Šiemet Atgimimo aikštėje eglės nebus

Miestas, Svarbu

Klaipėdos valdžia nusprendė šiemet antros kalėdinės eglės miesto centrinėje – Atgimimo –  aikštėje nestatyti – esą ji klaipėdiečiams atsieitų per brangiai.

Tai „Atvirai Klaipėdai” patvirtino savivaldybės administracijos Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė.

„Buvo du pasiūlymai, iš jų išsirinkome vieną, bet galiausiai nusprendėme, kad mėnesiui laiko tokio daikto eksploatacija yra per brangi”, – sakė ji.

Pasak I. Šakalienės, už dirbtinę papuoštą eglę, kuri, jos nuomone, net nebuvusi labai graži, verslininkai po derybų nors ir sutiko nuleisti tūkstantį eurų, bet vis tiek paprašė daugiau nei 47 tūkstančių. Nuspręsta, jog tai yra per dideli pinigai.

2017 metų pabaigoje Atgimimo aikštėje atsiradusi dirbtinė eglė atsiėjo 37,5 tūkst. eurų.  Martyno Vainoriaus nuotr.

Visgi žadama, jog Atgimimo aikštė be šventinių papuošimų neliks.

„Aikštę papuošime su tais pačiais puošybos elementais, kuriais puošiame ir gatves, pasistengsime, kad joje būtų daugiau šviesos”, – sakė I. Šakalienė.

Iš viso šiemet miesto šventiniams papuošimams iš savivaldybės biudžeto skirta apie 200 tūkst. eurų. Miestas šviečiančiomis girliandomis į pietus bus papuoštas iki  BIG’o, o į šiaurę – iki ligoninių miestelio.

Praėjusiais metais Atgimimo aikštėje buvo papuošta 100 mažų eglučių, tačiau jos klaipėdiečių nesužavėjo. Tąsyk kalbėta, kad jos tik atkartojo I. Simonaitytės bibliotekos egulčių kiemelio tradiciją.

2017 metų pabaigoje Atgimimo aikštėje atsiradusi dirbtinė eglė nemažos dalies klaipėdiečių buvo sukritikuota dėl tąsyk atrodžiusios milžiniškos kainos – tada ji atsiėjo 37,5 tūkst. eurų.

Jau šį penktadienį iš Dituvos į Teatro aikštę turi atkeliauti pagrindinė miesto kalėdinė, natūrali klaipėdiečių šeimos užauginta eglė, kurios įžiebimo šventė su teatralizuotu vaidinimu numatyta lapkričio 30-ąją.

4 Comments

  1. Kultūros skyrius

    Klaipėdai užtenka vienos eglės – Eglės Deltuvaitės!

    Reply
  2. SMUIKAS

    SAKALIENE NIEKADOS PROTU NERA PASIZYMEJUSI >>>>IR VEL DUDA ,DUDA, DUDITELE?

    Reply
  3. Anonimas

    siulau ta pati maskarada kaip ir praeitais metais, 100 egluciu is bambaliu 😀 klp iki pnvz jau darosi toli ziuriu, kas beliko is miesto sito

    Reply
  4. Nojus

    Pats metas kreiptis į miesto versluomenę, kuri galėtų čia pasigalynėti, kas kasmet vis įdomiau prieš Naujus eglę papuoš. Pirmiesiems, be abejo, galimybę suteikt turėtume miestiečius „tručijantiems” uosto verslininkams- jie turi dėl ko atgailauti ir miestiečių atsiprašyti, bent taip tiesdami susitaikymo ranką.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Teismo sprendimo nevykdanti Irena Šakalienė panoro atgauti sumokėtą baudą 

Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos miesto rūmai atsisakė atnaujinti vieną iš procesų dėl buvusios uostamiesčio savivaldybės administracijos Miesto tvarkymo skyriaus vedėjos ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Irenai Šakalienei - Aukščiausiojo Teismo malonė

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas (LAT) panaikino pirmos instancijos ir Klaipėdos apygardos teismo sprendimus, kuriais buvusiai uostamiesčio savivaldybės administracijos Miesto tvarkymo skyriaus ...
2023-12-08
Skaityti daugiau

Miestas

„Nešvariausiam” miestui tvarkyti ieškoma naujų sanitarų

Klaipėdos savivaldybė paskelbė apie 4 milijonų eurų vertės viešojo pirkimo konkursą dėl bendrojo naudojimo teritorijų (šaligatvių, autobusų sustojimo aikštelių, aikščių, ...
2023-11-30
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This