Statys naują „Ermitažą”

Svarbu, Verslas

Ilgai nenaudotame Baltijos prospekto sklype, kuriame prieš tai stovėjo sovietmečiu pradėta statyti, bet taip ir nebaigta arena, UAB NMN planuoja statyti naują prekybos centrą – čia įsikurs prekybos tinkas „Ermitažas“.

Prekybos centras bus statomas dabartiniame tuščiame sklype. „Oro grupės” nuotr.

UAB „Progresyvūs projektai” parengtuose projektiniuose pasiūlymuose rašoma, kad 2,65 ha ploto sklype Baltijos pr. 26A (greta prekybos centro „Arena”, „Švyturio” arenos automobilių stovėjimo aikštelės) iškils 14 tūkst. kv. m ploto prekybos centras.

UAB „Progresyvūs projektai” vizualizacija

Numatoma, kad jis būtų vieno aukšto, stačiakampio formos. Išorinės jo sienos numatomos iš daugiasluoksnių fasadinių plokščių. Pastato spalviniai sprendiniai derinami prie aplinkinių – vyrautų pilka ir molio raudonumo spalvos.

Įvažiavimai į sklypą projektuojami pagal detaliojo plano sprendinius – iš Tekintojų, Merkio gatvių, pravažiuojamojo kelio tarp Dubysos g. ir Baltijos pr. ir iš Baltijos pr. Automobilių aikštelės būtų įrengiamos palei projektuojamą pastatą iš rytinės, pietinės ir vakarinės pusių. Iš viso čia būtų 333 vietos automobiliams.

Ties vakarine sklypo riba paliekama želdinių zona, kaip numatyta detaliojo plano sprendiniuose. Iš viso želdiniai užimtų dešimtadalį sklypo.

UAB „Progresyvūs projektai” vizualizacija

Viešas projektinių sprendinių pristatymas vyks rugsėjo 26 d. 17 val. adresu J. Zauerveino g. 5-7, Klaipėdoje.

Bendrovės NMN direktorius Aurimas Martinkėnas informavo, kad statybas numatoma pradėti 2020 m. pirmąjį ketvirtį, o baigti 2021 m. pradžioje. Investicijos į projektą sieks per 8 mln. eurų.

„Didžiąją ploto dalį užims vieno didžiausių apdailos, sodo ir statybinių medžiagų prekybos tinklų Lietuvoje parduotuvė „Ermitažas“. Tai bus naujo tipo „Ermitažo“ parduotuvė, ji bus antra Klaipėdoje ir 10-ta Lietuvoje. Taip pat šiame objekte net 1 500 kvadratinių metrų prekybinio ploto bus pasiūlyta mažesnėms įmonėms. Šiuo metu pradedame smulkiųjų nuomininkų paieškas”, – teigė Aurimas Martinkėnas.

UAB „Progresyvūs projektai” vizualizacija

Vienintelis UAB NMM akcininkas yra Nyderlanduose registruota bendrovė „Oland International B. V”.

Sovietmečiu, aštuntajame dešimtmetyje, tarp Baltijos, Taikos prospektų ir Dubysos gatvės buvo suplanuotas naujasis miesto administracinis centras, kuriame turėjo būti įrengta aikštė, iškilti Tarybų, politinio švietimo rūmai, Muzikinis teatras, biblioteka, turizmo centras, skaičiavimo centras (jis buvo pastatytas) ir kt.

Nijolės Elenos Bučiūtės brėžinys iš jos archyvo, saugomo dukters Lados Markejevaitės

Pasak buvusio Klaipėdos mero Rimanto Taraškevičiaus, nepriklausomybės prieaušryje čia buvo suplanuota pastatyti ir sporto areną su 3500-4000 vietų žiūrovams.

„Objektui finansavimas nebuvo numatytas, bet tuometinis Vykdomojo komiteto pirmininkas Alfonsas Žalys su komanda nusprendė jį „pakišti” po Tarptautinės jūrų perkėlos statybomis, kurias per valstybę finansavo „Lietuvos jūrų laivininkystė”. Arenos dalimi turėjusios būti treniruočių salės buvo statomos kaip „Laivininkystės” sandėliai. Pačios arenos spėjo iškilti tik keletas konstrukcijų, salės irgi nebuvo baigtos iki nepriklausomybės, o vėliau šie pastatai buvo privatizuoti – juos įsigijo „Vilniaus prekybos” grupė”, – pasakojo R. Taraškevičius.

Pasak jo, kai artėjant 2011 m. Lietuvoje numatytam Europos vyrų krepšinio čempionatui buvo ieškoma vietos naujai arenai, buvo nuspręsta, kad geresnės ir infrastruktūros požiūriu nei vieta prie Dubysos gatvės nėra, tačiau norint suformuoti reikiamą sklypą teko derėtis su „Vilniaus prekybos” grupė.

„Buvo sutarta, kad jie „pasislinks” Baltijos prospekto link ir kartu nugriaus senuosius pastatus. Manau, kad tai buvo puikis sprendimas ir arena buvo pastatyta geriausioje vietoje”, – sakė R. Taraškevičius.

18 Comments

  1. MMM

    Nekreipkit dėmesio į niurgzlius. Jie „nusimano” ir apie urbanistiką, ir apie politiką, mediciną, krepšinį ir t.t. Jei kriepsit į tokius dėmesį, liksim Klaipėdoje balanos gadynėje. Kiek gerų aukštaūgių pastatų prijektų žlugo per klauymąsį visų galų „specialistų – šūkautojų”.

    Reply
  2. URBANISTINĖS KLAIDOS TĘSIASI

    Statybinių medžiagų parduotuvės-sandėliai geometriniame miesto centre negali būti statomi!

    Reply
    • Anonimas

      Gali

  3. Lol

    Sklypų rinka gi ?? dalybos tęsiasi linksmai! Dovanų kvartalai, dovana už tai keli sklypai! Ir gyvent kai kam labai gerai ???

    Reply
  4. Kaimynė

    Staykit bet ką bet kad bomžų nebeliktų toje teritorijoje

    Reply
  5. Posovietinė centrų - centruose Lietua

    Būtų nepagavę E. Masiulio, dar ir šitas ten būtų kažką užgriozdinęs. Visose normaliose pasaulio valstybėse, didesni prekybos centrai statomi užmiesčiuose.

    Reply
  6. na

    dar vienas monstras ir žaliųjų plotų naikinimas. Įbes kelis medelius ir bus gerai – ir savivaldybės architektai tai suderina be problemų? Bet čia privatis žemės ir verslas – dar vienas Maximos š…, lyg mieste trūktų statybinių medžiagų parduotuvių. Bet kur judesys po naujos valdžios išrinkimo- Atgimimo aikštė stovi, Danės krantinės sugriuvusios stovi, senamiestyje be judesio (viešbučio statyba stovi, po „paveldosaugininkų” triukšmelio stovi ir pastato Daržų gatvėje rekonstrukcija), Tilžės gatvė ir Mokyklos stovi, Šilutės plente darbai juda vos vos. Naikupės gatvėke geras plyteles pradėjo keisti, kai Įgulos gatvė, kurioje gyvenu, jų nematė nuo karo pabaigos. Budinai sugrįšk!

    Reply
    • to na

      Naikupės g geras plytelės keisti pradėjo kas čia per nesamanes kalbi (rašai) vis takelis sukiužęs mamos su vežimais negali pravažiuoti, senai reikėjo tvarkyti

  7. Dival

    Baisu. Miesto projektavimas su tokiais monstrais.

    Reply
  8. Manau

    sveiko proto žmones prekybos monstrų miesto centre neprojektuoja

    Reply
    • Anonimas

      patikslinu – „neleidžia statyti” – čia apie miesto Tarybą ir jos pirmininką merą.

  9. Anonimas

    Miesto centre sandėlių statyba, visai išprotėjote. Kur Klaipėda ritasi… Nejaugi dar maža tų parduotuvių, liepų gatvėje stato monstrą, šitas vėl naujas monstras. Baigiama visai sudarkyti miestą. Tikras mėlynasis proveržis.

    Reply
  10. Rimtas

    vyras tas Taraškevičius. Na negali tas žmogus nestatyti. Vargšas, net meraudamas tiek visko statė – ir gatves akmenimis grindė, ir krantines uostininkams statė ir net unikaliausią KD surentė. Viską darė. Darbštuolis. Bet va – durniai tie klaipėdiečiai, nesupranta, ėmė 50 000 ir pabėgo iš miesto. Užteks – dabar Taraškevičius jau planuoja. Daktaras Grubliauskas leido – strateguoja olandiškai centrus – nėra paprasta su visokiom VP grupėm stumdytis. Užuojauta, kad tik neužgautų. Matyt greit sulauksime, kad dar 50 000 klaipėdiečių iš/par/ važiuos? Rimti vyrai rimtai dirba.

    Reply
  11. Noriu LUVRO

    Dar vienas valdžiažmogių kliedesys. Pradžioje viduryje laukų pastatė miesto gulbės giesmę (areną) . Kas bus toliau-niekam neaišku. Tad, kad jai nebūtų taip liūdna iš rytų pusės prilipdė visokių būdelių su jaukiom tvorelėm (Taikos pr.) iš vakarų prikankanino pigų baseinioką ( kad abonentas būtų pigesnis) na o dabar, kad visas tas šlamštelis saulei šviečiant ne taip matytusi, iš pietų pusės užrioglins 14 000kv/m dėžę pavadintą Ermitažas (siūlau LUVRU -europietiškiau) . Puiki dovanėlė Baltijos pr. gyventojams – dar daugiau automobilių. Dabar pasitelk šiek tiek fantazijos ir įsivaizduok visas tas dėžes pvz. po 21:00val. Visos dėžės uždarytos , tamsiais langais, visoje teritorijoje visą naktį dega šimtai šviestuvų (mokame mes visi) ir nei vienos žmogystos. Čia valdžiažmogių supratimu – CENTRAS. Bet gal čia kažkokią paslaptis, pvz. holivudui kino aikštelė- siaubiakams filmuoti?

    Reply
    • Ekspertas

      Uz prekybos centru apsvietima, miestas nemoka, jau kliedesys tai belekoks esi..

  12. A

    Pastatykite viduje ledo arena ir puse miesto bus tik cia…

    Reply
  13. Tomas

    Labai pigi Klaipėdos centre žemė, kad verslui apsimoka tokius vienaaukščius monstriukus statyti.

    Reply
    • Tomui

      koks „centras” tokia ir žemės kaina. Rašo gi Martynas, kad statybininkas R.Taraškevičius labai pasistengė :).

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Unikali urbanistinė istorija

Klaipėdos statybos objektas Nr. 1: didžiulės taršos, aistrų ir neatsakytų klausimų istorija V 

„Atvira Klaipėda“ cikle „Urbanistiniai jubiliejai” baigia pasakoti apie Klaipėdos naftos terminalo raidą ir jo įtaką miestui. Paskutinėje tam skirto rašinių ...
2024-04-27
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

Senąją pirtį valdys transportininkai

Klaipėdos miesto taryba ketvirtadienį pritarė mero siūlymui reorganizuoti  UAB „Vildmina“, valdančią pirtį Trilapiop gatvėje, prijungiant ją prie savivaldybės bendrovės „Klaipėdos ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Verslas

Klaipėdos pramoninkams vadovaus Rimantas Juška 

Klaipėdos pramonininkų asociacija (KPA) ketvirtadienį vykusiame visuotiniame susirinkime išsirinko savo naują vadovybę. Martyno Vainoriaus nuotr. Dvi kadencijas – ketverius metus ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This