Palanga kviečia į gintarines linksmybes

Regionas
Avatar photoAtvira Klaipėda
2024-05-11

Organizatoriai žada, kad gegužės 10-12 dienomis, kai Palangoje jau 16 kartą vyks „Gintarinis savaitgalis”, turės ką veikti visi – ir vyresnio amžiaus pramogautojai, ir mažieji smalsuoliai.

Šeštadienį, gegužės 11 d., Palangos gintaro muziejus pristatys savo jubiliejinę parodą bei organizuos dvi edukacines programas – „Nuo gintaringo miško iki įvairiaspalvės mozaikos“ ir „Gintaro savybės“. Specialią etnografinę programą apie gintariautojus – „Gintariautojų vėjai“ – pristatys folkloro ansamblis „Mėguva“. Į programas Palangos gintaro muziejus pakvies ir sekmadienį, gegužės 12 d. Čia taip pat veiks ir Palangos gintaro muziejaus 60 metų jubiliejaus paroda.

Šeštadienį 13 val. Jūratės ir Kastyčio skvere vyks šventės atidarymo renginys. Pažymint grafų Tiškevičių 200-ąsias Palangos
valdų įsigijimo metines, čia bus veriami 200 metrų ilgio gintariniai karoliai.

Miesto gatvėse ir aikštėse veikiančioje Gintaro ir amatų mugėje bus pristatomi krašto ir užsienio gintaro meistrai, tautiniai amatai ir kulinarinio paveldo pateikėjai. Veiks ir „Gintaro meistarnė“, kurioje gintaro apdirbimo meistrai demonstruos ir mokys norinčius perprasti gintaro apdirbimo amato subtilybes. Taip pat bus pristatomas „Lino kelias“, gyvai amatus demonstruos keramikos, vario juvelyrikos meistrai. Veiks ir Baltijos pakrantėje surinkto gintaro ekspozicija.

Jūratės ir Kastyčio skvere 15 val. koncertuos Gintarė Karaliūnaitė, 17 val. – Gintė ir Lukas, o 19 val. naują programą „Kur suteka Saulės“ pristatys Saulius Petreikis su grupe.

Jei oro sąlygos leis, Palangos dangų papuoš ir šventės draugų iš Birštono karšto oro balionų šventės oro balionai.

Šeštadienio popietę, 14 val., nuo J. Basanavičiaus gatvės pradžios jūros su karieta pajudės jūrų dievas Bangpatys. Kam pasiseks, jau tuomet bus galimybė pajusti lengvą gintarinio lietaus dvelksmą. Kaip ir kasmet, paplūdimyje ties jūros tiltu įvyks Lietuvos gintaro rinkimo čempionatas, šiemet – jau 11-asis. Šio atraktyvaus renginio metu gintaro rinkėjai per nustatytą laiką turės surinkti kuo daugiau specialiai kiekvienam čempionato dalyviui įrengtoje zonoje išbarstytų smulkių gintaro gabalėlių. Jie bus paberti imituojant jūros pakrantę – sumaišyti su dumbliais ir kitomis jūros išmetamomis gamtinėmis gėrybėmis.

Mėgstantys puoštis taip pat galės pasivaržyti su kitais Gintarinio savaitgalio svečiais –16 val. bus renkamas gražiausiu gintaro papuošalu ar aksesuaru pasidabinęs šventės dalyvis.

Gintaro lietus paplūdimyje pažirs 16.30 val. Vadinamąjį Lietuvos auksą pajūryje žarstys pats Bangpatys. Iš viso bus pažerta ne mažiau kaip 50 kilogramų kilogramų gintaro.

Žymos: |

Komentarai:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Nauja kultūros erdvė kurorte - „Palangos duonos fabrikas"

Buvusios Palangos duonos gamyklos patalpos virsta šiuolaikiška menine erdve „Palangos duonos fabriku“. Šią vasarą miesto gyventojai bei svečiai čia galės ...
2024-05-17
Skaityti daugiau

Regionas

Į tarpukario Palangą nukels orientacinis žaidimas 

Gegužės 25 d., 12 val., Lietuvos nacionalinio muziejaus padalinys Jono Šliūpo muziejus kartu su Palangos atvira jaunimo erdve „Be stogo“ ...
2024-05-16
Skaityti daugiau

Regionas

Palangoje - nauja parkavimo programėlė

Palangos gyventojai ir atvykstantys poilsiautojai šią vasarą turės daugiau galimybių atsiskaityti už parkavimą – nuo gegužės 15 dienos mieste pradeda ...
2024-05-15
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This