Pradėjo tvarkyti Taikos pr. atkarpą

Miestas

Klaipėdos savivaldybė skelbia, jog pradedami teritorijos palei Taikos pr. (nuo Sausio 15-osios iki Kauno g.) atnaujinimo darbai, kurie turėtų pagerinti  šioje miesto dalyje gyvenančių ir dirbančių klaipėdiečių gyvenimo kokybę.

Planuojama įrengti 1170 m ilgio pėsčiųjų taką ir tokio pat ilgio, 3,5 m pločio dviračių taką, 170 automobilių stovėjimo vietų. Palmiros Mart nuotr.

Sausio pabaigoje pasirašyta sutartis tarp Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos ir AB „Eurovia Lietuva“, veikiančioje jungtinėje veikloje su UAB „Plungės lagūna“, dėl Taikos pr. kairės pusės priklausinių nuo Sausio g. 15-osios g. iki Kauno g. rekonstravimo ir automobilių stovėjimo aikštelių statybos darbų pirkimo. Sutarties kaina – beveik 2 mln. 840 tūkst. eurų. Projektas finansuojamas iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų lėšų. Statybos darbai bus vykdomi 3 etapais. Juos pabaigti numatyta per artimiausius 15 mėnesių.

Šioje vietoje didžioji dalis dangų yra įrengtos dar sovietmečiu ir labai nusidėvėjusios, automobilių aikštelės įrengtos ne pagal statybos techninių reglamentų reikalavimus, pažeidžiant higienos normas. Teritorijoje esančios betoninės gėlių klombos yra techniškai bei moraliai pasenusios, kai kurie kiti želdiniai – menkaverčiai, chaotiški, nesujungti į visumą, nėra suoliukų, šiukšlių dėžių, dviračių stovų, takų apšvietimo ir kt.

Pranešama, jog čia bus rekonstruoti pėsčiųjų ir dviratininkų takai, automobilių stovėjimo aikštelės, įrengti privažiavimo keliai, greičio mažinimo kalneliai bei mažosios architektūros elementai (suoliukai, šiukšliadėžės, dviračių stovai ir kt.), į kitą vietą bus perkeltas šviesoforas su įrengta papildoma sekcija dviratininkams, įrengti nauji želdiniai, nutiesti inžineriniai tinklai (elektros linijos, įrengiant apšvietimo stulpus, paviršinių nuotekų tinklai).

Planuojama įrengti 1170 m ilgio pėsčiųjų taką ir tokio pat ilgio, 3,5 m pločio dviračių taką, 170 automobilių stovėjimo vietų.

Visi darbai bus atliekami pagal UAB „Sweco Lietuva“ parengtą techninį darbo projektą.

Pagal Taikos pr. buvo numatyta iškirsti 33 medžius, tačiau kirsti medžių būklę įvertinęs rangovas ir speciali iš savivaldybės administracijos sudaryta  komisija konstatavo būtinybę išsaugoti visus medžius, kiek tik įmanoma. Skelbiama, jog komisija įvertino kiekvieno pašalinti numatyto medžio būklę ir priėmė galutinį sprendimą leisti kirsti perpus mažiau medžių (liepų) negu buvo siūlyta: 5-is sveikus medžius (1-as atsidurtų dviračių tako ribose, kitų vietoje tiesiami inžineriniai tinklai ar pan.) ir 11 – blogos būklės (sergantys, nudžiūvę ir pan.). Vietoj iškirstų medžių bus pasodinti 39 nauji medžiai. Atnaujintas viešąsias erdves papuoš daug kitų želdinių – dekoratyviniai krūmai, gėlynai.

6 Comments

  1. Markus

    As nesuprantu jus, komentuojantys zmones. Kuo jus nepatenkinti? Kaipedoje RYSKAI vyxta visiems matomi remonto darbai – ir jus kritikuojat. Na gerai, sustabdom viska, neremontuojam. Ar cia tautinis mentalitetas viska apsykt, viska iskritikuoti. Sutvarke Jono Kalneli, tvarko Danes skvera, upes krantine, kapitaliai remontuoja muzikini teatra, rekonstruoja Taikos pr, sutvarke dvir.taka Trynyciu parke, padare nuostabu dvir.kelia bei auto kelia iki Giruliu…ir visi tik bamba, skundziasi. Nurimkyt, zmones, jums miestas nasarom gerina infrastruktura, ar tie pinigai imami is jusu kysenes? Cia Europos fondai. Tai kuo nerimstat?

    Reply
  2. Taikos prospektas

    Automobilių aikštelės įrengtos sovietmečiu, neatitinka sanitarinių normu.
    Ei, sovietmečio jau 30 metu nėra. Pagal liežuvio laidymo intensyvumą, miestą jau reikėjo triskart perstatyti, o jūs net salygatviu plytelių dar pakeitėte.

    Reply
    • Klp

      Jei jau buvo pastatytas kazkoks miesto rajonas greiciausiai jis toks ir liks su savo pliusais ir trukumais. Trukumus galima bandyt mazinti bet ju niekada visiskai neistaisys. Apie perstatyma nera net kalbos. Rajone yra tukstanciai butu vien ju ispirkimas butu savizudybe bet kam kas to imtusi. Nebent griztume i totalitarizma.

  3. Vairuotojas

    Klaipèda virsta didele statybų aikśtele.
    Vienų darbų nepabaigia, jau kitus pradeda.
    Linkiu stiprybès ir ramybès visiems vairuotojams.

    Reply
    • Klp

      Parodyk darbus be Sendvario ziedo ( kuri pabaigs siemet) kurie nejudetu. Gerai kad kazkas vyksta miest,e baik zliumbti.

  4. Linas

    O kada tvarkys nuo Sausio 15 gatvės i senamiesčio pusę?

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Baigė remontuoti Taikos prospekto šaligatvį

Klaipėdos savivaldybė skelbia, jog baigti šaligatvio nuo Sausio 15-osios g. iki Tiltų g. remonto darbai. Darbų metu įrengtas 2,5 m ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

Transportas

Taikos prospekto eismo valdymas - neįveikiama užduotis?

Nors eismo valdymo sistemos modernizavimo vienoje iš pagrindinių Klaipėdos transporto ašių – Smiltelės g., Taikos prospekto, Tiltų, Herkaus Manto ir ...
2024-04-04
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Dangės skvero granitas: teismas palaikė savivaldybę

Pasirodo, kad dar 2020-ųjų pavasarį kilusios peripetijos dėl tuo metu rekonstruojamame Dangės skvere numatyto kloti granito pasiekė ir teismą. Klaipėdos savivaldybė ...
2024-03-13
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This