Būsimas prekybos centras susuko galvas

Miestas, Svarbu

Latviško kapitalo UAB VPH ketinimai prie Statybininkų prospekto ir Gediminų gatvės sankryžos statyti prekybos centrą savivaldybės Saugaus eismo komisijai sukėlė tokį galvosopį, kad ji po daugiau nei pusės valandos trukusio svarstymo nusprendė atidėti sprendimo priėmimą.

UAB VPH pasamdyti projektuotojai prašė ir įvertinti jų parengtus eismo organizavimo sprendinius, ir dėl kai kurių patarti.

Sklype, kur šuo metu yra ir mokama automobilių stovėjimo aikštelė, statant iki 4000 kv. m ploto prekybos centrą su maisto prekių parduotuve, siūloma įrengti ir naują keturšalę sankryžą, kuri per Statybininkų prospektą sujungtų Gedminų ir Žardininkų gatves.

„Google maps” nuotr.

Pristatyme dalyvavusi šio rajono gyventoja p. Natalija baiminosi, kad toks objektas dar labiau pablogins situaciją Gedminų gatvėje, kurioje rytais esą formuojasi didžiausios spūstys. Tačiau projektuotojas patikino, kad atsiradus šviesoforinei sankryžai galimybės išvažiuoti iš šalutinės Gediminų gatvės kaip tik padidės.

„Transporto prasme viskas gerai, išskyrus patį įvažiavimą į prekybos centrą. Taip pat būtų geriau, kad parkavimo vietų įrengtumėte daugiau nei normatyvai, gyventojai galėtų čia vakarais mašinas laikyti ir neliktų pasipriešinimo. Visi prekybos centrai dažniausiai įrengia pusantro karto daugiau vietų nei numato STR normatyvas”, – sakė Savivaldybės administracijos Urbanistinės plėtros departamento direktorius Kastytis Macijauskas.

Būtent jo paminėtas įvažiavimo kelias ir tapo tuo rebusu, ties kuriuo užstrigo Saugaus eismo komisija. Projektuotojai remdamiesi audito išvadomis siūlo naikinti dabar esantį posūkį į Eduardo Balsio gimnazijos kiemą ir įrengti naują, kuris prasidėtų ties būsima prekybos centro aikštele. Toks sprendinys esą yra palankesnis švietimo įstaigai, nes prekybos centrą aptarnausiantis krovininis transportas važiuotų toliau nuo jos, bet mažiau palankus eismo saugumo atžvilgiu – išvažiuojantiems iš prekybos centro ir norintiems būsimoje sankryžoje sukti į kairę liktų kur kas trumpesnė kelio atkarpa persirikiavimui į antrą juostą.

Negalėdama apsispręsti ką gi patarti projektuotojams Saugaus eismo komisija nusprendė tiesiog atidėti šio klausimo svarstymą.

Kol kas automobilių aikštelė, joje esantys statiniai ir pats sklypas Gedminų g. 7A priklauso UAB „Klasera”. Pastaroji aikštelę yra išnuomojusi UAB „Kemsas”.

Būsimojo prekybos centro statytoja – UAB VPH, valdoma Latvijoje registruotos bendrovės SIA „Venturecorp Property Holdings Baltics”  – skelbia, jog tarp jos išvystytų ir vykdomų projektų yra prekybos centro ir teniso kompleksas Tauralaukyje, kuriame veikia „Norfos” parduotuvė, Palangos autobusų stoties pastatas su „Maximos” prekybos centru ir šiuo metu ties Šiaurės prospekto ir Liepų gatve dar statomas prekybos centras, kuriame įsikurs „Maxima” ir „Senukai”.

Daugiau informacijos apie naująjį UAB VPH investicinį projektą kol kas sužinoti nepavyko – nurodytas atsakingas asmuo telefonu nepasiekiamas, ta išsiuntėme jam klausimus raštu. Gavus atsakymus ši publikacija bus papildyta.

9 Comments

  1. Ieva

    O siaube, visam pasauly didesnius prekybos centrus uz miesto stato, o cia jau vos ne i kiemus lenda. Naikina zalius plotus, blogina salygas gyventojams. Kazkaip nebelabai man cia patinka…

    Reply
  2. Rolandas

    Jeigu šioje sankryžoje pastatys prekybos centrą, tai vietų automobilems statyti neliks nei gedminu gatveje nei statybininkų prospkte bus pastovios spūstis,kamščiai. O gedminu 22 namo gyventojams gyvenimo sąlygos tik pabloges triukšmas prekiu pristatymad furomis naktį ir t.t Klaipedos savivaldybe turetu nesutikti su tokiai projektais ir panašiais žmonių mulkinimais.

    Reply
  3. Tk

    Labai keista logika – kad „pagerinti” eisma statys prekybos centra…..
    O del pazadu automobiliu stovejimo vietoms, tai vejai, jei atkreipsite demesi, kone prie visu centru stovi ribojantys zenklai o kitur, kaip Statybiniku maksima ir slagbaumai su kosmine suma nakciai….
    Ir dar, ar neuzdraus paskui stovejimo paciame Statybininku prospekte per ta nauja sankryza?

    Reply
  4. Nera garantiju, del stovejimo aiksteles nakciai!

    Kur garantijos, kad irengtos papildoldomos ailsteles vietoje neatsiras zenklas, kuris draustu palikti masinas nakciai, del ko gyventojams aplinkui, is tos aiksteles nebus visiskai jokios naudos?! Taip jau padare to pacio Statybininku pr. gale esanri Maxima, irengusi slakbauma ir apmokestinusi stovejima ilgiau nei valanda (ar dvi). Ten, speju irgi buvo pazadai, kad va, bus PC, bus ir vietu gyventoju transportui.

    Reply
  5. Pilkas vilkas

    „Taip pat būtų geriau, kad parkavimo vietų įrengtumėte daugiau nei normatyvai” – URBANISTAS Macijauskas. Košmaras. Darnus judamas, mėlynasis proveržis…

    Reply
    • AS

      aga leze irgi buvo pageidavimas kad medžių būtų daugiau 😀

  6. Ff

    Kokio pobūdžio prekybos centras? Kur daugiau info?

    Reply
  7. Akivaizdu

    Prie Balsio giminazijos nėra jokio posūkio, Statybinikų pr. tiesus kaip styga.Įvažiavimas nėra posūkis Kol savivaldybėje sėdės dvejutukininkai, kurie nežino elementarių terminų, tol Klaipėda merdės ir smirdės.

    Reply
    • ezys

      O kai sedes desimtukininkai (nors manau, kad ten ju tikrai nemazai jau ir dabar) tai iskart prades klestet ir kvepet cinamonais 😀

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Naujam prekybos centrui – raudona šviesa 

Leidimas vietoje buvusių Prekybos uosto kultūros rūmų J. Janonio gatvėje statyti prekybos centrą negali būti išduotas kol nebus parengtas nepriklausomas ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Transportas

„Turbo žiedo” Baltijos ir Taikos prospektų sankryžoje nebus

Klaipėdos miesto vadovai, nutraukę konkursą dėl Baltijos ir Taikos prospektų sankryžos, svarstė ir kitą variantą – įrengti čia „turbo žiedą”. Tačiau ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Transportas

Sausio 15-osios gatvėje automobilių statyti neuždraus

Klaipėdos savivaldybės Saugaus eismo komisija nepritarė siūlymui, kad siekiant pagerinti matomumą Sausio 15-osios gatvės atkarpoje, tarp Taikos pr. ir Tilžės ...
2024-04-14
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This