„Grigeo Klaipėda” priverstinai sustabdė gamybą

Svarbu, Verslas

Dėl nuotekų skandalo pastaruoju metu garsi bendrovė „Grigeo Klaipėda” savaitę laiko yra priversta nedirbti, nes AB „Klaipėdos vanduo”, kuriai ji buvo priversta perduoti nuotekų valymą, sustabdė jų priėmimą.

Martyno Vainoriaus nuotr.

„Laikinai nepriimame, darome profilaktiką. Paprasčiausiai yra per daug dumblo ir jį valomės. Penktadienį turėtų viskas išsispręsti”, – tokio sprendimo priežastį aiškino „Klaipėdos vandens” Nuotekų departamento vadovas Algimantas Jagnieškus.

Pasak jo, gaunant „Grigeo Klaipėda” nuotekas valymo procesas „vyksta tai geriau, tai blogiau, stengiamasi dirbti bendromis jėgomis”.

Anot A. Jagnieškaus, įmonė jau gavo „Grigeo Klaipėda” nuotekų tyrimų analizę, kurių pavyzdžiai buvo siųsti ir į Angliją, o dabar laukiama tyrimų išvadų, kuriuos užsisakė ir pati „Grigeo Klaipėda” Čekijoje. Juos gavus balandžio pabaigoje arba gegužės pradžioje rezultatai bus lyginami ir sprendžiama, kaip toliau elgtis. Kol kas priežasčių stabdyti tokių nuotekų priėmimą nematoma.

Pasak „Grigeo Klaipėda” vadovo Tomo Eikino, galimybė savaitei stabdyti nuotekų priėmimą yra numatyta sutartyje, tad ja pasinaudojęs „Klaipėdos vanduo” tai ir padarė nuo šio pirmadienio. Pašnekovo žiniomis, nuotekas vėl bus galima pradėti leisti pirmadienio rytą.

„Jiems reikia pasitvarkyti, kyla iššūkių. Mes vieni turbūt iš didžiausių jų nuotekų abonentų, tai ir tas iššūkis tikriausiai yra didesnis, kad sumažintų tam tikras rizikas, kurios pas juos atsiranda. Tai pirmas toks kartas nuo tada, kai „Klaipėdos vanduo” perėmė tvarkyti mūsų nuotekas”, – sakė T. Eikinas.

Anot jo, bendrovė dabar nedirba visą savaitę, tačiau žmonėms prastovos nefiksuojamos, jie išleisti mokamų atostogų. Preliminariai skaičiuojama, kad dėl pastovių kaštų per savaitę bus patirta apie 300-400 tūkst. eurų nuostolių.

10 Comments

  1. Klaipeda

    Šis nuodų fabrikas turi būti uždarytas visam, ir bus nauda uostui, atsilaisvins didelė teritorija.

    Reply
  2. Anonimas

    Majį galas, kad Grigeo įmonė vykdo taršią veiklą miesto centre. Mūsų mieste tai norma, bet kodėl Grigeo stovi uoste? Uostas taip verkia, kad jam trūksta vietos? Puikios ir Martyno nematytos foto – Begos manufaktūra ir jokių priešgaisrinių atstumų tarp statinių.

    Reply
  3. Klaipedietis

    Stabduto tą nuodu fabriką.

    Reply
  4. Joo

    100% tyrimai nustatyti nuoteku sudeti. Vadinas vandenys nesugeba isvalyti. O tie vare jas mums visiems i pajury..

    Reply
    • ŠTyrėjai

      Tai jei vanduo nesugeba ištirti nuotekų tai kaip jie tiria geriamąjį vandenį kuris bėga biš čiaupo?

  5. Gedeminas

    Sunkiai, labai sunkiai eina nusikaltėlių prieš gamtą išaiškinimas ir nuteisimas.
    „Kl.vanduo nuotekų departamento vadovas A.Jagnieškus dirba per 20 m. ir viską puikiai supranta ir žino. Kai drektoriavo L.Makūnas bendrovei tai visi tylėjo prieš jį , Grigeo. Dabar naujas ” Klaipėdos vanduo” direktorius. Ar bus atsakingi nuotekų valyklos darbuotojai atviri ir papasakos jam viską – reikia laukti..
    Covid 19 žudo žmones. Grigeo su bendrininkais jau nužudė marais ir ten esančias žuvis , kitą gyvybę. Jei ne visai mirtinai, tai užkrėtė pavojingomis medžiagomis.
    Ne juokinga skaityti, bet bjauru kai giriasi apie nuotekų paimti mėginai vežami tirti į Angliją, Čekiją….Te pasako A.Jagnieškus kokių jam laboratorinių įrangų dar trūksta? Juk ES milijonai išleisti ir turi visą moderniausią ES ,ir pasaulio įrangą. Gal nemoka , dar neišmoksta su ja elgtis?????

    Reply
  6. Rms

    Grigeo dėl to ir leido nuotekas, nes jų nuosava valykla nepajėgi išvalyti tokios sudėties nuotekų.
    Dabar atiduoda Klaipėdos vandenims, bet ir tie matyt pamatė kad nuotekos per daug užteržtos ir trikdo valymo procesą. Nepasiekia normų.
    Būtų idomu, pamatyti kokios cheminės sudėties nuotekas leidžia grige.
    Žurnalistai, užklauskit klaipėdos vandenų, kaip su ta ataskaita, bus idomu.

    Reply
  7. Nerijus

    Tikrai ne dumblo problema, problema tame, kad negali uztikrinti isvalomo vandens kokybes, nes biologinio valymo irenginiu bakterijos numire.

    Reply
    • Vienok

      Idomi teorija

    • to Nerijus

      Manau, kad taip ir yra. Bijo Klaipėdos vanduo gauti baudas išleisdami į aplinką netinkamai išvalytas nuotekas. O kad neaišku kokio brudo tuose nuotekose yra, tai tenka siųsti tikrinti į Angliją. Vat tokias nuotekas ,,atsakingas verslas” leido mums į Marias, o vėliau į jūrą. Baisiau nebūna

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Verslas

„Grigeo Klaipėda“ ir vandentiekininkai susikibo dėl šimtų tūkstančių 

Po teisėsaugininkų nustatyto fakto, jog pilnai neišvalytomis nuotekomis teršė Kuršių marias, uostamiesčio vandentiekininkų paslaugomis priversta naudotis AB „Grigeo Klaipėda“ už ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Verslas

Klaipėdos pramoninkams vadovaus Rimantas Juška 

Klaipėdos pramonininkų asociacija (KPA) ketvirtadienį vykusiame visuotiniame susirinkime išsirinko savo naują vadovybę. Martyno Vainoriaus nuotr. Dvi kadencijas – ketverius metus ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

Klaipėdiečiams ir rajono gyventojams atpigs vanduo

Valstybinės energetikos reguliavimo tarnyba (VERT) patvirtino naujas uostamiesčio savivaldybės valdomos AB „Klaipėdos vanduo“ kainas. Nauji, mažesni įkainiai Klaipėdos miesto ir ...
2024-04-04
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This