Klaipėdiečiams „Ąžuolas” įstatė gilę

Fotoreportažai, Sportas

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Klaipėdos „Dragūno“ rankininkai šeštadienį patyrė pirmąjį šį sezoną pralaimėjimą šalies čempionate. Lietuvos rankinio lygos rungtynėse namuose Klaipėdos komanda rezultatu 33:36 (17:17) nusileido „Kauno Ąžuolui-KTU“.

rkdragunas.lt nuotr.

Nors pirmame kėlinyje pavyko išlaikyti lygų rezultatą, antroje rungtynių pusėje svečiai iš Kauno atsiplėšė ir susikūrė trijų įvarčių persvarą, kurios panaikinti „Dragūnui“ niekaip nepavyko.

52-ąją rungtynių minutę klaipėdiečiams pavyko priartėti (30:31), bet padarytos klaidos nulėmė, kad varžovai vėl atitrūko ir sumažinti atsilikimą „Dragūnui“ nebebuvo laiko.

Po rungtynių „Kauno Ąžuolo-KTU“ treneris Darius Talačka džiaugėsi, kad pavyko iškovoti pergalę prieš ilgamečius čempionus.

„Ilgai laukta pergalė. Penktas varžovas – sudėtingas, iš pirmojo penketuko. Negali tikėtis, kad bus lengva. Tiesiog šiandien Vilius Juozaitis parodė, kad dar moka mesti į vartus, gynyboje sujudėjome daugiau nei paskutinėse rungtynėse. Belieka pasidžiaugti pergale. „Dragūnas“ šiandien neatrodė taip, kaip visada, bet tai nesumenkina to, kad mes nugalėjome. Kol kas šį sezoną daugiausia pralaimime, bet pralaimime nedideliu skirtumu, vadinasi, trūksta kažkokio susikaupimo ar drausmės rungtynių pabaigoje. Tikėkimės, kad su šiomis rungtynėmis visa tai pasibaigs“, – komentavo varžovų treneris.

Dragūnietis Gintaras Cibulskis sveikino pergalę iškovojusius varžovus ir pripažino, kad „Dragūnui“ rungtynėse teko kovoti ir su savimi.

„Jie žaidė savo žaidimą, kurį mes buvome analizavę. Jie nieko nepakeitė, tiesiog mes vėl kovojome su savo vidinėmis pabaisomis, demonais. Buvo baisu žiūrėti. Jeigu neatsiduodame rungtynėms visu šimtu procentų, tikrai nemokame žaisti ir laimėti. Turime kiekvienose rungtynėse, nesvarbu, ar žaidžiame su paskutinėje, pirmoje ar vidurinėje lentelės vietoje esančia komanda, reikia šimtaprocentinio nusiteikimo“, – sakė G. Cibulskis.

Kad trūko susikaupimo, tinkamo nusiteikimo rungtynėms, teigė ir Gabrielius Virbauskas.

„Nebuvome taip susikaupę, kaip Baltijos rankinio lygos rungtynėse. Galbūt atrodė, kad bus lengvesnis varžovas ir galėsime lengviau laimėti. Išėjus į aikštelę niekas nepavyko, tiesiog žiūrėjome vienas į kitą ir galvojome, kad komandos draugai viską padarys, tikėjomės, kad kažkas už mus padarys tai, ką reikia. Neatidavėme savęs ir neįvykdėme visų planų, nurodymų, o varžovai gerai sužaidė ir laimėjo“, – apmaudą liejo G. Virbauskas.

„Dragūno“ vyriausiasis treneris Artūras Juškėnas tikino, kad nėra jokio paaiškinimo, kas nutiko komandai, kad žaidimas buvo toks prastas.

„Nežinau, kas nutiko, bet rankinio, panašu, mes nenorėjome žaisti. Nebuvome pavargę, žaidėjai buvo saugomi, kad treniruotėse nepatirtų traumų, kad viskas būtų gerai. Deja, dažnai būna, kad kai labai saugaisi, viskas baigiasi blogai. Mums dažniausiai būna taip, kad kuo sunkiau, tuo geriau sekasi. Pirmame kėlinyje greitas puolimas mums sekėsi, bet gynyba buvo tokia prasta, kad pirmą kartą tokią mačiau šį sezoną. Praleidome 36 įvarčius – nėra net apie ką kalbėti… Tokie bejėgiai atrodėme labai seniai. Svarbu ne ką darai, o kaip darai. Šiose rungtynėse buvo nesvarbu, kokią gynybos ar puolimo sistemą taikėme, bet žaidėjai nerodė pastangų ir niekas nepavyko. Pralošėme ne trimis įvarčiais, bet kur kas daugiau – visais atžvilgiais“, – komentavo A. Juškėnas.

Artimiausias rungtynes „Dragūnas“ žais trečiadienį, lapkričio 13 d., Klaipėdoje. Lietuvos rankinio lygos rungtynėse 19 val. dragūniečiai kausis su Kauno „Granitu-Kariu“.

STATISTIKA

„Dragūnas“: Gabrielius Virbauskas – 6, Lukas Simėnas, Benas Butkus, Gytis Šmantauskas – po 5, Laurynas Simonavičius, Deividas Virbauskas – po 4, Mykolas Lapiniauskas, Gintaras Cibulskis – po 2.

„Kauno Ąžuolas-KTU“: Vilius Juozaitis – 15, Arminas Stankūnas – 6, Karolis Jankauskas – 5, Aurimas Balčiūnas – 4, Edvinas Balčiūnas – 3, Kristupas Kručas – 2, Mantas Sturonas – 1.

rkdragunas.lt nuotr.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gallery interval=”3″ images=”110160,110162,110163,110164,110157,110161″ img_size=”gallery”][/vc_column][/vc_row]

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Sportas

„Dragūnas“ iškovojo Baltijos rankinio lygos bronzą

Savaitgalį Estijoje vykusiame Baltijos rankinio lygos finalo ketverte vienintelė Lietuvai atstovavusi komanda – Klaipėdos „Dragūnas“ – paskutinėmis rungtynių sekundėmis išplėšė ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Sportas

„Dragūnas“ iškovojo bilietą į Baltijos rankinio lygos finalo ketvertą

Šeštadienį vyko antrosios Baltijos rankinio lygos ketvirtfinalio rungtynės tarp Klaipėdos „Dragūno“ ir „Mistra“ (Estija) komandų. Aršiai kovoję estų rankininkai savoje ...
2024-03-30
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Sportas

Lietuvos rankinio federacijos taurės finale – Klaipėdos „Dragūno“ triumfas

Klaipėdos „Dragūno“ ir Kauno „Žalgirio“ rankininkių pergalėmis sekmadienį baigėsi Utenoje vykęs Lietuvos rankinio federacijos (LRF) taurės turnyro finalo ketvertas. Tiek ...
2024-02-04
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This