Irenos Šakalienės byla: apsieis be antstolio

Miestas, Svarbu

Klaipėdos apygardos teismas antradienį užbaigė parengiamąjį posėdį prokuratūros inicijuotoje byloje dėl uostamiesčio savivaldybės administracijos Miesto tvarkymo skyriaus vedėjai Irenos Šakalienės bei  jos dukrų bendrovei priklausančio sklypo ir jame pradėtų statybų.

Teismas nusprendė netenkinti prokurorės Violetos Šulčytės prašymo į pagalbą pasitelkti antstolį ir pranešė, kad byla iš esmės bus pradėta nagrinėti vasarį.

„Atvira Klaipėda” jau rašė, kad prokuratūra siekia pripažinti negaliojančiomis valstybinės žemės sklypo Klaipėdoje, K. Donelaičio g. 12, pirkimo-pardavimo sutartis, panaikinti statybos leidimą bei pašalinti statybos padarinius – nugriauti pradėtą statyti vadinamąjį priestatą ir taikyti restituciją.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Prokurorė antradienį teisme pakartojo pirmojo parengiamojo posėdžio metu išsakytą prašymą į pagalbą pasitelkti antstolį, kad jis nustatytų tikslią priestato buvimo vietą sklype, taip pat, ar jį statant keičiamos laikančiosios esamo pastato konstrukcijos. To esą reikia, nes nagrinėjant bylą gali teikti aiškintis, ar vykdoma rekonstrukcija, ar nauja statyba. O antstolio reikia, nes prokuroras neturi teisės įeiti į privataus sklypo teritoriją, be teismo nurodymo antstolis tokio darbo neatliktų.

„Byla yra susijusi su viešuoju interesu. Jei teismas netenkins šio prašymo, reikės išvykstamojo teismo posėdžio, kad nagrinėjant bylą būtų neapsiribota tik dokumentais”, – teigė prokurorė.

I. Šakalienei, jos dukroms Imantei ir Mažvydei bei vyrui Egidijui Šakaliui atstovaujantis advokatas Rimvydas Paulauskas prašė netenkinti tokio prašymo, nes norimų duomenų esą yra byloje pateiktoje Valstybinė teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos (VTSPI) medžiagoje iš atlikto patikrinimo.

„Sunkiai įsivaizduoju, kad antstolis turi tokių ekspertinių žinių, kad galėtų įvertinti konstrukcijas”, – sakė advokatas.

Bylą nagrinėjanti teisėja Erinija Kazlauskienė nusprendė prokurorės prašymo netenkinti, nes jis esą neatitinka Civilinio proceso kodekso.

Kartu buvo paskelbta ir nutartis dėl bylos nagrinėjimo iš esmės – kitas posėdis vyks vasarį. Byloje prokuratūros ieškinį palaiko VTSPI, o Šakalių šeima, Nacionalinė žemės taryba ir Klaipėdos savivaldybė prašo jį atmesti.

Šiuo metu minėtam žemės sklypui teismas yra skyręs laikinąsias apsaugos priemones ir uždraudęs jame vykdyti bet kokius statybos darbus. UAB „Donelaičio namai” pastatą ir sklypą valdo nuo praėjusių metų rudens. 41,65 proc. bendrovės akcijų priklauso I. Šakalienei, likusias valdo jos dukros Imantė ir Mažvydė.

7 Comments

  1. JULIUS

    Kas pardave ???TAS ATSAKO???

    Reply
  2. :)

    …čia daugiau pasirūpino Šakalys – buvęs ilgametis pavaduotojas, o paskui ir vadovas – Registrų centre, VĮ – Klaipėdos filiale, žodžiu abu :).
    Juk nebūtina gerai mokytis, kad tapti tokiu…

    Reply
  3. Tomas

    Susikompromitavusios valdinkės toliau sau dirba Klaipėdos savivaldybėje, nes meras skystablauzdis.

    Reply
    • Ne tik

      skystablauzdis bet ir minkštakiaušis

  4. Jonas

    Kada baigsis tos nesamonės, griūvenos saugomos paveldo , stovi dešimtmečius dergdamos aplinką, tiktai kai imasi kas nors tvarkyti, tai bomžų mąstymo elementai pavydžiai pradeda trukdyti.
    Kiek dabar metų stovės uždengtos griuvenos Daržų gatvėje , Klemiškės g. ir kitose Klaipėdos vietose.O paveldosaugininkus , kurie laikosi tik saugodami griuvenas, seniai reikia išvaikyti.

    Reply
    • Nesvarbus

      Jūs teisus, bet tik ne dėl Šakalienės. Valdininkė negali naudoti savo tarnybos asmeninio pasipelnymo tikslams

    • Saulė

      Esmė ne tame, kad tvarko, o kas ir dar pasinaudodamas tarnybine padėtimi.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Teismo sprendimo nevykdanti Irena Šakalienė panoro atgauti sumokėtą baudą 

Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos miesto rūmai atsisakė atnaujinti vieną iš procesų dėl buvusios uostamiesčio savivaldybės administracijos Miesto tvarkymo skyriaus vedėjos ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Regionas, Svarbu

Egidijui Šakaliui nepadėjo ir Aukščiausiasis Teismas

Ir teismų praktiką formuojanti aukščiausia instancija konstatavo, jog Neringos savivaldybės administracijos direktorius Egidijus Šakalys buvo nepagrįstai praturtėjęs buvusios darbovietės – ...
2024-04-09
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Ar Klaipėdoje užteks teisėjų Rimantui Cibauskui?

Įvairiausių ieškinių lavina nelegalią tvorą, užtvėrusią valstybinį žemės sklypą, bandančiam išsaugoti verslininkui Rimantui Cibauskui greitai gali tekti pradėti ieškoti savos ...
2024-02-29
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This