Sunkumai Šilutės plente – nuo nakties

Svarbu, Transportas

Kelininkai nuo kovo 15-osios keliems mėnesiams buvo suplanavę uždarys dalį Joniškės gatvės bei įvesti ribojimus Šilutės plento atkarpoje nuo Tilžės žiedo iki Kauno gatvės. Tačiau sekmadienį ryte eismą keičiančius ženklus jie dėliojo tik Šilutės plente.

Pasak čia besidarbuosiančios bendrovės „YIT Lietuva“ darbuotojų, eismo ribojimai Šilutės plente prasidės naktį iš sekmadienio į pirmadienį.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Nuo kovo 15 d. iki birželio 15 d. dėl Tilžės žiedo pertvarkymo į keturšalę sankryžą ir Šilutės plento atkarpos rekonstrukcijos bus uždarytos šios gatvės juostos pietų kryptimi – apie 550 m ilgio atkarpa.

Žiede iš pirmos eismo juostos bus galima sukti į Šilutės plentą, antra juosta bus galima važiuoti tik tiesiai. Jos bus atskirtos nukreipiamosiomis gairėmis. Bus įrengta laikina autobusų stotelė ir laikinas pėsčiųjų takas priėjimui prie jos. Kol vyks darbai, per Paryžiaus Komunos gatvę bus įrengti laikini privažiavimo keliai prie Sporto medicinos centro ir Neįgalumo ir darbingumo nustatymo tarnybos.

Dar rimtesni eismo ribojimai turėtų būti Joniškės gatvėje, tačiau čia sekmadienio rytą nebuvo nė vieno kelinininko. Pirmadienį ryte eismas čia irgi dar nebuvo uždarytas.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Nuo kovo 15-osios iki birželio 26 d. čia turėjo būti bus uždaryta šios gatvės atkarpa iki Klemiškės gatvės. Numatyta, kad dalyje jos galės kursuoti tik viešasis transportas, kuriam bus palikta viena juosta, reguliuojama abiejose pusėse pastatytų laikinų šviesoforų. Likęs transportas bus nukreiptas Jaunystės, Rūko ir Klemiškės gatvėmis.

INFORMACIJA

Pagal 2,29 mln. eurų vertės sutartį su UAB „YIT Lietuva“ bus rekonstruojama Šilutės plento atkarpa nuo Paryžiaus Komunos g. iki geležinkelio pervažos. Rekonstruojamo ruožo ilgis – beveik 400 metrų. Projekto įgyvendinimo metu bus įrengta po 3 eismo juostas kiekviena kryptimi. Dėl esamų įvažiavimų ir sankryžų, abiejose pusėse suprojektuota papildoma eismo juosta įvažiavimui/išvažiavimui iš gretimų teritorijų.

Esminis pasikeitimas – Šilutės pl. ir Kauno g. bus keturšalė, šviesoforais reguliuojama sankryža. Taip pat bus įrengta neregių vedimo sistema abiejose kelio pusėse, įrengtas naujas apšvietimas su LED tipo šviestuvais. Darbai turėtų būti baigti 2021 m. gegužę.

Joniškės gatvėje irgi darbuosis „YIT Lietuva”. Už 2,162 mln. eurų kelininkai turės tiesti naują asfalto dangą, nuo Jaunystės, Paupių alėjos pėsčiųjų takai bus nukreipti į esamus Dangės pusėje, atsiras dvi naujos autobusų stotelės, kartu bus išasfaltuota vis dar žvyruota Šienpjovių gatvės dalis. Sankryžoje su Liepų gatve atsiras šviesoforai. 

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės

Rūsyje aptiktas lavonas

Klaipėdos policija pranešė, kad ketvirtadienį, po vidurdienio, vieno Šilutės plento daugiabučio rūsyje aptiktas 44-erių vyro lavonas. Pradėtas tyrimas mirties priežasčiai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Ugniagesiai išgelbėjo ir užstrigusį katiną, ir lifte įkalintą žmogų

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas pranešė, kad antradienio rytą jo pareigūnams teko gelbėti Klaipėdoje, viename Šilutės plento daugiabutyje, prie įėjimo ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Ugniagesiai gelbėjo du nelaimėlius

Klaipėdos regiono ugniagesiai pirmadienį padėjo medikams suteikti pagalbą dviem nukentėjusiems žmonėms. Ryte, apie 7.30 val, buvo gautas pranešimas, kad Kretingos ...
2024-04-09
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This