KUL vadovas: pacientas mirė ne nuo COVID-19, saviizoliacijoje 45 darbuotojai

Koronavirusas, Svarbu

Klaipėdoje itin garbaus amžiaus paciento mirties priežastis tikrai nėra koronavirusas, nors šis senjorui ir buvo nustatytas. Tai užtikrinai ištarė Klaipėdos universitetinės ligoninės vyriausiasis gydytojas Vinsas Janušonis.

Jis penktadienį surengtoje spaudos konferencijoje papasakojo ir apie kitus infekuotus pacientus bei medikus.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Penktadienį Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas informavo, jog Klaipėdos universitetinėje ligoninėje mirė 94 metų vyras. Jis buvo gydytas Akių ligų skyriuje. Pacientui buvo nustatytas COVID-19.

„Ji mirė vakar. Tyrimas dėl COVID-19 jam buvo atliktas profilaktiškai, nes tyrimai paimti iš visų to skyriaus pacientų. Atsakymą gavome po to, kai jis jau buvo miręs. Ir mirtis tikrai nieko bendro su šita infekcija neturi. Jis sunkiai sirgo – širdies nepakankamumas, cukraligė, dar kelios sunkios ligos, todėl taip ir išėjo. Jo mirtis buvo tikėtina jau apie mėnesį, tai žino ir medikai, ir artimieji. Tos dvi ar trys dienos, kai jis užsikrėtė infekcija, jam jokios įtakos tikrai neturėjo“, – tvirtino V. Janušonis.

Pacientas į Akių ligų skyrių buvo perkeltas iš Slaugos skyriaus, o perkeltas todėl, kad Slaugos skyrius yra tame korpuse, kur yra Infekcinių ligų skyrius, o visą korpusą reikėjo atlaisvinti.

Uždaryta 10 skyrių

V. Janušonis informavo, jog šiuo metu KUL yra gydomi 39 asmenys, kuriems diagnozuotas koronavirusas.

„Įtariamųjų infekcija ratas yra didelis ir sukasi, vieni išleidžiami, nes tyrimai COVID-19 nepatvirtino, kiti paguldomi tyrimams. Šiandien į namus išleidome ir pirmą vis dar sergantį pacientą, bet jis turi galimybę izoliuotis namuose, o sveikatos būklė tai leidžia, taip atlaisvinome vieną palatą“, – kalbėjo V. Janušonis.

Jo teigimu, šiuo metu COVID-19 virusu yra užsikrėtę 11 KUL medikų ir 3 kiti darbuotojai.

„Kai kalbame apie kažkokį reiškinį, pavyzdžiui, sergančius medikus, reikia nagrinėti ir priežastis. O tai yra Akių ligų skyrius, jis dirbo įprastu režimu ir atsirado įvežtinis atvejis, kai vienos darbuotojos vyras grįžo iš Vokietijos, jis nesisaviizoliavosi, gydytoja ėjo į darbą, todėl visa eilė darbuotojų ir susirgo. Dar viena gydytoja taip pat grįžo iš užsienio, nesisaviizoliavosi, nes ji grįžo iš tokios šalies, kuri dar nebuvo prie rizikos, tad taip jau išėjo, kad greičiausiai ir nuo jos buvo užsikrėtusių. Negalime pasakyti, kas ir nuo ko tiksliai, bet taip įtariame, nes slaugytoja, kuri užsikrėtė, buvo tos medikės pacientė“, – kalbėjo KUL vyriausiasis gydytojas.

Jo žodžiais, šiuo metu aktyviai tiriami visi KUL medikai.

„Šiuo metu jau yra apimta apie 300 mėginių, o tiriamieji dirba įvairiuose skyriuose – ir Priėmimo, ir Radiologijos, ir Pulmunologijos. Dar ne visi atsakymai gauti, bet dauguma yra tokie, kad medikai sveiki, nustatyti tik du COVID-19 atvejai – gydytojai ir slaugytojai. Visų darbuotojų, kurie yra užsikrėtę, būklė yra gera, jų nuotaikos geros. Kai kurie jų saviizoliavosi namuose, o kai kurie yra ligoninėje“, – informavo V. Janušonis.

Jis pasidžiaugė tuo, jog ištirta ir apie 100 medikų, kurie tiesiogiai dirba su infekuotais COVID-19 virusu arba įtariamaisiais, ir nė vienam iš jų infekcija nebuvo nustatyta.

„Tačiau pasaulinė praktika yra tokia, kad kas šeštas medikas, kuris dirba su infekuotaisiais ar įtariamaisiais, serga, jokios apsaugos priemonės nepadeda“, – pabrėžė V. Janušonis.

Šiuo metu dėl kotankto su užsikrėtusiais kolegomis saviizoliacijoje yra 45 KUL darbuotojai – 15 medikų ir 30 slaugytojų, o 10 ligoninės skyrių yra uždaryti.

Jis patvirtino, jog ir visų pacientų, kurie KUL gydomi dėl koronaviruso, būklė yra patenkinama.

„Du įtariamieji buvo operuoti, viskas vyko taip, lyg jie būtų sergantys, imtasi visų apsaugos priemonių. Tai patikrino mūsų budrumą, nes tyrimai parodė kad tie pacientai nebuvo užsikrėtę“, – aiškino V. Janušonis.

Nors vietų užsikrėtusiems ir įtariamiesiems KUL kol kas netrūksta, anot, V. Janušonio jau dabar ieškoma rezervų.

„Galvojame apie kai kurias rajono ligonines, pavyzdžiui, slaugos pacientus perkelti į „Energetiką“. Vienas iš rezervų yra Respublikinės Klaipėdos ligoninės korpusas, kur galima gydyti lengva forma sergančius pacientus. Juos pasirengusi priimti ir Šilutės ligoninė“, – tvirtino V. Janušonis.

SAM priskaičiuoja

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) 94 metų senolio atvejį priskiria mirčiai nuo viruso.

„Lietuvoje patvirtintas penktasis mirties nuo koronaviruso (COVID-19) atvejis. Asmuo mirė Klaipėdos universitetinėje ligoninėje. Mirusysis priklausė rizikos grupei. Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga reiškia užuojautą šeimai, artimiesiems”, – rašoma ministerijos pranešime.

Tai jau penktasis tokios mirties atvejis Lietuvoje.

Pasak V. Grubliausko, šiuo metu KUL gydomi 37 pacientai, sergantys koronavirusu. Tarp jų ir 13 naujų, kuriems COVID-19 buvo diagnozuotas šiąnakt.

Ketvirtadienio duomenimis, KUL buvo 14 šiuo virusu užsikrėtusių darbuotojų.

Penktadienio rytą SAM paskelbė, kad koronaviruso atvejų skaičius šalyje pasiekė 345.

9 Comments

  1. Anonimas

    Matyt versli inkai bankrutuja tad kaip kitaip pasimti pinigus. Rusai puola .o dabar ruselis pasitikrino kiek šalys pasiruošasios ,o pasirodo kad nieko neturi

    Reply
  2. Anonimas

    Vyr gyd. Visada melavo ir meluos. Juk visi pažįsta. Anokia naujiena. Arba sutapimas. Melagingai užsipuola matyt Ukmergę ir Klaipėdos KUL. Ot kokie negeri žmonės. Juk tas virusas eilinis gripas. O gal samoningai kažkas sukūrė virusa, kad silpnieji ir pencininkai išmirtu? Eutanazijos nėra, o dabar visi gražiai anksti išmiršta nuo savų ligų. Ir reikia virusui išplisti. Reikia į senelių namus slauga nunešti…ir….Italijoje taip pat matyt ne virusas….skina žmones kaip lapus

    Reply
  3. Bendradarbė

    Kiek tenka pastebėti. KUL kiek mirs nuo viruso, visiems bus nustatytas virusas, bet mirties priežastis senatvė arba paketas ligų. Kaio norime taip galvokime, pasakų sekti nereikia. Žmonės su ligomis tiek metų gyvena ir slaugos priežiūroje gyvena, bet… Aišku miršta, bet ne vienu metu, būtent kada nuststomas virusas. Taip vadinasi per savaite visi slaugos ligoninės ar seni išmirs, bus rastas nustatytas virusas, bet priežastis nurašoma ligos, senatvė. Kam pudrinti Lietuvos żmonėms smegenis? Nereikia mokslo reikia loginio supratimo. Ukmergėje, taip pat moteris atvyko į ligoninę pasigydyti. Grižo namo pasijuto blogai ir
    atvežta į ligoninę numirė. Taip pat nurašom kitos ligos senatvė, ir sutapimas kad visi miršta. Jei taip meluojam, tada meluokim iki galo. Po mirties nebesakykite kad nustatytas virusas padoriau atrodys. Mirė dėl kitų ligų. Nebus Lietuvoje nuo viruso mirusių. O pasaulyje kurie miršta Italijoje reikia rašyti, miršta ne nuo viruso, nuo senatvės ligų. Tada iškelkim klausimą. Kokia funkciją atlieka karantinas? Tam kad sugniuždyti žmones stumiant į bankrotą . Juk virusas nepavojingas ir niekas nemiršta…

    Reply
  4. PLAUCIU UZDEGIMAS IR SEPSIS

    NIEKAS IR NEMIRSTA NUO KORONOS O MIRSTA NUO KOMPLIKACIJU!!!!!!!- PLAUCIU UZDEGIMAS IR SEPSIS (SUKELEJAS BAKTERIJOS) IR SIUOS KOMPLIKACIJOS GYDOMOS ELEMENTARIU ANTIBIOTIKU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Reply
  5. Anonimas

    Apsaugos priemonių daugiau turi būti ne tik pirštinės skyriuje nieko nėra nei vienkartinių rankšluosčių nei skysčių tada mažiau bacilos lakstytu

    Reply
  6. Tiesa

    O gal atvirkščiai? Niekas netiria reikiamais kiekiais , nėra kuo.
    Tyrimai ir tik daugkartiniai , gali parodyti realią padėtį ,taip sako pasaulio medikai.
    Saugokit save ir kitus. Sėdėkit namuose , nenešiokit ir neieškoti viruso. Būkit sveiki.

    Reply
    • Palmira Martinkienė

      (Ne) Tiesai: ką tik per spaudos konferenciją KU vyr. gydytojas pasakė, kad mirtis – ne nuo koronos. Į žmogaus amžių pasižiūrėkit pagaliau ir mažiau dezinformacijos skleiskit.

  7. Pofig

    Mirė nuo kitos ligos – bet užfiksavo, kad nuo viruso.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

Savaitgalis Klaipėdoje - be naujų COVID-19 atvejų

Sekmadienį Lietuvoje patvirtinti vos du nauji pirminiai COVID-19 atvejai. Klaipėdoje, kaip ir šeštadienį, naujų susirgimų nefiksuota. Savaitinis naujų susirgimų skaičius ...
2024-04-29
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Šeštadienis Klaipėdoje - be naujų COVID-19 atvejų

Šeštadienį Lietuvoje patvirtinti šeši nauji COVID-19 atvejai (du žmonės užsikrėtė antrą kartą), skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje naujų susirgimų nefiksuota. ...
2024-04-28
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Klaipėda artėja prie labiausiai COVID-19 sergančių savivaldybių dešimtuko

Penktadienį Lietuvoje patvirtinta 19 naujų koronaviruso atvejų (trys žmonės užsikrėtė antrą kartą). Klaipėdoje, kaip ir ketvirtadienį, susirgo vienas žmogus, užsikrėtęs ...
2024-04-27
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This