Klaipėdoje – dar vienas koronaviruso atvejis

Koronavirusas, Svarbu

Sveikatos apsaugos ministerija pranešė, kad sekmadienį, kovo 15-ąją, Lietuvoje patvirtinti dar trys nauji koronaviruso infekcijos (COVID-19) atvejai. Visi trys asmenys – neseniai grįžę iš užsienio. Taigi visi iki šiol infekcijos atvejai – įvežtiniai.

Vienas žmogus izoliuotas ir gydomas Klaipėdos universitetinėje ligoninėje (KUL), du – Vilniuje, Santaros klinikose. Visiems jiems teikiama reikalinga pagalba.

Pasak Klaipėdos universitetinės ligoninės vyr. gydytojo naujasis atvejis yra 22 metų jaunuolis, šeštadienį atvežtas iš Rietavo savivaldybės. Jis, anot vyr. gydytojo, grįžęs iš Danijos. Sekmadienį paciento būklė buvo vidutinė.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Pasak Klaipėdos mero Vytauto Grubliausko, šis jaunuolis yra bendravęs su jau sergančiu ir šioje ligoninėje gydomu kretingiškiu.

Rietavo meras Antanas Černeckis teigė tik iš žurnalistų sužinojęs apie tokios ligos atvejį jo savivaldybėje. Pasak mero, kol kas paciento asmenybė jam nėra žinoma – bus bandoma susisiekti su gydytojais ir identifikuoti kontaktavusius asmenis.

„Tik prieš kelias minutes sužinojau. Skambinu daktarams, kol kas niekas nekelia. Sekmadienis. Susigaudysime kas čia yra. Ypatingai kažko šiandien jau nebepakeisime. Nuo vidurnakčio susidėlioja visos naujos priimtos taisyklės. Rytoj ryte bandysime dar kartą perspėti gyventojus. <…> Penktadienį jau ir darželiai, mokyklos nedirbo”, – sakė jis.

Naktį iš sekmadienio į pirmadienį buvo patvirtinti dar du nauji koronaviruso infekcijos (COVID-19) atvejai. Abu asmenys – grįžę iš užsienio, abu izoliuoti ir gydomi Vilniuje, Santaros klinikose. Vienas asmuo grįžęs iš Ispanijos, kitas – iš Vokietijos. Dėl šių naujų atvejų pradėti epidemiologiniai tyrimai. Antradienį, prieš 14 val. sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga pranešė apie dar tris naujus viruso atvejus. Du iš jų – Vilniuje, vienas – Klaipėdoje, diagnozuotas iš Dominikos grįžusiam vyriškiui.

Taigi Lietuvoje jau patvirtinta 17 COVID-19 atvejų. Visi jie – įvežtiniai. Pirmoji pacientė jau pasveikusi ir išleista namo.

Pasak V. Grubliausko, KUL sekmadienio popietę buvo 39 pacientai, besikreipę dėl galimo viruso. 18 iš jų turėjo artimiausiu metu važiuoti namo, o trys jau serga COVID-19.

Jis priminė, kad nors KUL laboratorija jau senokai yra pasiruoši tirti mėginius, bet iki šiol dar neturi leidimo tai daryti.

„Tai jau kvepia diversija”, – sakė meras, minėjęs, kad ir apsaugos priemonių papildymas „neatliepia poreikio”.

Pasak mero, saviizoliacijai, „kai nėra kitų sprendimų ir galimybių” savivaldybė kol kas užtikrins 50-60 vietų Melnragėje ir Giruliuose. Tokiais atvejais, ko gero, vežtų Klaipėdos autobusų parkas.

Mero teigimu, pirmadienį jis kalbėsis su kitų miesto ligoninių bei Klaipėdos universiteto ir kolegijų vadovais dėl galimybės sveikatos studijų studentams esant reikalui pagelbėti KUL medikams.

INFORMACIJA

Klaipėdos savivaldybė informuoja, kad sekmadienį vykusio atsakingų asmenų pasitarimo metu buvo nuspręsta, jog tuo atveju jei karantino laikotarpis bus pratęstas, ugdymo procesas uostamiestyje bus tęsiamas nuotoliniu būdu.

Pačioje savivaldybėje laikinai nutraukiamas fizinis interesantų aptarnavimas. Savivaldybė, kaip ir anksčiau, teiks elektronines paslaugas, prašymus priims elektroniniu paštu, o jei neišvengiamai būtina pateikti popierinį dokumentą, jį bus galima įmesti į specialiai tam nurodytą vietą prie savivaldybės pastato Liepų g. 11 durų.  Papildoma informacija dėl paslaugų teikimo ar dokumentų perdavimo bus teikiama telefonu.

Socialinės paramos skyriai paslaugas teiks tik nuotoliniu būdu – el. paštu, telefonu; prašymai dėl išmokų turi būti teikiami sistemoje www.spis.lt.

Civilinės metrikacijos ir registracijos skyrius daugelį paslaugų taip pat teiks elektroniniu būdu. Santuokos kol kas nenutraukiamos, tačiau į jaunavedžių pasirinktas vietas vykstama nebus, santuokos bus registruojamos tik skyriuje ir dalyvaujant tik jaunavedžiams ir jų liudytojams.

1 Comment

  1. Aodas

    Vainoriau,kodel gaunu paveluota imformacija

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

Klaipėda artėja prie labiausiai COVID-19 sergančių savivaldybių dešimtuko

Penktadienį Lietuvoje patvirtinta 19 naujų koronaviruso atvejų (trys žmonės užsikrėtė antrą kartą). Klaipėdoje, kaip ir ketvirtadienį, susirgo vienas žmogus, užsikrėtęs ...
2024-04-27
Skaityti daugiau

Spyglys

Pirtį reikėjo perduoti vaistininkams, o ne teismų vanojamam šoferiui*

„Gal galima būtų sujungti vaistines su pirtimi”, – šaipėsi Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos narys Artūras Razbadauskas ketvirtadienį vykusio Klaipėdos valdžios ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Trečiadienis Klaipėdoje - be naujų COVID-19 atvejų

Trečiadienį šalyje buvo patvirtinti aštuoni nauji COVID-19 atvejai (vienas žmogus užsikrėtė antrą kartą), skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje naujų susirgimų ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This