Klaipėdoje ir šalyje – nauji koronaviruso atvejai

Fotoreportažai, Koronavirusas, Svarbu

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas informavo, jog uostamiestyje patvirtinti dar du nauji koronaviruso atvejai. O šalyje užfiksuotas ir pirmasis neįvežtinis COVID-19 infekcija atvejis.

Tuo metu Klaipėdos savivaldybės atstovai trečiadienį popiet pademonstravo, kaip yra paruoštas šis, šalia „Švyturio” arenos įsikursiantis punktas. Jis pradės veikti gavus Sveikatos apsaugos ministerijos leidimą.

Martyno Vainoriaus nuotr.

„Koronavirusas Klaipėdoje ir toliau „rodo“ iltis, nes dar du nauji atvejai patvirtinti uostamiestyje. Du Klaipėdos rajono gyventojai, parskridę iš Austrijos jau gydomi KUL, tad kovos frontas plečiasi, adekvačiai ragindamas sutelkti visą dėmesį į medikų saugumą, nes tos dramatiškos rizikos lauke jų rizika – pati didžiausia“, – savo paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“ trečiadienį apie 14 val. paskelbė V. Grubliauskas.

Klaipėdos universitetinės ligoninės (KUL) vyriausias gydytojas Vinsas Janušonis patvirtino, jog koronavirusu užsikrėtė vyras ir žmona, abiems – apie 50 metų. Jų būklė yra patenkinama.

V. Janušonis šiek tiek anksčiau teigė, jog trečiadienį ligoninėje yra 29 pacientai, kuriems įtariamas koronavirusas. Šešių iš jų tyrimai išvežti į Vilnių, o likusiems jie bus padaryti KUL, nes tokį leidimą pagaliau suteikė Sveikatos apsaugos ministerija. KUL šiuo metu gydomi aštuoni pacientai, kuriems diagnozuotas koronavirusas.

Pirmasis atvejis užfiksuotas kovo 13 dieną. COVID-19 buvo diagnozuotas vidutinio amžiaus klaipėdietei. Anot V. Janušonio, trečiadienį jai planuojama atlikti kontrolinį testą, nes tikimasi, jog pacientė jau gali būti pasveikusi. Tyrimo rezultatai bus aiškūs ketvirtadienį.

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) pranešė, kad kovo 18 d. Nacionalinėje visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijoje atliktais tyrimais patvirtinti aštuoni nauji koronaviruso infekcijos (COVID-19) atvejai, tad iš viso šiuo metu patvirtintų atvejų Lietuvoje yra 34.

Kaip minėta, du asmenys izoliuoti ir gydomi Klaipėdos universitetinėje ligoninėje, jie neseniai grįžę iš Austrijos. Dar du asmenys – Vilniuje, Santaros klinikose, vienas grįžęs iš Jungtinės Karalystės, kitas – iš Švedijos. Vienas asmuo gydomas Respublikinėje Šiaulių ligoninėje, jis neseniai grįžo iš Jungtinės Karalystės. Kauno klinikinėje ligoninėje izoliuoti ir gydomi du asmenys, vienas grįžęs iš Jungtinės Karalystės.

Vienas iš 7 naujų užsikrėtusiųjų – klasterinis, t.y. užsikrėtė vyresnis šeimos narys nuo kito iš užsienio grįžusio šeimos nario, kuris savęs neizoliavo, lankėsi pas odontologą. Tai pirmas atvejis, kai užsikrečiama nuo artimo, šalia buvusio asmens.

Paskutinis viruso atvejis užfiksuotas Santaros klinikose gydomam asmeniui, kuris, pirminiais duomenimis, grįžo iš Jungtinių Arabų Emyratų jungiamuoju skrydžiu Nyderlanduose.

SAM primena, kad dešimtyje savivaldybių – Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Šiaulių, Panevėžio, Marijampolės, Tauragės, Telšių, Alytaus, Utenos – atsiras mobilūs punktai, kuriuose pacientams bus imami ėminiai tyrimams dėl naujojo koronaviruso (COVID-19). Į juos žmonės galės atvykti automobiliu, o atlikus tyrimą – važiuoti namo ir būtent namie, o ne ligoninėje laukti rezultatų.

Klaipėdos savivaldybės atstovai trečiadienį popiet pademonstravo, kaip yra paruoštas šis, šalia „Švyturio” arenos įsikursiantis punktas.

Šeimos gydytojo siuntimas vykimui į mobilius punktus nereikalingas. Pacientai, 14 dienų laikotarpiu keliavę užsienyje ar turėję sąlytį su patvirtintu ar tikėtinu ligos atveju, jeigu jiems pakilo temperatūra, atsirado kosulys ar dusulys, turi skambinti į Karštąją koronaviruso liniją telefonu 1808, o ne šeimos gydytojui. Ar pacientas turi būti tiriamas, nuspręs Karštosios linijos konsultantas, vadovaudamasis numatytu algoritmu.

Martyno Vainoriaus nuotr.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gallery interval=”3″ images=”128615,128617,128618,128619,128620,128621,128622,128623,128624,128625″ img_size=”gallery”][/vc_column][/vc_row]

4 Comments

  1. Kis

    Negi prokuratura taip kietai paeme Grubliauska uz” bulku”,kad sitaip neadekvaciai elgiasi,Grigeo-viena,o virusas jau kita ?Ziurek maziuk,smarve vel dusina pieine miesto dali,kad koncentruokis i ta sfera?Ar ten tau tabu?

    Reply
  2. Pilietis

    Turime feizbukini mera su melynu svarku. Gaila….

    Reply
  3. Elena

    Ponai , žurnalistai , prašau skelbti viešai patikrintą ir paskelbtą info iš patikimų šaltinių . Mero feisbukas manęs kaip klaipėdietės nedomina . Ačiū .

    Reply
  4. Anonimas

    grubliauskas neveiksnus, viesai apsipazorino ant lietuvos, politikuoja ir blevyzgoja fb, nulis veiksmu

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

Šeštadienis Klaipėdoje - be naujų COVID-19 atvejų

Šeštadienį Lietuvoje patvirtinti šeši nauji COVID-19 atvejai (du žmonės užsikrėtė antrą kartą), skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje naujų susirgimų nefiksuota. ...
2024-04-28
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Klaipėda artėja prie labiausiai COVID-19 sergančių savivaldybių dešimtuko

Penktadienį Lietuvoje patvirtinta 19 naujų koronaviruso atvejų (trys žmonės užsikrėtė antrą kartą). Klaipėdoje, kaip ir ketvirtadienį, susirgo vienas žmogus, užsikrėtęs ...
2024-04-27
Skaityti daugiau

Spyglys

Pirtį reikėjo perduoti vaistininkams, o ne teismų vanojamam šoferiui*

„Gal galima būtų sujungti vaistines su pirtimi”, – šaipėsi Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos narys Artūras Razbadauskas ketvirtadienį vykusio Klaipėdos valdžios ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This