„Klaipėdos energijos” teritorijoje įsikurs baras? (dar atnaujinta)

Svarbu, Verslas

Uostamiesčio savivaldybės valdomai AB „Klaipėdos energija” paskelbus apie išnuomojamas sandėliavimo patalpas, esančias įmonės teritorijoje Dangės g. 8A, kurioje norima įvykdyti konversiją, kilo įtarimų, kad būsimas nuomininkas jau žinomas. Mat skelbime apie nuomą, įkeltame šios bendrovės tinklapyje praėjusį penktadienį, nurodoma, kad dokumentus pretendentai turi pateikti per 4 darbo dienas. 

Dangės g. 8A. „Klaipėdos energijos” nuotr.

Įdomu ir tai, kad pats skelbimas yra naujienų rubrikoje, bet ir čia atrandamas tik per paiešką suvedus raktinius žodžius.

Įprastai naršant šioje rubrikoje šis skelbimas nerodomas.

Nuomojamų patalpų plotas – 653,82 m², patalpų aukštis – nuo 3 iki 5,9 m. Patalpose yra 1,5 kW galios elektros įvadas. Šalia nuomojamų patalpų išnuomojamos dvi aikštelės, kurių plotas 671,32 ir 351,33 m².

Nuomojamų patalpų vieta

„Atvirai Klaipėdai” buvo pranešta, kad tokį veiksmą esą inicijavo Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Neniškis, kuris atleidus bendrovės generalinį direktorių neva beveik tiesiogiai jai vadovauja.

Pats G. Neniškis tokias šnekas vadina niekais ir sako, kad sprendimus priima bendrovės valdyba. 

„Minimali sandėliavimo patalpų ir aikštelių nuomos kaina – 2420 Eur su PVM per mėnesį be komunalinių mokesčių. Patalpos išnuomojamos 24 mėnesių terminui”, – rašoma nuomos skelbime.

„Atviros Klaipėdos” duomenimis, patalpų išsinuomoti energetikų teritorijoje prašė ne vienas sporto klubas. Jau prieš mėnesį jų dairėsi ir viena įmonė, turėjusi barą „Memelio miesto” teritorijoje. 

ATNAUJINTA. Po to, kai ši pasirodė ši publikacija įmonė atnaujino informaciją ir nurodė, jog nuomos pasiūlymų priėmimas sustabdytas.

Informacija apie patalpų nuomą esą bus atnaujinta, bet konkretūs terminai neminimi.

DAR ATNAUJINTA. Galiausiai įmonė vėl paskelbė konkursą dėl šių sandėliavimo patalpų nuomos. Minimali nuomos kaina ir terminas išliko tokie patys.

Pasiūlymai vokuose dabar jau bus priimami balandžio 11-osios rytą administracijos patalpose.

24 Comments

  1. Pastebėjimas

    Ko čia sąmokslo teorijų meistrai rašinėjate, eikite ir nuomokite, jei reikia, nepavyduliaukite jei koks žmogus veiklą panorės vykdyti !

    Reply
    • Pastabiajam

      Ydingas komentaras. Jokios dingsties pasipiktinimans nebūtų, jeigu valdiškas turtas būtų nuomojamas skaidriai. Visi už tai , kad veiklūs žmonės verslus vystytų vienodos konkurencijos sąlygomis.

    • Hasts

      Pritariu 100 %

  2. Jonas

    Tiek Neniškis, tiek Simokaitis yra tik įrankiai plano įgyvendinimui..Apgailėtina, kad neturi savo pozicijos.Mąstykite plačiau ir pamatysite, kas viskam vadovauja

    Reply
  3. KAS???

    kas atsakingas uz tokius purvinus darbelius? kas prisiims atsakomybe? gal neniskis teiksis pateikti paaiskinima ar jau niekas nebesvarbu kai baigiasi kadencija, darau ka noriu?

    Reply
    • Niekas

      Atsakymas labai paprastas – niekas neprisiims atsakomybės. Nei administracijos direktorius Gintaras Neniškis, kuris išmokintas visiems sakyti, kad nieko nežino, nei turto valdymo skyriaus vedėjas Edvardas Simokaitis, kuris jau daug metų žiūri kaip pasididinti savo turtą. Įmonės valdyba yra statytiniai, neturintys patirties savo funkcijoms atlikti, neatitinkantys pareigoms užimti skirtų kriterijų, nenešantys jokios atsakomybės tik kiekvieną mėnesį gauti algalapį, o jų vienintelė paskirtis – išrinkti sau ir savo geriems draugams parankų naują generalinį direktorių. Taip iš nueinančios savivaldos administracijos suplauks į Klaipėdos energiją visi vicemerai, patarėjai ir visos kitos šiukšlės, kuriuos naujasis meras labai greitai išmes lauk kai pamatys kas iš tikrųjų dedasi savivaldos administracijoje.

  4. antanas

    tikiuosi, kad sustabdys savivaldybė šį pašvinkusį „konkursą” arba teks skųsti vyriausybei ir reikalauti audito. Turi atsakingi asmenys iš tikrųjų būti ATSAKINGI

    Reply
  5. neringa

    būtų teisinga matyti bendrą konversijos vaizdą, skelbti jam konkursą ir vystyti miesto lygiu, o ne iš po prekystalio paslapčia dalinti gabalais.

    Reply
  6. nu jo...

    Skaitau ir nelabai suprantu, ar tai blogai, kad šioje konversinėje teritorijoje atsiras paslaugos, kurios visame pasaulyje žmonės traukia. Geriau yra kai toje vietoje guli energijos barachlo? Nei kalbos negali būti, kad nuomos mokesčio realiai nebūtų ir, sutartis turėtų būti, kad prasidėjus statyboms, kaip ir Mėmelio mieste būtų ieškomasi kitos vietos. Tik kada tai realiai atsitiks, kiek metų reikėjo, kad Mėmelis išjudėtų

    Reply
    • antanas

      blogai, kad vagia iš miesto. Iš viso tokių dalykų neturi būti – kad kažkas už nugaros susitaria dėl viešo turto naudojimo savo verslui lengvatinėmis sąlygomis. Nesvarbu, ar tai baras, ar nakvynės namai, ar verslo centras. Tam ir yra skirti viešieji konkursai. kitaip tai tiesiog vagystė ir smirdi iš tolo.

    • Stebėtojas

      Blogai, kad nuoma vykdoma pagal atskirų politikų pageidavimą. Bendro konversijos vaizdo dar niekas nematė.

  7. se

    Manau, kad ši „nuoma” turi savotišką prieskonį. Daug pasako vien tai, kokiu kone slaptu būdu skelbiamas konkursas. Tokį turtą nuomotis tokiam trumpam laikotarpiui be papildomų investicijų būtų komercinė nesąmonė. Vadinasi, nuomos sutartyje bus aptarta šiuo klausimu taip, kad šios investicijos bus įskaičiuotos į nuomos kainą, kas nuomininkui leis labai labai ilgai už simbolinę kainą 2000 Eur + 420 Eur PVM (beje,kurį PVM mokėtojas gali susigrąžinti) miesto centre pusdykiai naudotis 653 kv.m. patalpomis ir 1000 kv.m. parkingu. Dar įdomiau yra tai, kad matomai į nuomos kainą yra įskaičiuotas nekilnojamojo turto mokestis (0.08 proc. per metus nuo turto vertės) , nors greičiausiai Klaipėdos energija nuo jo apskritai atleista, kas reiškia nuomojantis turtą nuomininkui „sutaupoma” dar kokius 10.000 Eur , o gal ir daugiau per metus. Argi ne apie viską pagalvota 🙂 Kam valdiškai įmonei vertingą turtą parduoti už komercinę kainą, kam jos steigėjai savivaldybei solidus nekilnojamojo turto mokestis. Beje, jeigu neklystu ŽURNALISTAI turi neatlygintiną prieigą prie Nekilnojamojo turto registro duomenų, kuriuose matosi turto rinkos vertė, kas leistų sužinoti tikslų nekilnojamojo turto mokesčio dydį. Jeigu vertinimo laikas senas, tuomet žinant statinių unikalų numerį galima sužinoti turto vertę aktualiu laiku šiuo adresu https://www.registrucentras.lt/masvert/paieska-obj

    Reply
    • Martynas Vainorius

      Sandėlio vidutinė rinkos vertė 89100 Eur. 0.08 proc. būtų 71 euras.

    • to Martynui

      Sorry, mokesčio dydis 10x didesnis, t.y. 0,8 proc., o jei turtas neprižiūrimas arba apleistas – net 3 proc.
      Beje, KE kartu su statiniu išnuomoja dar 2 vertingus NT vienetus – 1020 kv.m bendro ploto aikštelės. Turėtų prisidėti ne tik NT mokestis , bet ir žemės mokestis. Virš sandėlio aiškiai matyti administracinės patalpos ir jeigu būtų atlikti realūs kadastriniai matavimai, tuomet šio statinio vertė automatiškai ženkliai išaugtų į viršų, nekalbant jei ateityje būtų keičiama viso statinio patalpų naudojimo paskirtis. Taigi mažiausiai vien tik statinio NT mokesčio sąskaita nuomininkas sutaupytų 710 EUR ir su ta sąlyga, kad patalpas naudotų pagal paskirtį – sandėliavimui. Apie tai, kaip savivaldybė seka apmokestinamo turto naudojimo pagal paskirtį yra atskira tema. Bebaigiant tapo smalsu: o kaip savivaldybė „n” metų kontroliavo garsiosios savivaldybės valdininkės Šakalienės griuvėsio S.Nėries g. apmokestinimą. Tiesa, jos sutuoktinis iki neseno kelis dešimtmečius dirbo/vadovavo Registrų centrui. Tad turbūt Šakalienės esamo/nesamo UAB’o namo vertė arti 0 🙂 Manau, kad tokių vienokiais ar kitokiais ryšiais su savivaldybe susijusių savininkų „perliukų” Klaipėdoje yra ne vienas. Mūsų mieste turbūt yra nemažai kažkokiu tai būdu turbūt nebrangiai įgijusių valdiško turto buvusių ar esamų savivaldybės klerkų, jų žmonų, vaikų, tėvų ar kitų giminaičių.

  8. Deja bet

    toks nuomos sprendimas visiškas nesusipratimas. Savivaldybės turtas, o kažkokie abeliai priiminėja sprendimus. Galimai dar ir korupcinius. Kam tuomet reikėjo žmonėms makaronus kabinti su visokiomis galimybių studijomis? Taškyti joms miesto pinigus, gaišti laiką? Nejau kažkas išsinuomavęs garažus darys investicijas, kurs viso komplekso panaudojimo koncepciją, suks galvą dėl geros architektūros, viso komplekso panaudojimo scenarijaus?

    Reply
  9. Hasts

    Labai gerai, jei taip, lauksim atsidarant Herkui ir Hofui, super!!!!

    Reply
    • Anonimas

      gal jau Klaipėdai metas būtų baigti su garažų ir konteinerių „kultūra”?

    • Anonimas

      Bus balius, bus baliukas!!!

  10. Žiniuonis

    Kadangi is memelio miesto iškraustomas Hofas, Hwrkus kantas su visa šutve tai netgi asmeniskai zinau gandus kad ten jam vieta ir ruosiama. Bet ar tai yra konversija??? Iki balandzio pirmos Neniškis nori susitvarkyt kol dar dirba

    Reply
  11. Simona

    Šią „garažų teritoriją” jau seniai galėjo patikėti kultūros bendruomenei. Jūros 1 jau parduodamas. Jeigu nuomoja, ji Kl.energijai nebereikalinga. Tai dar vienas įrodymas kad teritorijos konversija yra pribrendusi. O nereikalingo įmonei turto nuoma, tik kelia aistras.

    Reply
    • Donchikotas

      Manote, jog baras tolygu kulturai?

    • ...

      Jei baras turima omeny Hofas, tada taip, baras lygu kulturai.

  12. stebetojas

    prie katino tokiu paciu braizu savi gaudavo patalpas silutes pl nuomininkai vienas is pvz

    Reply
    • klaipėdietis

      Jeigu savivaldybės administracija” dasikasę” iki A. Katino draugų ir giminaičių patalpų nuomos Kl.eenergijoje, tai jau gerai. Negerai, kad patys keičia tą schemą, bet jau dabar kitiems saviems. Blogai kad konservatoriai nesugebėjo patvirtinti bendros Kl.energijos konversijos, dabar kas netingės tas tems į savo pusę. Kas gali paneigti kad patiems konservatoriams tai naudinga.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Spyglys

Girulių milijonieriai šiepia dantis į Kūdikių namus?*

Jau kuris laikas sklinda gandai, kad Kūdikių namų Giruliuose žemė ir pastatai parūpo vietos milijonieriams. Ir jie kurpia gudrų planą, ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Svarbu, Švietimas

Pagaliau imsis naujo darželio statybų Tauralaukyje

Baigiant statyti beveik dukart nuo pirminės kainos pabrangusią naująją mokyklą Senvagės gatvėje Tauralaukio progimnazija planuoja persikraustymo į ją darbus. O ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This