Konservatoriai: „Ligoninės vadovo elgesys – nesuprantamas”

Politikų tribūna

Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos Tėvynės Sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcija išplatino pranešimą, kuriame ragina Klaipėdos universitetinės ligoninės vadovą „baigti mobingu pasiskundusių darbuotojų paiešką„.

Vinsas Janušonis. Martyno Vainoriaus nuotr.

Frakcijos nariai ligoninės vadovo sprendimą kreiptis į teisėsaugą dėl šmeižto vertina neigiamai.„Toks elgesys, kai užuot ėmus iš esmės spręsti problemas įstaigos viduje, norima nubausti apie tas problemas kalbančius, yra nesuprantamas ir niekaip nesiderina su demokratinės ir teisinės valstybės veikimo principais, gąsdina ligoninės darbuotojus ir tikrai neskatina jų geriau dirbti“, – pranešime spaudai cituojamas frakcijos seniūnas Aidas Kaveckis.

Konservatoriai ragina ligoninės vadovą atsiimti prašymą pradėti ikiteisminį tyrimą ir „imtis spręsti įstaigos vidaus problemas vadovaujantis šiuolaikinės vadybos principais, remiantis žmogiškumu, gera valia ir tobulėjimo siekiu”.

„Klaipėdos universitetinė ligoninė yra didžiausia trečiojo lygmens sveikatos priežiūros paslaugų teikėja visame Vakarų Lietuvos regione. Neabejojame, kad jūsų ir Klaipėdos miesto savivaldybės, šios ligoninės steigėjos, tikslas vienas – užtikrinti aukščiausios kokybės paslaugų teikimą viso regiono, o taip pat ir kitų regionų gyventojams“, – teigiama frakcijos seniūno pasirašytame kreipimesi.

A. Kaveckis pabrėžė, kad frakcija yra pasirengusi padėti ligoninės vadovybei sprendžiant visas iškylančias problemas ir siūlo inicijuoti nepriklausomą visuotinę anoniminę įstaigos darbuotojų apklausą, kuri, pasak frakcijos seniūno, padėtų atskleisti tikrąją situaciją įstaigos viduje, medikų savijautą, jų lūkesčius.

„Jeigu atmosfera ligoninėje bloga, tai atsiliepia ir medikų darbui, ir pacientų gerovei. Ir tai jau nebėra ligoninės vidaus reikalas. Mes kalbame apie šimtus čia dirbančių medikų ir tūkstančius besigydančių pacientų. Taigi, tai jau yra visų mūsų ir valstybės reikalas. Labai tikimės geranoriško ligoninės vadovų bendradarbiavimo“, – sako A. Kaveckis.

6 Comments

  1. Tas pats

    Ir dar noriu pridurti, pasirodo konservatoriai Klaipėdoje aukšto inelekto, gali suteikti pagalbą. Nereikia juokinti žmonių, manau , kad Janušonis žino ką daro, jei ministerija slepia kažką, galimai patys yra prisidėję prie anonimkės.

    Reply
  2. Antanas

    Keista situacija, net neįtikėtina. Galimai kažkas parašė anoniminį skundą ir jau sekančią diena ministerijos klerkai jį viešina, kelia skandalą. Man kyla mintis, kad galimai pati ministerija tą skundą ir organizavo, nes paprastai skundai pirmiausia tiriami, o paskui viešinami. Galimai kažkam iš „paklusniųjų” prireikė Janušonio vietos. Turime pavyzdį, Respublikinę ligoninę prikėlė gyvenimui buvęs vyr,. gydytojas, o kai viskas sutvarkyta-atvyksta vaikinas iš Šilutės. Mano akyse Šilutėje buvo mirčiai pasmerktas giminaitis. Žmogų ištiko insultas, beveik po poros parų pavyko su skandalais ligonį pergabenti į Klaipėdą, operavo, bet buvo vėlu, nes be rimtos pagalbos žmogus buvo „gydomas” Šilutėje. Abejoju to žmogaus kompetencija, bet jis jau Klaipėdoje. Vyksta keisti dalykai, kurių neįmanoma suprasti.

    Reply
  3. Kaja

    Oi jūs konservatoriai, koncervatoriai. Kokiu pirštu jūs penėti, bet nuodų ten tikrai buvo.

    Reply
  4. Mazolis

    Konservai kelia galvas, rinkimai artėja, be to rusai puola. Period tovarišči.

    Reply
  5. Xxx

    Prokuratura dabar kaip turgaus boba turi surasti kas ka pasake ar parašė. Dėl kul tai ten reikia tikrai pokyčiu ,kiek ten visokiu pavaduotoju ir nereikalingu vadovu, tratinami bereikalingai pinigai o jie yra mūsu visų mokesciu moketoju.

    Reply
  6. Švogerynas

    Man visai neturi reikšmės, kas, kokia partija ar frakcija kreipėsi. Bet situacija nėra normali, nes , kiek žinau iš pažįstamų medikų, šioje ligoninėje kaip caro valstybėje. Kodėl Klaipėdos savivaldybės pavaldume esančiose ligoninė iki, atsiprašau, „smerčiaus ” dirba seniai į pensiją išėję jos ilgamečiai vadovai? Kodėl nevyksta jokia roracija ne tik Universitetinėje, bet ir Slaugos ligoninėje? Kai postą gauni dešimtmečiams, tikrai pradedi susidvejinti: nebeatskirti, kad esi Vadovas, o ne Savininkas? Pagarba Aidui Kaveckiui, kad jo frakcija, būdama miesto tarybos valdančioje daugumoje, imasi šios ligoninės. Juk universitetinė- buvusio ir dabartinio Klaipėdos miesto merų, visų valdančiųjų ir jų giminių pamėgta ligoninė. Guli, slaugosi… Ar ne todėl vadovais dirbama dar nuo sovietinių laikų. Jauni medikai ne tik neskatinami likti Tėvynėje, bet dar ir persekiojami už kritiką, nepatenkintų tokia padėtimi ieškoma su prokuratūros(_?_) pagalba

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Verslas

Senąją pirtį valdys transportininkai

Klaipėdos miesto taryba ketvirtadienį pritarė mero siūlymui reorganizuoti  UAB „Vildmina“, valdančią pirtį Trilapiop gatvėje, prijungiant ją prie savivaldybės bendrovės „Klaipėdos ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Svarbu, Temos

Déjà vu: vėl kalbama apie mobingą ligoninėje (dar atnaujinta)

Valstybinė darbo inspekcija (VDI) pradėjo tyrimą dėl skundo, kad Klaipėdos universiteto ligoninėje (KUL) galimai vykdomas mobingas.  Šios įstaigos vadovas dr. ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

Svarbu, Sveikata

COVID-19 pirkimai vis dar aidi teismuose

Teismuose dėl jos dalimi tapusios Klaipėdos universitetinės ligoninės pandeminio laikotarpio pirkimų tebesimurkdanti Klaipėdos universiteto ligoninė pirmoje instancijoje laimėjo dar du ...
2024-04-08
Skaityti daugiau

NAUJAUSI STRAIPSNIAI

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This