Universitetinis centras moksleiviams – po poros metų

Svarbu, Švietimas

Praėjus daugiau nei trejiems metams nuo sutarties su Švietimo ir mokslo ministerija pasirašymo Klaipėdos universitete (KU) pasidėjo apčiuopiamesni moksleiviams skirto gamtos, technologijų, inžinerijos, matematikos ir kūrybiškumo ugdymo centro, vadinamo STEAM, kūrimo darbai – visuomenei pristatomi projektiniai pasiūlymai.

Centro atidarymas planuojamas 2022 m. rugsėjį.

STEAM centrui numatytas pastatas dabar ir planuojamas jo vaizdas po rekonstrukcijos. Martyno Vainoriaus nuotr. ir UAB „Archbalt” vizualizacija

STEAM projekto vadovė Viktorija Vaitkevičienė teigė, jog centrą numatoma įkurti pastate, kurį KU dabar naudoja kaip dirbtuves. Tai bus jūrinis centras, kuriame bus įrengtos keturios laboratorijos, skirtos 7-12 klasių moksleiviams ir pedagogams (kiekvienoje vienu metu tilps 15 mokinių): biologijos – chemijos, fizikos, robotikos ir jūrinė. Moksleiviams bei pedagogams jose bus organizuojamos formalaus ugdymo ir neformalaus švietimo veiklos.

„Centre besilankantys mokiniai betarpiškai integruosis į universiteto akademinį gyvenimą. Jie bus kviečiami dalyvauti bei savanoriauti įvairiuose universiteto organizuojamuose renginiuose. Kaip papildoma tikslinė grupė įvardinami ikimokyklinio amžiaus vaikai bei bendrojo ugdymo mokyklų 1-6 klasių mokiniai. Jiems planuojama organizuoti neformalaus ugdymo veiklas, skatinant vaikus domėtis STEAM mokslais”, – teigia V. Vaitkevičienė.

Projektinius pastato rekonstrukcijos pasiūlymus parengė UAB „Archbalt” architektas Vytautas Mureika, projekto vadovė – Vida Mureikienė. Pagal juos apie 313 kv. m ploto pastato aukštis liks toks pat (vienas aukštas su antresole), fasado apdailai bus naudojamos senamiesčiui būdingos medžiagos. Pastato laikančiųjų konstrukcijų schema rekonstrukcijos metu nebus keičiama, tik vietoje dviejų langų bus įrengtos durys. Sienos bus šiltinamos iš vidaus. Vartai liktų tik kaip fasado elementas, pažyminti jų buvusią vietą.

Pasak V. Vaitkevičienės, rekonstrukcijos darbus planuojama pradėti šios vasaros pabaigoje. Projektui įgyvendinti yra gautas 999 931 eurų finansavimas iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų ir valstybės biudžeto.

INFORMACIJA

Viešas projektinių sprendinių pristatymas vyks sausio 17 d., 17 val. Universiteto al. 17.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Švietimas

Pradeda veikti universiteto STEAM centras

Klaipėdos universitete (KU) oficialiai atidarytas metodinis STEAM centras. Tai pirmasis iš trijų Lietuvoje numatytų sukurti metodinių centrų. Jo komanda veiklą ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Švietimas

Klaipėdoje - pirmasis šalyje metodinis STEAM centras

Pernai rugsėjį veiklą pradėjusi Klaipėdos universiteto (KU) metodinio STEAM centro komanda balandžio 12 d. simboliniu juostos kirpimu pažymės pirmojo Lietuvoje ...
2024-04-02
Skaityti daugiau

Sveikata

Klaipėdos universitete - tradicinė vydūniška konferencija

Kaip ir kiekvieną pavasarį, Klaipėdos universiteto (KU) Sveikatos mokslų fakultetas kartu su Vydūno draugija rengia konferenciją „Į sveiką gyvenseną ir ...
2024-03-21
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This