Buvusiam ilgamečiam Palangos vyriausiajam architektui – sveikinimai 90-mečio proga

Regionas

Pirmadienį Palangos vadovai su 90-mečio jubiliejumi pasveikino buvusį Palangos miesto vyriausiąjį architektą Leoną Laimutį Mardosą.

Miesto meras Šarūnas Vaitkus, sveikindamas architektą, dėkojo L. L. Mardosui už nuopelnus Palangai architektūros srityje.

„Linkiu, kad Jūsų niekuomet neapleistų kūrybinė energija, kasdien lydėtų gera sveikata, širdyje vyrautų harmonija bei niekuomet nepritrūktų paprastos žmogiškos laimės“, – sakė meras.

Anot kurorto savivaldybės pranešimo, L. L. Mardosas paliko itin ryškų kūrybinių pasiekimų pėdsaką: nuoširdžiai rūpinosi architektūriniu Palangos miesto veidu, vertino kurorto kraštovaizdžio svarbą, siekė, kad išliktų senosios kurorto vilos, ėmėsi iniciatyvos Palangoje įkurti Skulptūrų parką, nuveikė ir daugiau miestui itin reikšmingų darbų.

„Eidamas miesto vyriausiojo architekto pareigas, stengiausi išlaikyti tai, ką pradėjo pirmasis Palangos vyriausiais architektas Alfredas Paulauskas, ką tęsė Albinas Čepys – puoselėti miesto-parko idėją, – sakė L. L. Mardosas bei pasidžiaugė, kad tokios pačios pozicijos Palangoje laikomasi ir šiandien. – Svečius iš užsienio atsivesdavau ant jūros tilto ir parodydavau – kopos, pušynai, iš jų kyšantis bažnyčios bokštas. Čia yra Palanga. Saugokite medžius, juos reikia saugoti“.

Pasak L. L. Mardoso, Lietuva teturi vos 99 kilometrus pajūrio, iš jų visuomenei lengvai prieinama tik apie 30 kilometrų.

„Todėl pajūrį turime saugoti lyg savo akį – tai yra tikras turtas. Žmonės į Palangą važiuoja ne papietauti kavinėse (papietauti galima ir Meilės alėjoje), o pasimėgauti paplūdimiu, pasimaudyti. Todėl neleiskite užstatyti paplūdimių. Saugokite Palangą, puoselėkite ją“, – miesto vadovams linkėjo architektas.

L. L. Mardosas be kituose miestuose suprojektuotų pastatų 1987 m. parengė Palangos miesto generalinį planą, kartu su kitais architektais parengė Palangos centrinės dalies detaliojo suplanavimo projektą, suprojektavo gyvenamąjį namą su kavine „Monika“ (1990 m.), parduotuvę su kavine ir viešbučių „Du broliai“ (1991 m.), Šiaulių banko rekonstrukciją (1994 m.).

2005 m. jis tapo A. Zavišos fondo nominacijos „Už gyvenimo nuopelnus rekreacinės architektūros srityje“ laureatu, o 2013 m. L. L. Mardosui už viso gyvenimo nuopelnus įteiktas Auksinis architektūros riterio ordinas.

1 Comment

  1. Palangiškė

    Kad šiuo metu ponas Mardodas būtų vyriausiuoju architektu tokių nesąmonių Palangoje nebutų, dušinės nevirstu neaišku kuom

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Palangoje rudenį vyks senjorų festivalis

Tarptautinės pagyvenusių žmonių dienos proga Palangoje pirmąsyk bus organizuojamas festivalis „Senjorų savaitė“. Rugsėjo 29 d. – spalio 4 d. Palanga ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

ELTA

Darbėniškiai ketina inicijuoti seniūnijos prijungimą prie Palangos

Metanolio gamyklos statyboms Kretingos rajone, prie Darbėnų miestelio, nepritariantys gyventojai ketina inicijuoti Darbėnų seniūnijos prijungimą prie Palangos savivaldybės. Tai antradienį ...
2024-03-05
Skaityti daugiau

ELTA

Palangoje pradėjo remontuoti polikliniką

Palangoje pirmadienį prasidėjo miesto poliklinikos atnaujinimo darbai. Juos užbaigti planuojama kitų metų pavasarį. Apie tai savo socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje ...
2024-02-27
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This