Pokalbiai su Nora Ikstena

Kultūra

Latvių rašytoja Nora Ikstena, kurios romanas „Motinos pienas“ išverstas į kelias Europos kalbas, apkeliavo ne vieną tarptautinę knygų mugę, o klaipėdiečiai taip pat kviečiami susipažinti su romano autore bei jos knyga.

N. Ikstena viešės Klaipėdoje Latvijos Nepriklausomybės dienos proga vyksiančiame renginyje šį penktadienį, lapkričio 15 d. 16.30 val. Klaipėdos etnokultūros centre (Daržų g. 10).

Klaipėdiečiai neturėtų praleisti unikalios progos iš arčiau pažinti šią talentingą ir labai šiuolaikišką rašytoją, pakalbėti apie dalykus, kuriuos mums priminė ar, kaip dabar madinga sakyti, aktualizavo jos kūrinys.

Romaną Lietuvoje jau perskaitė kelių kartų žmonės – ir autorės bendraamžiai, ir politinius lūžius pergyvenusi karta, ir jaunimas. Kūrinys yra apie kartų ryšį, jo tvirtąsias ir silpnąsias grandis, apie meilę ir smurtą, pastangas neleisti sugriauti savo pasaulio ir apie harmonijos ilgesį. Romane vyrai beveik nematomi, jie tarsi sąmoningai patraukiami į antrąjį planą, bet jie yra. Yra jų primestas žiaurus žaidimas, vadinamas politika, karu, valdžia, galia, ir jis, deja, ne virtualus. Jame luošinami ne animaciniai personažai, o gyvi žmonės, pirmiausia, moterys ir vaikai, mergaitės, kurių įsčios subrandins naują kartą. Jame žūsta ir patys vyrai.

Vakaras vyks lietuvių ir latvių kalbomis. Vakarą ves ir vertėjaus Dalia Kiseliūnaitė.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Klaipėdos/Mažosios Lietuvos istorija

Nematerialaus kultūros paveldo sąraše - ir Šiupinio šventė

Lietuvos nematerialaus kultūros paveldo vertybių sąvade nuo šiol puikuosis ir Šiupinio šventė Mažojoje Lietuvoje. Tradicijos bylą rengė Klaipėdos etnokultūros centras, ...
2024-03-29
Skaityti daugiau

Spyglys

Arvydas Vaitkus - medkirtys!*

„Prieš ką kovoja Klaipėdos miesto valdžia? Ko labiausiai nekenčia? Istorinio ikisovietinio paveldo. Medžių. Gyventojų. Šiandienos renginys – susidorojimas su Donelaičio ...
2024-03-12
Skaityti daugiau

Klaipėdos/Mažosios Lietuvos istorija

D. Kiseliūnaitei įteikta Liudviko Rėzos vardo premija

Šeštadienį, minint Martyno Liudviko Rėzos 248-ąsias gimimo metines, Juodkrantės evangelikų liuteronų bažnyčioje klaipėdietei profesorei dr. Daliai Kiseliūnaitei įteikta Martyno Liudviko ...
2024-01-06
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This