Skraidins į žvaigždes

Kultūra

Paskutiniąją šių metų dieną, antradienį, gruodžio 31-ąją, 18.30 val. Klaipėdos koncertų salėje nuskambės paskutinė šventinės klasikos festivalio „Salve musica“ programa „Pažvelk į žvaigždes“.

Šventinę nuotaiką klaipėdiečiams kurs Klaipėdos kamerinis orkestras ir su juo koncertuosiančios talentingos muzikės: Viktorija Miškūnaitė (sopranas) ir smuiką meistriškai valdanti Justina Auškelytė.

Spinduliuojanti vaidmenų žiežirbomis V. Miškūnaitė (nuotr.) ryški tiek Lietuvoje, tiek užsienyje. Lietuvos nacionalinio operos ir baleto scenoje ji debiutavo prieš septynerius metus, o po keleto metų tapo šio teatro soliste. Per trumpą laiką dainininkė pelnė du „Auksinius scenos kryžius“ bei Metų operos solistės titulą. Pernai vasarą ji sulaukė itin didelės sėkmės, atlikdama pagrindinį vaidmenį Insbruko (Austrija) senosios muzikos festivalyje pastatytoje Giuseppe’s Saverio Mercadante’s operoje „Apleistoji Didonė“.

Viename interviu V. Miškūnaitė teigė, jog kaskart išvykdama iš Lietuvos ir dainuodama užsienio scenose supranta atsakomybę, kad atstovauja ne tik sau, bet ir savo kraštui.

„Tai labai įpareigoja. Norėčiau, kad žmonės suprastų, jog neužtenka skambiai pasakyti „myliu Tėvynę širdyje“, bet ir stengtis dėl jos, kad pasaulis sužinotų, kokie protingi ir talentingi žmonės yra lietuviai”, – pranešime cituojama solistė.

Jaunosios kartos smuikininkė J. Auškelytė (nuotr.) yra pelniusi aukščiausius apdovanojimus įvairiuose tarptautiniuose konkursuose Latvijoje, Čekijoje, Rumunijoje ir Lietuvoje. Ji įgijo muzikos magistro laipsnį prestižinėje Niujorko Juilliardo mokykloje. Smuikininkė koncertuoja didžiosiose Lietuvos scenose su pripažintais Lietuvos orkestrais bei kameriniais ansambliais. Šiuo metu ji gyvena Malmės mieste (Švedija), groja didžiausiose scenose visame pasaulyje, vykdo unikalų projektą „Violinist on bike” („Smuikininkė ant dviračio“).

J. Auškelytė yra sakiusi, jog „didžiausias apdovanojimas ir įkvėpimas aplanko tuomet, kai jauti, kaip suvirpa klausytojų širdys ir kad jie kartu su tavimi išgyvena didįjį muzikos stebuklą“.

Klaipėdos kamerinis orkestras, skaičiuojantis 27-uosius veiklos metus, muzikos kritikų laikomas vienu dinamiškiausių tarp profesionalių Lietuvos kamerinių orkestrų. Su V. Miškūnaite orkestras jau kartu koncertavo praėjusią vasarą ir turi ambicingų kūrybinių planų ateinančiam rudeniui.

Koncertą ves aktorius Darius Meškauskas, savo talentu žavintis tiek Klaipėdos dramos teatro publiką, tiek Lietuvos nacionalinio dramos teatro ar Oskaro Koršunovo teatro gerbėjus.

 

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Darius Meškauskas: „Requiem“ reikia perprasti žaidimo taisykles ir žaisti"

Naujausiam savo vaidmeniui Klaipėdos dramos teatre aktorius Darius Meškauskas velkasi karinę uniformą. Jis – bevardis tardytojas, sausas kariuomenės biurokratas, turintis sudokumentuoti ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Kultūra

„Mūzos“ apdovanojimas - Eglei Barauskaitei

Šeštadienį vakare į Klaipėdos dramos teatro spektaklį „Fragmentas“ susirinkę žiūrovai tapo tradicinio „Mūzos“ apdovanojimo teikimo ceremonijos liudininkais. Jau eilę metų ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

Kultūra

Filme „Mano laisvė“ Darius Meškauskas prabilo latviškai

„Kino pavasaryje“ Lietuvos žiūrovams pirmą kartą parodytas latvių režisierės Ilze Kunga-Melgaile filmas „Mano laisvė“ jau šią savaitę, balandžio 5 d., ...
2024-04-03
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This