Artėja Lėlių teatro spektaklio suaugusiesiems „Meistras“ premjera

Kultūra

Lapkričio 15, 16 ir  23 d. 18.30 val. Klaipėdos lėlių teatras pristatys judesio ir objektų spektaklio suaugusiesiems„Meistras“ premjerą, sukurtą pagal Michailo Bulgakovo romaną „Meistras ir Margarita“.

Žymaus M. Bulgakovo romano įkvėptame spektaklyje į daugeliui gerai žinomą meilės istoriją žvelgiama iš meistro perspektyvos.

Svarstydama, kokia yra tarnystės idėjai kaina, spektaklio kūrybinė komanda pastebi, kad meistras, besąlygiškai atsidavęs savo kūriniui, keliauja nuo idilės prie nuopuolio, nuo nuopuolio iki nevilties, nuo nevilties iki atgimimo: galiausiai meistras atleidžia savo kūrinio pagrindiniam herojui ir dovanoja jam laisvę. Tačiau ar kūrėjas įgalus atleisti sau pačiam už tai, kad atsidavęs idėjai paaukojo savo asmeninę gerovę, artimus žmones, buvo aklas jų rūpestingumui? Ar ilgainiui tai suvokus pro siauručius plyšiukus besiskverbiantys gailestis ir kaltė gali būti užkamšomi, uždengiami, paslepiami?

„Mes nežinome, kas buvo, ir nelabai žinome, kas yra. Juolab tegalime tik fantazuoti, kas gali atsitikti. Kaip, kur link pakryps vadinamasis gyvenimas. Bet žmogui kokiu nors pavidalu visuomet reikės kito žmogaus. Kad žmoguje pamatytų save ir suprastų, kad jis dar yra ir koks jis yra“, pastebi spektaklio režisierė Gintarė Radvilavičiūtė.

Spektaklio kūrybinė komanda G. Radvilavičiūtė, Virginija Rimkaitė, Taurūnas Baužas, Jonas Raudonius, Nerijus Gedminas.

Projektas iš dalies finansuotas Lietuvos kultūros tarybos.

 

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Veidai

Maja Tarachovskaja: „Mėgėjų teatrai turi savo sielą"

60-metė Maja Tarachovskaja – Klaipėdos žydų teatro „Šatil” įkūrėja, dramaturgė ir aktorė. Išvertus iš ivrito „Šatil” reiškia „Daigas, ūglys”. Tai ...
2024-04-06
Skaityti daugiau

Kultūra

Klaipėdos lėlių teatre - šokio premjera suaugusiems

Kovo 21, 22, 23 d. Klaipėdos lėlių teatre vyks šokio ir šešėlių monospektaklio suaugusiesiems premjera „Kontūrai“. Tai – Klaipėdos lėlių ...
2024-03-18
Skaityti daugiau

Švietimas

Klaipėdos mokiniai kviečiami dalyvauti naujame kino festivalyje

Klaipėdos licėjus kviečia visų Klaipėdos miesto ir rajono mokyklų mokinius atskleisti savo kūrybiškumą ir dalyvauti naujame trumpų filmų festivalyje. Festivalio ...
2024-03-13
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This