„Neptūnas-Akvaservis“ laimėjo emocingą mūšį

Sportas

Emocingose ir įtampos pilnose rungtynėse Klaipėdos „Neptūnas-Akvaservis“ ketvirtadienio vakarą namie iškovojo svarbią pergalę prieš „Telšius“ rezultatu 82:76 (18:21, 25:14, 23:22, 16:19).

Martyno Vainoriaus nuotr.

Rungtynes geriau ir užtikrinčiau pradėjo Telšių komanda. Surengę spurtą 7:0, pastarieji privertė „Neptūnas-Akvaservis“ komandos vyriausiąjį trenerį Tomą Gaidamavičių prašyti minutės pertraukėlės. Pasitarimas davė naudos – po Vytauto Šarakausko tritaškio skirtumas tarp komandų ištirpo iki minimalaus (12:13). Pirmajame kėlinyje dėl reiškiamų emocijų buvo įspėti abiejų komandų treneriai, o karštą ir emocingą ketvirtį „Telšiams“ pavyko laimėti trimis taškais (18:21).

Emocijos neslūgo ir antrajame kėlinyje, o tuo naudojosi Klaipėdos komanda, kuri ne tik išlygino, bet ir persvėrė rezultatą savo naudai. Sužaidus kelias minutes buvo skirta ir pirmoji techninė pražanga, o ją užsidirbo Telšių komandos vyriausias treneris Rytis Vaišvila. Įgavę pasitikėjimo ir naudodamiesi susidariusi situacija klaipėdiečiai bėgo į priekį. Emocinė bomba sprogo po Gedimino Leščiausko dėjimo. Kontroliavę žaidimo eigą antrajame ketvirtyje, „Neptūnas-Akvaservis“ prieš ilgąją pertrauką įgijo 8 taškų pranašumą (43:35).

Po pertraukos „Telšiai“ rodė geresnį žaidimą nei antrajame kėlinyje ir mažino deficitą, tačiau „Neptūnas-Akvaservis“ sugebėjo atstatyti pranašumą ir vienu metu įgijo rekordinę, 10 taškų persvarą (61:51). Ketvirčio pabaigoje Nojus Mineikis smeigė taiklų tritaškį metimą ir išvedė savo komandą į priekį 11 taškų skirtumu, bet svečiai, po taiklaus dvitaškio metimo, sumažino atsilikimą iki 9 taškų (66:57).

Ketvirtojo kėlinio pradžia „Telšiams“ nežadėjo nieko gero. Matas Vaitkus perėmęs iš varžovų kamuolį nuskuodė į greitą puolimą, o jo metimą bandęs blokuoti Vilius Pocius užsidirbo abejotiną nesportinę pražangą. Kadangi tai buvo pastarojo žaidėjo antroji nesportinė pražangą, jis buvo diskvalifikuotas iš rungtynių. Svečiai visomis išgalėmis bandė grįžti į rungtynes, tačiau buvo supančioti „Neptūnas-Akvaservis“ gynyboje, o per ketvirto kėlinio 6 minutes sugebėjo pelnyti vos 6 taškus. Jiems nepadėjo ir tai, jog už vaidybą technine pražanga buvo nubaustas Rytis Biliartas. Vis gi „Telšiai“ nebuvo linkę sudėti ginklų ir kapituliuoti. Iki rungtynių pabaigos likus žaisti pusantros minutės, Mindaugas Norkus realizavo dviejų taškų vertės metimą ir priartino savo komandą iki 6 taškų (79:73). Paskutinę minutę svečiams koją kišo netaiklūs metimai, kurie jiems neleido sugrįžti į rungtynes.

Kitas rungtynes klaipėdiečiai žais vasario 1-ąją išvykoje su Šakių „Vyčiu”.

STATISTIKA

Klaipėdos „Neptūnas-Akvaservis“: Nojus Mineikis 14 (7 atk.kam), Deividas Rasys 13, Klaidas Metrikis 11.

„Telšiai“: Ovidijus Kaminskis 21 (7 atk.kam), Laurynas Kaveckis 16, Ignas Razutis 15, Mindaugas Norkus ir Rytis Biliartas po 10.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sportas

„Neptūnas-Akvaservis“ nusileido „Šilutei“

Klaipėdos „Neptūnas-Akvaservis“ ketvirtadienio vakarą namuose rezultatu 83:94 (17:25, 27:22, 22:22, 17:25) nusileido „Šilutei“. Rungtynių pradžioje komandoms nepavyko susikurti pranašumo, bet ...
2024-02-29
Skaityti daugiau

Sportas

Sirgalių palaikomas „Neptūnas-Akvaservis“ pasiekė ketvirtą pergalę iš eilės

Klaidas Metrikis sužaidė vienas geriausių karjeros rungtynių „7bet-NKL“, o jo vedamas Klaipėdos „Neptūnas-Akvaservis“(11-25) iškovojo ketvirtąją pergalę paeiliui. Uostamiesčio krepšininkai šeštadienį ...
2024-02-24
Skaityti daugiau

Sportas

Dublerių mūšyje – 17 taškų skirtumą nubraukusio „Neptūno-Akvaservis“ triumfas sostinėje

Svarbią pergalę „7bet-NKL“ sezone į savo sąskaitą įsirašė Klaipėdos „Neptūnas-Akvaservis“. Aštuoniese žaidusi uostamiesčio ekipa šeštadienį išvykoje 89:88 (23:29, 22:26, 28:20, ...
2024-02-17
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This