Klaipėdos SGD terminalas išsaugojo 89 medžius

Uostas ir jūra

Valstybės valdoma AB „Klaipėdos nafta” pranešė, kad suskystintųjų gamtinių dujų (SGD) terminalo veikloje nuo vasario visiškai atsisakė popieriaus ir veiklai reikalingos ataskaitos teikiamos tik elektroniniu būdu.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Vienas iš 2019-aisiais metais KN pradėtos įgyvendinti skaitmenizavimo ir inovacijų strategijos iškeltų tikslų buvo skaitmenizuoti veiklos procesus ir žymiai sumažinti sunaudojamo popieriaus kiekį.

Anot pranešimo, proveržis pasiektas Klaipėdos SGD terminale – bendrovės informacinių sistemų bei kitų skyrių specialistai užtikrino atitinkamą jo bei keliolika kilometrų nuo paties terminalo nutolusios Dujų apskaitos stoties sistemų sąveikavimą bei sukūrė duomenų mainų sprendimą. Juo besinaudojantys terminalo darbuotojai nuo šiol savo darbe nesunaudoja nė vieno popieriaus lapo.

„Pasiektą tikslą vadiname dar vienu „pirmuoju kartu“ plaukiojančių SGD terminalų industrijoje. Popieriaus atsisakymas SGD terminalo veikloje yra ne tik mūsų ryžto kurti inovatyvią bei aplinkosauginiu požiūriu atsakingą organizaciją įrodymas, bet ir veiklos sąnaudas mažinanti bei tokiu būdu naudą dujų vartotojams atnešanti priemonė“, – pranešime spaudai cituojamas KN Teisės ir administravimo direktorius bei KN skaitmenizavimo ir inovacijų strategijos vadovas Rytis Valūnas.

Anot bendrovės, šiuo metu vykdomi ir kiti, pavyzdžiui, su įrangos atnaujinimu ir sujungimu į vieną valdomą sistemą susiję darbai, leisiantys sumažinti terminalo veiklos sąnaudas. Tai taip pat sudarys sąlygas efektyviau valdyti SGD terminalo dujų apskaitos stotį ir taip sumažinti klaidų tikimybę bei optimizuoti žmogiškuosius išteklius.

Skaičiuojama, jog šiuo sprendimu bendrovės SGD veiklos sąnaudas, kurios iš dalies atsispindi ir galutinėje dujų kainoje, pavyks sumažinti beveik 28,7 tūkst. eurų per metus.

Teigiama, kad dėl darbo be popieriaus kultūros per 2019 m. KN sunaudoto popieriaus kiekis sumažėjo 44 proc. Skaičiuojama, jog dėl šios iniciatyvos pavyko išsaugoti 89 medžius.

2 Comments

  1. DURNIU LAIVAS ISSAUGOJO 89 MEDZIUS, BET NUSKURDINO 2 MLN. PILIECIU

    Nelabai cia yra kuom girtis…

    Reply
    • Klp

      Ir kaip jis tave nuskurdino runkeli?

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Unikali urbanistinė istorija

Klaipėdos statybos objektas Nr. 1: didžiulės taršos, aistrų ir neatsakytų klausimų istorija V 

„Atvira Klaipėda“ cikle „Urbanistiniai jubiliejai” baigia pasakoti apie Klaipėdos naftos terminalo raidą ir jo įtaką miestui. Paskutinėje tam skirto rašinių ...
2024-04-27
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Rengs specialistus SGD terminalui

Trečiadienį tarptautinė energijos terminalų operatorė AB „KN Energies“ (KN), suskystintųjų gamtinių dujų (SGD) terminalo laivo-saugyklos „Independence“ techninė operatorė UAB „Hoegh ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Verslas

Pasirašyta sutartis dėl „Independence“ techninio operatoriaus

Valstybės valdoma AB „KN Energies“ pranešė, kad pasirašė sutartį su UAB „Hoegh LNG Klaipėda“, pagal kurią ši bendrovė tampa suskystintųjų ...
2024-03-29
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This