„Atlantą“ futbolo pasaulyje pakeis „Neptūnas“?

Sportas, Svarbu

Iš aukščiausios Lietuvos futbolo lygos pašalinto Klaipėdos „Atlanto“ likimą trečiadienį narpliojo ir jo savininkas, ir Lietuvos futbolo federacijos atstovai, ir uostamiesčio meras.

Lietuvos futbolo federacija (LFF) Klaipėdos „Atlantą“ už dalyvavimą sutartose rungtynėse nubaudė gruodžio pradžioje. Klubui skirta 30 tūkst. eurų bauda, penkiems žaidėjams buvo skirtos sankcijos – diskvalifikacija nuo 6 mėnesių iki metų bei piniginės baudos. Tačiau bene skaudžiausia bausmė – uostamiesčio klubas buvo pašalintas iš Lietuvos futbolo A lygos. Negana to, kitais metais „Atlantas“ negalės žaisti ir I lygoje, tad jam suteikta teisė startuoti tik trečioje pagal pajėgumą šalies II lygoje.

atlantas.lt nuotr.

Klaipėdos „Atlantas“ LFF Apeliaciniam komitetui jau pateikė apeliaciją ir nepraranda vilties, kad sprendimas dėl bausmių bus peržiūrėtas. „Motyvų, kodėl nesutinkame su tokiu sprendimu, skunde išdėstyta labai daug, jis yra net 19 lapų apimties. Mūsų nuomone, LFF spendimas nėra pakankamai pagrįstas, jis tiesiog negalėjo toks būti“, – teigė Klaipėdos „Atlanto“ savininkas Vidas Adomaitis.

Jis tvirtino, jog kol kas neįrodyta ir žaidėjų kaltė. „Gyvename demokratinėje valstybėje, todėl žaidėjų negalima iš anksto nuteisti, o juk iki šiol nėra priimti jokie teisiniai sprendimai, įrodantys jų kaltę ar negražų elgesį. Todėl švaistytis kaltinimais tiesiog negalima“, – aiškino V. Adomaitis.

Jis tikino, kad vasarą buvo nuvykęs į LFF, išgirdo įtarimus, jog kai kurios „Atlanto“ rungtynės gali būti sutartos, išsiaiškino kurios, nors pats turėjo kitokių įtarimų. „Apie visa tai diskutavome su LFF atstovais. Tad įdomu, kodėl dabar esame kaltinami tuo, jog nebendradarbiavome. Su „Atlanto“ treneriu žiūrėjome tų rungtynių, kurios LFF kėlė abejonių, vaido įrašus, analizavome žaidėjų veiksmus, ar juose nėra manipuliacijų. Mes nieko įtartino nepastebėjome. Todėl prašome, kad mums leistų susipažinti su tyrimo medžiaga. Neatmetu galimybės, jog neva sutartų rungtynių vaizdo įrašus prašysime peržiūrėti nepriklausomų ekspertų, kad jie įvertintų, ar žaidėjų elgesys buvo negražus“, – teigė V. Adomaitis.

Jis pabrėžė, kad šiai dienai LFF sprendimas dėl bausmių „Atlantui“ nėra įsiteisėjęs, o tolimesni teisiniai keliai priklausys nuo Apeliacinio komiteto sprendimo. „Neatmetu tikimybės, jog teks kreiptis į tarptautinį sporto arbitražo teismą. Svarstome ir dėl galimybės kreiptis į teismą dėl žalos atlyginimo, nes klubu ji padaryta labai didelė“, – tvirtino „Atlanto“ savininkas.

LFF prezidentas Tomas Danilevičius tvirtino, kad šiai dienai niekas negali pasakyti, koks likimas laukia „Atlanto“. „Vyksta apeliacinis procesas, kuris yra neįvardijamas terminuose. Viskas priklauso nuo bylos apimties. Aš nesu kompetentingas pasakyti, koks gali būti Apeliacinio komiteto sprendimas, reikia jo sulaukti“, – teigė T. Danilevičius.

Kol „Atlantas“ bent kol kas nežino, ar gali ruoštis kitam sezonui, LFF ieško, kas galėtų žaisti A lygoje, nes iš jos pašalinus „Atlantą“ ir „Palangą“, liko vos penkios komandos. „Šiuo metu licencijavimo procese dalyvauja 11 komandų. Iš Klaipėdos regiono – tik viena, tai yra Gargždų „Banga“. Ji iškovojo teisę žaisti A lygoje, bet turi atitikti licencijavimo reikalavimus“, – aiškino T. Danilevičius.

Jis neslėpė, kad į LFF buvo atvykę Klaipėdos „Neptūno“ atstovai, kurie domėjosi galimybe uostamiestyje įkurti naują futbolo klubą, kuris galėtų startuoti ir aukščiausioje lygoje. „Bet koks naujo klubo atsiradimas yra sveikintinas. Su „Neptūnu“ kalbėjomės apie futbolo reikalus, tačiau šiai dienai niekas negali pasakyti, ar naujas klubas bus įkurtas. Galiu tik pasakyti, kad licencijavimui dokumentų nėra pateikta. O šiaip visi gali dalyvauti futbole, niekam neuždrausime“, – lakoniškas buvo T. Danilevičius.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sportas

„Neptūnas“ pralaimėjo autsaideriams

Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ komanda šeštadienio vakarą Klaipėdoje nutraukė net keturiolikos pralaimėjimų seriją Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“). Aurimo Jasilionio auklėtiniai rezultatu ...
2024-04-27
Skaityti daugiau

Sportas

„Neptūno“ pergalių seriją nutraukė kėdainiškiai

Klaipėdos „Neptūnas“ pirmadienio vakarą savo arenoje rezultatu 79:92 (26:24, 20:21, 12:20, 21:27) krito prieš Kėdainių „Nevėžį-Optibet“. Šeimininkai pirmieji truktelėjo į ...
2024-04-22
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Sportas

„Neptūnas“ 50 minučių trileryje įveikė „Žalgirį“

Įsibėgėjusio Klaipėdos „Neptūno“ įspūdingo grožio trileryje, trukusiame 50 minučių, trečiadienį nesustabdė ir Kauno „Žalgiris“. Georgios Vovoro kariauna gausiai susirinkusių uostamiesčio ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This