Klaipėdos valstiečiai Seimo rinkimuose versis be Arvydo Vaitkaus

Politika, Svarbu

Valdančiosios partijos – Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos – Klaipėdos skyrius jau dėlioja būsimų Seimo rinkimų vienmandatininkų sąrašą.

„Atėjau į tarybą ne tam, kad blaškytis ar ieškoti šiltesnės vietelės”, – taip atsisakymą dalyvauti Seimo rinkimuose aiškina Arvydas Vaitkus. Martyno Vainoriaus nuotr.

Pasak skyriaus pirmininko Konstantino Lotiuk, pasiūlymą dalyvauti Seimo rinkimuose svarsto buvęs krepšininkas Eurelijus Žukauskas, Vakarų Lietuvos tėvų forumo vadovė, darželio auklėtoja Aušra Zarambienė, buvęs Lietuvos aukštosios jūreivystės mokyklos direktorius prof. Viktoras Senčila.

Visi jie dalyvavo savivaldos rinkimuose Klaipėdoje – V. Senčila tapo miesto Tarybos nariu, o E. Žukauskas atsisakė mandato, kuris jam atiteko pastarojo atsisakius Artūrui Bogdanovui, tapusiam Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos direktoriumi.

„Šios galimybės neatmeta ir dabartiniai Seimo nariai – Dainius Kepenis ir profesorius Algimantas Kirkutis. Pasiūlymą pateikėme ir Klaipėdos miesto tarybos nariams Ligitai Girskienei bei Arvydui Vaitkui, tačiau Arvydas iš karto atsisakė dėl jam patikėto darbo miesto taryboje. Iš kitų dar negavome tikslaus atsakymo”, – sakė K. Lotiuk.

„Manau, kad ir Klaipėdos miesto taryba pirmą kartą savo istorijoje turi opoziciją. Konstruktyvią, bet ir neatlaidžią. Ne isteriškai besipiktinančią viskuo, bet siūlančią konkrečius sprendimus ką reikia daryti, ką reikia keisti. O keisti tikrai yra ką. Klaipėda gali daugiau! Pastarosiomis dienomis vis dažniau gaunu klausimą ar planuoju dalyvauti Seimo rinkimuose. Ne, neplanuoju. Atėjau į tarybą ne tam, kad blaškytis ar ieškoti šiltesnės vietelės”, – antradienį savo „Facebook” profilyje parašė pats A. Vaitkus.

Seimo rinkimai vyks spalio 11 dieną.

9 Comments

  1. Jonas

    A.Vaitkus miestui būtų didelė nauda. Klaipėdos amžina problema , visais laikais , buvo smegenų išplovimas į sostines . Todėl A.Vaitkų reikia nepaleisti. Reikia būti pragmatiškiems . Vaitkus rimtas ūkininkas , turintis didelę patirtį ir nauda iš jo buvimo meru būtų didelė. Laikykime jį ir nepaleiskime , o tada ir miestas pradės klestėti . Jis visiems savo darbams moka sukurti gerą strategiją ir planą. Turi didelę įtikinamąją galią .Aš balsuosiu už jį.

    Reply
  2. Liūdesys

    Apsaugok viešpatie mus per sekančius rinkimus nuo vaitkų ir grubliauskų. Abu vienodi. Tikiuosi, kad iškils kokių nors nekonjunktūrinių kandidatų. Vienas siuarakaktis ir prisitaikėlis be fantazijos, kitas -tiesiog prisitaikėlis be jokių idėjų. Kas blogiausia,abiem rūpi tik alga, įtaka ir valdžia. Ir daugiau nieko…

    Reply
  3. Moteris su spuogu ant kaktos

    Ta spuogelis ziurekit, kaip saus i seima. pamatysit. jin tik paverke, kad smirda ir ja isrinkot geda.
    siaip labai tikiuosi, kad siti gauja surinks maziausiai balsu ir isvis neperlips 5proc ribos. nes nuo ju melo net galva skauda. kaip jus zmones galit balsuot uz situos loch… Verygos, skvernai, kirbauskiai su sirinskienem. ar jus metot, kad ten tik didelis melas.
    Nesu as uz grubliauska, uzkniso jis mane.
    BET JUS GALVOKIT KA RENKAT. O JEI SMEGENU NEUZTENKA TAI BENT JAU ATEIKIT I RINKIMUS IR BILIOTENIUS GADINKIT, NEDARYDAMI GEDOS SU SAVO NEISMANYMU

    Reply
  4. klaipėdietė

    Tikrai garbingi politikai nesiblaško ir nelaksto iš vienos frakcijos į kitą ,iš vienų rinkimų į kitus ,kol NESIBAIGIA kadencijai kuriai buvo išrinkti . Pagarba p.Arvydui Vaitkui . Norėtųsi ,kad ir kiti aktyvūs tarybos nariai LIKTŲ Klaipėdoje , konstruktyviai dirbtų ir neleistų valdančiajai daugumai daryti ,,gerus ” darbus . Apmaudu ,kad dalis miestiečių patikėjo konservatorių paistalais ir meru pasirinko ne p.A.Vaitkų ,o p.V.Grubliauską . Buvo kaip buvo,yra kaip yra , bet stipriausieji žmonės darbą miesto taryboje NETURĖTŲ iškeisti į darbą Seime, kol nebaigta kadencija !

    Reply
  5. Jack Daniels

    Teisingai Vaitkus padare, parode pavyzdi, kad nereikia metytis. 2023 rinkimuose bus meras.

    Reply
  6. Juozas

    Per ateinančius savivaldybės rinkimus, reikia A. Vaitkų išrinkti meru, kad pagaliau baigtusi V. Grubliausko tik džezavimas Klaipėdoje, o konkrečių Klaipėdos gyventojams darbų taip ir nėra. Įsigalėjo Klapėdoje švogerizmas, nepotizmas, savų gynimas nematant visuomenės interesų.

    Reply
  7. Dainius

    Pagarba A. Vaitkui!

    Reply
  8. Valdas

    Jei galima valstiečių pavadinimą be žaliųjų žodžio,nes kokie jie žalieji,parode,kaip miškai kertami be jokio gailesčio..va valstiečių ir juodųjų niokotoju sąjunga jiems tiktų tas pavadinimas..Neturi jie pasitikėjimo…

    Reply
    • Vaclovas

      Aš įsitikinęs,kad valstiečiai laimės rinkimus ir tikrai to nusipelnė.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Unikali urbanistinė istorija

Klaipėdos statybos objektas Nr. 1: didžiulės taršos, aistrų ir neatsakytų klausimų istorija V 

„Atvira Klaipėda“ cikle „Urbanistiniai jubiliejai” baigia pasakoti apie Klaipėdos naftos terminalo raidą ir jo įtaką miestui. Paskutinėje tam skirto rašinių ...
2024-04-27
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Per opozicijos valandą - karšti klausimai  ir rusiškas keiksmas

Per jau antrąją šios kadencijos Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos opozicijos valandą ketvirtadienį svarstant, ar reikia daryti pietų pertrauką, iš posėdžių ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Svarbu, Sveikata

Baimes kėlusiam projektui pritarta vienbalsiai

Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus ketvirtadienį miesto Tarybos posėdžio metu dar kartą patikino, jog dėl sumanymo paliatyvios slaugos paslaugas vaikams teikti ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This