Klaipėdiečių nedžiuginančiam „Neptūnui“ – dar daugiau eurų

Sportas, Svarbu

Į nesėkmių liūną patekusio uostamiesčio „Neptūno“ klubo vadovai turėjo pasiaiškinti ir miesto vadovams. Nepaisant gerbėjų nedžiuginančių rezultatų, „Neptūnas“ iš savivaldybės biudžeto šiemet sulauks dar vienos porcijos pinigų.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas po penktadienį vykusio susitikimo su „Neptūno“ vadovais teigė, jog nieko nei drastiško, nei dramatiško nenutiko. „Mes laikome ranką ant pulso, su „Neptūno“ vadovais susitinku kartą per mėnesį. Ir šiandien (penktadienį – V. S.) buvo toks eilinis susitikimas, tik tiek, kad jis sutapo su tuo, jog „Neptūnui“ pastaruoju metu nesiseka. Todėl ir norėjosi paklausti, kas atsitiko, ar komandoje geras mikroklimatas“, – kalbėjo V. Grubliauskas.

Jis tikino išgirdęs, jog „Neptūno“ komandoje viskas gerai, o nesėkmių visiems pasitaiko. „Vadovai pasakė, kad nesėkmių ruožų pasitaiko visiems, kad jie neturi didelių priekaištų nei žaidėjams, nei treneriams. Kamuolys yra apvalus, pats tikiuosi, kad nesėkmių limitas jau išnaudotas ir „Neptūnas“ grįš į pergalių kelią, nes laukia daug svarbių rungtynių tiek Lietuvoje, tiek užsienyje. Gerbiame, mylime, tikime, bet ir laukiame pergalių“, – „Neptūnui“ išreikštą pasitikėjimą ir lūkesčius komentavo V. Grubliauskas.

Nors „Neptūnui“ pastaruoju metu akivaizdžiai nesiseka, jis Lietuvos krepšinio lygoje tarp dešimties komandų užima tik septintąją vietą, nes patyrė keturis pralaimėjimus iš eilės, uostamiesčio krepšinio klubas sulauks dar vienos piniginės injekcijos iš savivaldybės biudžeto.

Miesto taryba pritarė, jog šiemet papildomai reprezentacinėms miesto komandoms, tarp kurių yra ir „Neptūnas“, būtų skirta 282 tūkst. eurų.

Parama bus išdalinta „Neptūnui“, „Dragūno“ rankinio klubui, ir „Amber Queen“ tinklininkams.

„Netrukus bus sudaryta darbo grupė, kuri vertins komandų prašymus ir paskirstys šią paramą“, – teigė Klaipėdos savivaldybės Sporto ir kūno kultūros skyriaus vedėja Rasa Rumšienė.

„Neptūnui“ šiemet iš savivaldybės biudžeto jau skirta 771 tūkst. eurų parama, pernai ji siekė 791 tūkst. eurų.

Kai kurie politikai abejoja, ar profesionaliems klubams reikia skirti savivaldybės paramą, nes esą tai yra verslas, kuris privalo išsilaikyti iš rėmėjų lėšų.

„Komandos reprezentuoja Klaipėdą, todėl ir gauna paramą. Taip išeina, kad miestas komandų nenuvilia, todėl tikimės, kad jos nenuvils ir miestiečių“, – sakė V. Grubliauskas.

7 Comments

  1. klaipedskas

    Tas „reprezentuoja Klaipėdą Europoj” tai yra bullshit. Kas iš to reprezentavimo? Galit padaryt apklausą visų atvykstančių užsieniečių turistų, ar jie čia atvyko, dėlto kad matė per teliką Neptūną 😀 Duoda limoną tam, kad 10 pacukų, mokančių mėtyt sviedinį išsidalintų tūkstantines algas. Siūlau skirt tas šaibas kokiem talentingiem aktoriam, Jurijui, tam kur Eurovizijoj dalyvavo, dar kokiam Amberlife, grupę EXEM atgaivint ir jie visi kartu 100x geriau pareprezentuos Klaipėdą. Sėkmės

    Reply
  2. Laurynas

    Faktas, kad rezultatai kolkas nėra džiuginantys, bet čia yra sportas, visą laiką negali būti aukštumoje, nereikia visos praeities nurašyti dėl vieno sezono, kuris tik dar prasidėjo, reikia tik pasidžiaugti, kad lyga tik stiprėja, sirgaliai gali išvysti aukštesnio lygio kovas. Kaip bebūtų Neptūnas nusipelnė tų pinigų, Klaipėdos vardas yra matomas europiniu lygiu, klaipėdiečiai bent gali išlįsti iš namų ir pamatyti aukšto lygio rungtynes, žinant, kad mieste pramogų ir taip stinga. Klaipėda, kaip trečias Lietuvos miestas privalo turėti aukščiausio lygio komandą. Aišku galėtų ir rėmėjai labiau prisidėti prie to. Jeigu dar kažkam kyla klausimų ar Neptūnas vertas tų pinigų, tai parodykit bent vieną Klaipėdos komandą ar žmogų ar dar kažką, kurie taip garsintų miestą, kurie pritrauktų tiek miestiečių į vieną būrį ir taip sirgtų už savo miesto komandą. Visos savivaldybės skiria nemažus pinigus savo miesto komandoms, tad Klaipėda ne išimtis, tad nereikia čia ieškoti kažkokių blogybių.

    Reply
    • ezys

      Pritariu.

  3. Jonas

    Laurynas išėjo ir parodė, kad žaisti moka. 17 taškų pirmoj varžybose. Simą gerbiu, bet…

    Reply
  4. 8

    „Klaipėdiečių nedžiuginantiems kelininkams – dar daugiau eurų”
    „DN nedžiuginančiai AK – dar daugiau klausimų”

    Reply
  5. Klaipėdietis

    O kitos komandos tai nereprezentuoja, toks paskirstymas visiškai nelogiškas, pinigų skiria tik Neptūnui , o kitiems trupiniai arba nieko, nes atseit neatitinka sąlygas ir t.t. Vienu žodžiu nieko naujo.

    Reply
  6. Anonimas

    Nėra kur pinigų dėti? Gal mokesčių mokėtojų paklaustų, ar „Neptūnas” tikrai vertas mūsų pinigų. Normalios komandos sukomplektuoti negeba, švaisto pinigus šeštarūšiams žaidėjams…

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sportas

„Neptūnas“ pralaimėjo autsaideriams

Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ komanda šeštadienio vakarą Klaipėdoje nutraukė net keturiolikos pralaimėjimų seriją Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“). Aurimo Jasilionio auklėtiniai rezultatu ...
2024-04-27
Skaityti daugiau

Spyglys

Pirtį reikėjo perduoti vaistininkams, o ne teismų vanojamam šoferiui*

„Gal galima būtų sujungti vaistines su pirtimi”, – šaipėsi Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos narys Artūras Razbadauskas ketvirtadienį vykusio Klaipėdos valdžios ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Sportas

„Neptūno“ pergalių seriją nutraukė kėdainiškiai

Klaipėdos „Neptūnas“ pirmadienio vakarą savo arenoje rezultatu 79:92 (26:24, 20:21, 12:20, 21:27) krito prieš Kėdainių „Nevėžį-Optibet“. Šeimininkai pirmieji truktelėjo į ...
2024-04-22
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This