11-metės mirtis: kalti gali būti medikai?

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Praėjusių metų lapkričio pabaigoje uostamiestį sukrėtusi netikėta 11-metės mergaitės mirtis iki šiol lieka apgaubta paslapties skraistės.

Nors tuoj po mergaitės mirties Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vedėja Andromeda Grauslienė teigė esą „jokio detektyvo tame nėra”, praėjus dviem mėnesiams po skaudaus įvykio paaiškėjo, jog „detektyvą” primenančių detalių šiame tyrime netrūksta.

Anksčiau teigę, jog teismo medicinos ekspertų išvados turėtų būti po mėnesio ir tada jos bus pagarsintos, dabar teisėsaugos atstovai nuo visuomenės atsitvėrė tylos siena: nors ekspertų išvados gautos tik po dviejų mėnesių, jas prokuratūra ir policija iš pradžių kruopščiai slėpė.

Tiesa, jau po publikacijos pasirodymo tyrimui vadovaujanti prokurorė sutiko santūriai pakomentuoti įvairiais gandais beapaugantį įvykį.

O prieš tai į „Atviros Klaipėdos” žurnalistės klausimus, kokią vienuolikmetės mirties priežastį nustatė ekspertai, ar ikiteisminis tyrimas dėl mirties priežasties nustatymo jau yra nutrauktas, ar pradėtas kitas ikiteisminis tyrimas ir pagal kokį Baudžiamojo kodekso straipsnį bei kas jam vadovauja, Klaipėdos apygardos prokuratūros atstovė spaudai Ignė Rotautaitė – Pukenė atsakė: „Galime tik patvirtinti, kad išvados yra gautos, ikiteisminis tyrimas yra atliekamas. Išvadų turinio atskleisti ir jų komentuoti negalime, tai yra ikiteisminio tyrimo duomenys”.

Klaipėdos apygardos prokurorės Jūratės Pocienės komentaras:

Vieną iš ekspertų tyrimo išvadų mes jau turime, bet planuojame atlikinėti kitus, todėl kol kas nenorėčiau plačiau komentuoti. Tyrimas tik įsibėgėja. Taip, toliau tiriame mirties priežastį ir pradėtas tyrimas dėl galimai netinkamai atliktų medikų veiksmų, tiksliau, pirmosios medicininės pagalbos teikimo. Jeigu imsim pačią situaciją, tai ten viskas įvyko labai greitai, todėl ir tokią versiją mes tikriname. Kol kas daugiau neturiu ko komentuoti, pirmąsias išvadas mes gavome, nuo kurių galima atsispirti ir toliau darbuotis. Jei viskas būtų aišku, tai mes galėtume turbūt ir sprendimą priimti, o kadangi dar tam tikrų visokių abejonių kyla, tai mes toliau darbuojamės.   

INFORMACIJA

2019 metų lapkričio 21 d. apie 23. 35 val. Klaipėdoje savo namuose buvo rasta staiga netikėtai mirusi vienuolikmetė mergaitė. Policija skelbė, jog ant jos kūno smurto žymių pastebėta nebuvo. Klaipėdos greitosios medicininės pagalbos stoties vyr. gydytojo pavaduotoja Nijolė Dambrauskienė po nelaimės TV3 teigė, jog medikai namuose nualpusią mergaitę gaivino ilgiau nei valandą, tačiau jos išgelbėti jiems nepavyko. Mergaitės, kuri esą buvo sveika ir niekuo nesirgo, mirties priežasties medikai tąsyk įvardinti negalėjo. 

10 Comments

  1. Anonimas

    Apšikti medikus – pirmi! Tik be jų – jūs nė nusiraugėti negalit

    Reply
  2. Natalija

    Labai kvepia užsakomuoju straipsnių. Prieš ar po reikalavimo pakelti atlyginimus ar pagerinti darbo sąlygas prasideda eilinė raganų medžioklė. Labai gaila, kad šita nelaimė bus panaudota tik valdančiųjų žaidimams , artimųjų skausmas tik dar didesnei priešpriešai sukelti.
    Sveiki į gydymo įstaigas nesikreipia , o laiku ir tiksliai diagnozuoti ne visada pavyksta. Gydytojai ne aiškiaregiai deja.

    Reply
  3. Kaimyne

    Niekas nesako,kad neklysta,visi žmonės,visi klystame. Bet ar turėjo tokią nelaimė nutikti jei mergaitė prieš tai buvo paguldyta į ligoninę tyrimams ,kad nustatytų priežastį dėl esančių skundų ? Tiek matyt ir tyrė jei po kažkiek laiko tokia nelaimė. Jug kiekvienas esame susidure su abejingumu. Skelbia reklamas per TV ir panašiai jei yra tokie ir anokie simptomai kreiptis nedelsiant į gydytojus . Na ir ką kaimynei ranka nutirpo ,spaudimas didelis. Namiškiai iškvietė gmp . Jie įtarė insultą, o priėmime pažiūrėjo ir išleido namo tą patį vakarą ,sake pas šeimos gydytoją kreiptis pirmadienį . Niekas neatlikineja jokių tyrimų jokių kompiuteriu kaip teigiama , o jei jaunesnis tai iškart pas psichiatrą siunčia . Dabar gydytojai viską nurašo nervams. Manau , kad gydytojams reikia daugiau atsakomybės pasirinkus tokį darbą. Jie turi turi dėti visas pastangas ,kad išaiškintų priežastį ,kviesti nors šimtą konsultantų o jei nesupranta siųsti į kitas gydymo įstaigas.

    Reply
    • Sena Klaipėdietė

      Jūs labai klystate ponia. Kiek yra man pažįstama Klaipėdos GMP. Tai vadovas nesusitvarko su vidaus medikais, bei jų atliekmu darbu. Nenuostabu…niekas nekontroliuoja, todėl beprasmės mirtys išauga. Kiek žinoma iš kalbų, daugelis metų vyksta neramumai įstaigoje, deja kažkodėl niekas nesidomi, nei TV nei žiniasklaida. Ačiū šiai žurnalistei, kuri pradėjo domėtis. Žmonės turi žinoti kas vyksta realybėje.

  4. Arūnė

    Ar mes visai nusigyvenom..? Ką nori Klaipėdos GMP medikai tą daro? Jau vaikus numarinti pradėjo tyliai? Kažin ką bandė paslėpti GMP vadovas Juodviršis su visa administracija? Panašu kad buvo jau paslėpęs medikų padarytas klaidas. Tik kas čia pradėjo kapstytis? Tikriausia turėtume būti dėkingi labai dėkingi žurnalistei už tai kad rūpi mūsų vaikų sveikatos.

    Reply
  5. Marytė

    Joooo…. žiauru skaityti…. tik keista kad visiškai televizija nutylėjo šį keistą mirties faktą, tik viena žurnalistė kuriai turėtume būti dėkingi vis tik pastebėjo, kad kažkas netaip

    Reply
  6. Anonimas

    Įdomu labai įdomu. Sveika mergaitė staiga miršta be priżasties…

    Reply
  7. ..

    na turėtume būti supratingi,ir medikai kartais klysta. Jei kiekviena teist kažin ar daug bus norinčių dirbti. Padarė ką galėjo,valandą gaivino gi

    Reply
    • b

      Įdomu ka pasakytum kai taip su tavo vaiku atsiktiktu…

  8. Anonimas

    Kam atskaitinga prokuratūra?

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Žvejybos uosto rajone degintos ir plėšytos trispalvės (atnaujinta)

Penktadienį vienoje aktyvioje socialinio tinklo grupėje pasirodė pranešimų apie tai, jog Klaipėdoje, Žvejybos uosto rajone, keliose vietose rasta sudegintų bei ...
2024-03-08
Skaityti daugiau

ELTA

Nuteistieji R. Pinikas ir A. Miltenis - jau Šiaulių kalėjime

Modelio Dovilės Didžiūnaitytės žūties byloje realiomis laisvės atėmimo bausmėmis nuteisti Ričardas Pinikas ir Aivaras Miltenis ketvirtadienį konvojuoti į Šiaulių kalėjimą. ...
2024-02-15
Skaityti daugiau

ELTA

Klaipėdos uoste ribojama laivyba

Dėl stipraus vėjo ir kylančių bangų, nuo trečiadienio 23 val. Klaipėdos jūrų uoste ribojama laivyba. Klaipėdos uosto patarėjos viešiesiems ryšiams ...
2023-11-23
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This