„Mars Lietuva“ užfiksavo rekordą

Verslas

Gargžduose įsikūrusi bendrovė „Mars Lietuva“ 2020-uosius pradėjo gamybiniu rekordu – per pastarąjį keturių savaičių apskaitos ciklą įmonė pagamino 8161 toną produkcijos ir pirmą kartą perkopė 8000 tonų per tokį laikotarpį ribą.

Maistą gyvūnams augintiniams gaminanti „Mars Lietuva“, kaip ir visa „Mars“ korporacija, savo procesus organizuoja keturių savaičių ciklais. Įprastai per tokį laikotarpį pagaminama vidutiniškai apie 6500 tonų produkcijos.

„Rekordinis produkcijos kiekis – pastarųjų kelerių metų bendrovės investicijų rezultatas. Iki šio rezultato artėjome nuosekliai, nuolat atnaujindami gamybos procesus ir gerindami darbo aplinką. Susiklostė palankios aplinkybės – dėl išaugusio poreikio užsakovų rinkose gamykla dirbo visu įmanomu pajėgumu, o įdiegti efektyvumo sprendimai leido užtikrinti, kad gamybos procesas vyktų itin sklandžiai. Perkopti 8000 tonų produkcijos ribą nebuvo mūsų specialiai užsibrėžtas tikslas, tačiau jį pasiekę įrodėme ir sau, ir rinkai, kad esame pajėgūs užtikrinti dideles gamybos apimtis“, – pranešime spaudai cituojama „Mars Lietuva“ generalinė direktorė Aušra Žemaitienė.

Bendrovė 2017–2019 m. į naujus gamybos sprendimus ir darbo aplinkos gerinimą investavo apie 30 mln. eurų, iš jų vien praėjusiais metais – apie 10 mln. eurų.

Rekordinė „Mars Lietuva“ produkcijos partija iškeliaus į tradicines bendrovės eksporto rinkas: apie 40 proc. – į Jungtinę Karalystę, maždaug 16 proc. – į Vokietiją, Lenkiją – 7 proc., ir daugiau nei 30 proc. į kitas šalis ES ir už jos ribų.

Bendrus 2019-ųjų finansinius rezultatus „Mars Lietuva“ skelbs gegužės mėnesį. 2018 m. bendrovės pajamos siekė 166,4 mln. eurų, iš viso buvo pagaminta beveik 83 tūkst. tonų gaminių.

„Mars Lietuva“ Gargžduose gaminamos produkcijos portfelyje – maistas gyvūnams augintiniams „Whiskas“, „Kitekat“, „Sheba“, „Exelcat“ ir „Pedigree“.

8 Comments

  1. Ieškantis kitos darbovietės

    Kokia maloni naujiena 🙂 :). Pajėgumai auga greičiai auga bet žmonių dirbančių darbo vietoje mažėja. Užkrauna visus darbus vienam ar keliem ir dar per kelias vietas ir paskui išlindus brokui pradeda grasinti asmenine atsakomybe. Ir paradoksali situacija kai vadovaujančių daugiau nei dirbančių 🙂 dirbi vienas ir tau vadovauja PO, du meistrai ir dar pamainos vadovas plius dienom dar iš offiso ateina paknisti protą dėl nukritusio sapelio ar piršteliu perbraukia per kokį įrengimo virsu ir rodo dulkes ne nuvalytos. Tai žmogus ir taikai kaip čia pabėgti iš to konslagerio nes Lt žmogeliukai nuvadovavo tokia šaunią kompanija iki ubagų kontoros kuri nebežino ant kurio kampo sutaupyti.

    Reply
  2. Buvęs marsietis

    Baisus pamainu vadovu nesiskaitymas su darbuotojais. Sėdi n metu nupeze kurie net tingi užpakalį pajudinti ir juos nervina bet koks darbuotojo komentaras apie problemą.

    Reply
  3. Anonimas

    Tokia ten vergove kad siaubas. Neivertina ten dirbančių moteru. Ten ne algos o pašalpos gaunamos.

    Reply
  4. Anonimas

    ? pritariu durdomas Marsas… vyrams dirbt tenai tai super nes 6val.dirba 6 ilsisi, o moterys aria kai arkliai algos sudinos o kelia kiekvienais metais absurdas GEDA GEDA GEDA !!!!

    Reply
  5. Vida

    Isdirbau daug metų, ir žinau, kad jie gali puikuotis gerų žmonių darbų. Darbas labai sunkus. Daug atiduodama sveikatos, ir visiškas nesiskaitymas su darbuotojais kurie palieka įmonę savų noru. Nevertinami seni darbuotojai. Isdirbes žmogus n metų gauna tiek pat kiek naujai atėjęs, ir priimtas į Marso kompanija Žodžiu nėra ten viskas taip puikiai, kaip atrodo. Sėkmės ten dirbantiems. Sveikatos, ir ištvermės.

    Reply
    • Lt

      Čia manau meistrų ir pamainu vadovu nesiskaitymas su darbuotojais ir gąsdinimai, o saip iš ofiso ir vadovu pagarba jaucasi darbuotojui.

  6. Tika

    Tik tas tonažas pagaminamas per darbuotojų vargą. Ypatingai moterų, kurios dirba prie linijų. Linijjų greitį MARS reguliariai didina, to pasekoje kenčia darbuotojai, o papriekaištauti jiem negalima, nes tuoj parodys duris laukan ir viskas. Ypatingai kenčia moterys, kurios dirba per agentūras.

    Reply
    • Xl

      Pritariu.Pati dirbau.Prie linijų greitis beprotiškas.Tie pasiekimai tai žmonių prakaitas ir pradirbta sveikata .

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Verslas

„Mars Lietuva“ investicijos pernai siekė beveik 19 mln. eurų: kyla naujas gamybinis pastatas

Maistą gyvūnams augintiniams gamykloje Gargžduose gaminanti bendrovė „Mars Lietuva“ pernai Lietuvoje investavo 18,6 mln. eurų. 2023 m. didžioji dalis investicijų ...
2024-01-09
Skaityti daugiau

Verslas

„Mars Lietuva“ tvarios plėtros programa: taupomi energetiniai ir finansiniai ištekliai

Europos energetikos rinkoje vyraujant tiekimo bei kainų nestabilumui, ilgalaikes investicijas į tvarią plėtrą vykdžiusios bendrovės skaičiuoja šių investicijų grąžą. Gargžduose ...
2022-11-14
Skaityti daugiau

Regionas

Gargždai kviečia į augintinių eiseną

Jau šį šeštadienį, spalio 1 d., Gargžduose vyks tradicinė Pasaulinės gyvūnų dienos šventė. Jos dalyviai kviečiami į eiseną „Tūkstantkojis“, kurios ...
2022-09-29
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This