„Kino pavasarį“ atidarys „Proksima“

Kultūra

Klaipėdoje kovo 20–balandžio 2 dienomis vyksiančio festivalio „Kino pavasaris“ organizatoriai paskelbė atidarymo filmą – juo tapo drama „Proksima“.

Tai prancūzų režisierės Alice Winocour drama apie ateities misijai į Marsą besiruošiančią astrofizikę Sarą. Istorija atskleidžia ne tik moters vyrų pasaulyje situaciją, bet ir vidinį vienišos motinos konfliktą bandant tarp įtempto pratybų grafiko atrasti laiko ir mažametei dukrai. Daugybė filmo kadrų – itin realistiški, nes nufilmuoti tikrose astronautų ir kosmoso tyrinėtojų darbo vietose.

Filme „Proksima“ pagrindinės veikėjos Saros vaidmenį sukūrė garsi prancūzų aktorė Eva Green, kurią žiūrovai prisimena iš filmų „Kazino „Royale“ (rež. John Huston), „300: Imperijos gimimas“ (rež. Noam Murro) ar italų kino klasikos „Svajotojai“ (rež. Bernardo Bertolucci).

„Proksimos“ režisierė Alice Winocour „Kino pavasario“ žiūrovams labiausiai pažįstama kaip filmo „Mustangės“ (rež. Deniz Gamze Ergüven) scenarijaus bendraautorė.

Pagrindinė šių metų „Kino pavasario“ tema yra „Ateitys“.

„Gyvename laikais, kai viskas keičiasi greičiau nei bet kada, technologinė pažanga veikia ne tik mūsų kasdienybę, bet ir žmonių tarpusavio ryšius, žmonijos santykį su gamta ir kitomis rūšimis. Šios temos svarbios ir šiandienos kine. Kalbėdami apie ateitis daugiskaita, galime apmąstyti ne vieną naratyvą, kuris dažniausiai tampa arba grėsmingos katastrofos nuojauta, arba džiaugsmingu progreso šlovinimu. Tarp šių dviejų kraštutinumų mezgasi daugybė scenarijų, juos bus galima išvysti ir šių metų festivalio filmuose“, – pranešime spaudai cituojama „Kino pavasario“ meno vadovė Mantė Valiūnaitė.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

„Kino pavasaris“ ateina į Klaipėdą

29-ąjį kartą į kino sales kviečiantis „Kino pavasaris“ šiuos metus skiria kino poveikiui. „Tas pavasaris, kai po filmo nebevaidini“, „Tas ...
2024-03-04
Skaityti daugiau

Regionas

Šeštadienio vakarą Gargžuose - nemokami „Kino karavano“ seansai

„Kino pavasario“ organizuojamas „Kino karavanas“ šio šeštadienio vakarą Gargždų gyventojus bei netoliese atostogaujančius nuotykių ieškotojus kviečia į Minijos slėnyje vyksiančius ...
2023-07-29
Skaityti daugiau

Švietimas

Į pažintį su legalaus kino pasauliu Klaipėdos pedagogus kviečia „Europos kinas“ ir „Kino pavasaris“

„Film Hunt: legalaus kino savaitės Lietuvos mokyklose 2022“ siekia sugriauti vyraujančius mitus apie turinio legalumą ir įkvėpti pokyčiams. „Europos kinas“, ...
2022-11-18
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This