Mokomųjų vilkikų Liubeko gatvėje neliks?

Transportas

Varpų gatvės gyventojai „Atvirai Klaipėdai” pasiskundė, kad jau daugiau nei metus Liubeko gatvėje, priešais prekybos centrą BIG, nuolat vakarais pastatomas mokomasis sunkvežimis, kartais net su priekaba, ir taip ribojamas matomumas išvažiuojant iš jų gatvės.

Palmiros Mart nuotr.

Policijos pareigūnai teigia, kad kol ženklai nedraudžia taip statyti transporto priemonės, tol jie negali nieko padaryti, tačiau ragina žmones oficialiai kreiptis į juos arba tiesiai į Savivaldybės Saugaus eismo komisiją, kuri gali inicijuoti draudžiamųjų ženklų pastatymą.

Pačios vairavimo mokyklos vadovas tikina jau dabar ieškantis vietos vilkikui ir tikisi, kad jį priglaus prekybos centras BIG, kuriame ir yra įsikūrusi ši mokykla.

„Jei nėra stovėjimą draudžiančių ar gyvenamosios zonos ženklų, kol kas nieko padaryti negalima. Tačiau pokyčius gali inicijuoti pati bendruomenė. Matomumo ribojimas yra labai stiprus argumentas. Reikėtų kreiptis raštu į Saugaus eismo komisiją arba į mus, ir klausimas bus svarstomas. Visai realu, kad būtų pastatytas ženklas, draudžiantis šioje vietoje stovėti sunkiasvoriam transportui arba bent jau horizontaliuoju ženklinimu būtų pažymėta vadinamoji salelė, kuri užtikrintų didesnį atstumą, kur nebūtų galima statyti automobilio”, – sakė Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos tarnybos viršininkas Mindaugas Džermeika.

Gyventojus nervinančios D. Adomavičiaus vairavimo mokyklos direktorius Darius Adomavičius pripažino žinąs apie tokius skundus, jam pačiam irgi buvo skambinta dėl to.

„Nuomojamės patalpas BIG’e. Tad ir vilkikas statomas šalia, leistinu atstumu nuo sankryžos. Tačiau galvojame kur kitur jį būtų galima statyti. Baldysime ieškoti kitos vietos, derinamės su BIG administracija, gal priims į kurią nors savo aikštelę”, – sakė pusantrų metų šioje vietoje veikiančios mokyklos vadovas.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Transportas

Po dar vienos žūties avaringiausioje sankryžoje - draudimai

Vasario pabaigoje žuvus vairuotojai, o praėjusią savaitę avarijoje sužeidus nepilnametę, Eismo saugumo komisija Sausio 15-osios ir Rumpiškių gatvių sankryžoje rekomenduoja ...
2024-03-05
Skaityti daugiau

Transportas

Jauniems vairuotojams - ne tik piniginės baudos, bet ir teisės vairuoti netekimas

Sausio 18 ir 19 d. Klaipėdos kelių policijos skyriaus pareigūnai vykdė tikslinę priemonę, skirtą pavojingo ir chuliganiško vairavimo kontrolei. Per ...
2024-01-23
Skaityti daugiau

Svarbu, Transportas

Avaringiausioms uostamiesčio vietoms nustatyti - dar 50 tūkst. eurų

Savivaldybė praėjusių metų pabaigoje sudarė 50 457 eurų vertės sutartį dėl avaringiausių Klaipėdos miesto vietų vadinamųjų juodųjų dėmių nustatymo ir ...
2024-01-06
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This