tai tikrai ne pinigai. Darykite nesidairydamas ką suplanavote, jei tai tiesa ir tada visi tai ĮVERTINSIME.
    Jums mano patarimo nereikia, bet siūlau ateiti į miesto Tarybos posėdį ir atsisakyti to 1 648,12 Eur žemės nuomos mokesčio už valstybinės žemės sklypo dalį Kristijono Donelaičio g. 6A atleidimo
    Nustebintumėte visus piktus liežuvius..

    Reply
  5. Linksma

    Triskart bravo Kristinai Petraitienei!
    Ir dar tiek pat debilams, tarybos nariams!

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Politikai pritarė „kosminės kainos“ socialinio būsto statybai

„Net šiurpuliukai per kūną nuėjo: ar tai tiesa, kad skaičiuojamoji vienos kv. metro kaina – virš 4 tūkstančių eurų?”- taip ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Spyglys

Klaipėdos mero dviveidystė - kaip ant delno*

Arvydas Vaitkus lyg gaidys ant skiedryno pučiasi, kad neatiduos ministerijai Vaikų ligoninės, nors atidavė dešimt kartų didesnį ir vertingesnį turtą ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

Politika

Pradėjo skelbti savivaldybės tarybos narių algas

Neatlygintinai dirba tik vienas Klaipėdos miesto tarybos narys. Tai paaiškėjo savivaldybei po Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) kritikos paskelbus informaciją apie ...
2024-03-19
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This