Persigalvojo dėl senamiesčio pašto

Miestas, Svarbu

Nerandant susitarimo su Lietuvos paštu ir galimos funkcijos, Klaipėdos valdžia linksta atsisakyti dar 2017 m. liepą išsakytos valios pirkti vadinamojo Balandžių pašto patalpas, esančias senamiestyje, Aukštoji g. 13.

Tokią kryptį penktadienį palaiminusi miesto Tarybos kolegija kartu pageidavo, jog būtų ieškoma būdų, kaip perimti ir išsaugoti buvusiame pašte esančius Vytauto Karčiausko meno kūrinius.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Pasak savivaldybės administracijos, Tarybai priėmus minėtąjį sprendimą Lietuvos paštui keletą kartų buvo siųsti kvietimai (siūlymai) dalyvauti derybose, tačiau įmonė derybose nedalyvavo, pirkimo procedūros buvo nutrauktos. Vėliau paštas teikė siūlymą patalpas su jame esančiais meno kūriniais nuomoti už 750 Eur/mėn., o galiausiai informavo apie ketinimą jas parduoti viešai skelbiamų derybų būdu už nustatytą rinkos vertę – 63 900 Eur.

Anot savivaldybės, šiuo metu patalpų techninė būklė yra labai bloga ir norint pradėti naudoti jas būtina atlikti kapitalinį remontą, kuris galėtų kainuoti apie 125 250 Eur. Taip pat papildomai turėtų būti skiriamos lėšos patalpų pritaikymui, tad bendros investicijos į šias patalpas galėtų siekti daugiau nei 200 000 Eur.

„Neturime jokių funkcijų išgryninę, ką tose patalpose būtų galima daryti. Nėra tokių, kad joms labai trūktų patalpų. O menines vertybes kiek įmanoma būtų galima perkelti į muziejinį erdvę”, – Kolegijos posėdžio metu sakė Savivaldybės administracijos Turto skyriaus vedėjas Edvardas Simokaitis.

Kolegijos narys centristas Alvidas Šimkus prisiminė, kad sprendimas, kuriuo Taryba išreiškė norą pirkti šias patalpas, buvo priimtas „po visuomenės susibūrimo, protestų”.

„Kaip dabar atrodys? Jei vėl ateis visuomenininkai ir kiti piliečiai, vėl sakysim, kad reikia nupirkti? Ar neatrodysime juokingai? Gal čia galėtų būti koks informacijos centras? Gal galima rasti kaip panaudoti?” – klausė jis.

„Reikia pažvelgti giliau, yra įvairių nuomonių. Sudėsime ketvirtį milijono, o paskui viena ilgamečiam Tarybos nariui, kuris gyvena virš, bus parduota papigiai suremontavus? To nereikia, taip nedarysime”, – pareiškė konservatorius Aidas Kaveckis.

Jo kolega Andrius Petraitis akcentavo, kad būtinai reikia pagalvoti apie V. Karčiausko darbus.

Savivaldybės administracijos siūlymą palaikė keturi Kolegijos nariai, susilaikė Judita Simonavičiūtė ir A. Šimkus.

Dabar administracija rengs atitinkamą miesto Tarybos sprendimo projektą.

8 Comments

  1. Kiek tai tęsis?

    Balandži pašto nereikia, centrinio pašto Cesiulio klausantis- taip pat. Reikia studijų apie nieką- taip geriausiai išsiplauna pinigai!

    Reply
  2. artiomas

    Virš 400 000 tramvajų studijai yra, o paštui 200 000 nėra. Liūdna.

    Reply
    • Kas galėtų paneigti?

      Čia Budinas išleido 400 000 eur šiai studijai, kuri nepasakė nieko naujo. Bet kai yra skambi frazė – kas galėtų paneigti, kad iš to…………………………….neturėjo naudos.

  3. Ji

    Nemanau, kad Karčiausko darbai verti išliekamosios vertės miestui… Jo darbai- tikrai ne auščiausio lygio… Tiuri jis pakanksmai galimybių ( nišų) susikurti savo darbų ekspoziciją vienokiu st kitokiu būtu. Jo gi miekas Lietuvoje taip ir nežino,, pripažinkime. Yra kur kas stipresnių menininkų, galinčių propoguoti Klaipėdos meną tarptautiniu mastu. Nuoširdžiai.

    Reply
  4. Akivaizdu

    Klaipėda valdo glušiai ir savanaudžiai, kas yra glušas ir kas savanaudis patys žino labai gerai

    Reply
  5. Pamąstymui

    Sustabdė piketai prie to paštelio, senai būtų suremontuotas ir veiktų kažkas. Dabar, valdžia pamatė, kad ir Liepų gatvės paštą reikia gelbėti, tai tikėtina putkos ir kiti dėmesio stokojantys stovės Liepų gatvėje, pamiršę Aukštosios paštą.

    Reply
    • Aaa

      Gerai, kad “tie” nepiketuoja už giruliu miško iškirtimą, tai liktume be jo, nes panašu miesto administratoriai racionaliai veikti nemoka. Tilto per Danę irgi nedarys, nes kažkas paprieštaravo.

  6. Aaa

    Nestabdykite pardavimu! Geriau negu privatininkas valstybės biurokratai nepasirupins. Jau griuva Jūros g. pastatu kompleksas. Sustabdėt pardavima ir ką?

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika, Svarbu

Per opozicijos valandą - karšti klausimai  ir rusiškas keiksmas

Per jau antrąją šios kadencijos Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos opozicijos valandą ketvirtadienį svarstant, ar reikia daryti pietų pertrauką, iš posėdžių ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

Senąją pirtį valdys transportininkai

Klaipėdos miesto taryba ketvirtadienį pritarė mero siūlymui reorganizuoti  UAB „Vildmina“, valdančią pirtį Trilapiop gatvėje, prijungiant ją prie savivaldybės bendrovės „Klaipėdos ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Spyglys

Aido Kaveckio pelėkautai naiviems piliečiams*

Šiam politikui per Finansų ir ekonomikos komiteto posėdį pasiūlius Trilapio gatvės pirties paslaugas teikti nemokamai, jo kolegos suskubo priimti, kad ...
2024-04-04
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This