Konservatoriai nesitraukia: prašo nušalinti KUL vadovą

Miestas, Svarbu

Uostamiesčio konservatoriai atkakliai laikosi savo pozicijos, jog Klaipėdos universitetinės ligoninės vyriausias gydytojas Vinsas Janušonis nebegali eiti šių pareigų. Trečiadienį vykusiame miesto tarybos posėdyje TS-LKD frakcija pateikė pašymą nušalinti V. Janušonį nuo pareigų.

„Atvira Klaipėda“ rašė, jog uostamiesčio konservatoriai anksčiau buvo pareikalavę, kad atsistatydintų pats V. Janušonis. Ir duotas terminas buvo iki balandžio 15 dienos. Tvirtinama, kad nesulaukus atsistatydinimo pareiškimo bus imtasi kitų priemonių.

Martyno Vainoriaus nuotr.

V. Janušonis nepasiprašė atleidžiamas iš pareigų, todėl konservatoriai žengė kitą žingsnį. Trečiadienį nuotoliniu būdu vykusiame miesto tarybos posėdyje Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcija, o tiksliau, jos vadovas Aidas Kaveckis kreipėsi į uostamiesčio merą Vytautą Grubliauską, ragindamas nedelsiant nušalinti nuo pareigų V. Janušonį, kol vyksta Klaipėdos apygardos prokuratūros ikiteisminis tyrimas.

„Ligoninėje pradėjus nevaldomai plisti koronavirusui, dėl infekcijų kontrolės pažeidimų balandžio pradžioje teko uždaryti beveik visus ligoninės skyrius. Be to, koronavirusu užsikrėtė ir susirgo per 40 ligoninės medikų, dar antrą tiek privalėjo būti saviizoliacijoje. Po Nacionalinio visuomenės sveikatos centro KUL atlikto patikrinimo ir neigiamų išvadų, balandžio 10 d. Klaipėdos apygardos prokuratūra pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl kovos su epidemijomis ar užkrečiamosiomis ligomis taisyklių, darbuotojų saugos ir sveikatos reikalavimų pažeidimų ir tarnybos pareigų neatlikimo. Balandžio 17 dieną Valstybinės darbo inspekcijos Klaipėdos teritorinis skyrius, atlikęs patikrinimą, nustatė, kad V. Janušonis, būdamas atsakingas už įstaigos veiklos organizavimą, neužtikrino tvarkos darbuotojų saugos ir sveikatos klausimais ir pažeidė darbuotojų saugos ir sveikatos norminių teisės aktų reikalavimus. Mūsų manymu, atsižvelgdama į visus išvardintus faktus ir aplinkybes, Savivaldybė nedelsiant privalo imtis atitinkamų veiksmų, nes būtina užtikrinti tinkamą sveikatos apsaugą ir saugumą Klaipėdos miesto gyventojams. Klaipėdiečiai neturi būti ligoninės vadovų aplaidumo, o galbūt ir nusikalstamos veiklos įkaitais. Nepriimdami sprendimo, kuris yra būtinas šioje situacijoje, tampame mums pavaldžioje įstaigoje vykdomų pažeidimų bendrininkais“, – teigė TS-LKD frakcijos pirmininkas A. Kaveckis.

Jis priminė, jog tiek prezidentas Gitanas Nausėda, tiek ministras pirmininkas Saulius Skvernelis viešai yra išsakę savo poziciją, jog visus sprendimus dėl padėties KUL turi priimti jo steigėja – Klaipėdos miesto savivaldybė. Tad A. Kaveckis frakcijos vardu paragino merą V. Grubliauską nedelsiant nušalinti V. Janušonį nuo KUL vyriausiojo gydytojo pareigų, kol bus baigtas Klaipėdos apygardos prokuratūros pradėtas ikiteisminis tyrimas. Toks siūlymas ir prašymas grindžiamas tuo, jog ligoninei negali vadovautis asmuo, kurio atžvilgiu atliekamas ikiteisminis tyrimas.

„Visi suprantame, kad dabar nesiėmus veiksmų, o prokuratūrai nustačius pažeidimų, mere, jūs turėsite prisiimti visą politinę ir teisinę atsakomybę dėl to, kad laiku nesiėmėte visų būtinų sprendimų susidariusiai situacijai spręsti“, – pabrėžė A. Kaveckis.

Be to, jis akcentavo, jog situacija KUL turi tapti gera pamoka visoms savivaldybės įstaigoms ir įmonėms, jų vadovams, kad jokie įstatymų pažeidimai, darbuotojų engimas ir savivalė nebus toleruojami.

Su visu kreipimosi tekstu galima susipažinti čia. 

27 Comments

  1. Stasė

    Meras turėtų senamiesčio gatvėmis
    dažniau pavaikščioti.
    Tai jo pareiga.
    Kokie namų fasadai,trupa namai.!!!!!

    Reply
  2. Petras

    Ech jūs… politikieriai… Seniai aišku, kad konservatoriai, kur jie Lietuvoj bebūtų, šiukšlių dėžės verti… Beje kaip ir socialdemokratai, liberalai ir t.t.
    30 metų valdžiose,seniausiai atsibodę, absoliučiai nebeidomūs.
    Nė pagal žodžius, turgaus ginčus spręst, o pagal realius darbus. Dažnas šių veikėjų ir teisiamųjų suolo nusipelnęs…

    Reply
  3. Ir man nepatinka

    Nepatinka tokie kaip Janušonis ir visi kiti kurie sažiningai tarnavo okupacinei valdžiai… kiek jų seime, savivaldoj ir neišeina

    Reply
    • Elena

      Na taip nusirašyti …gali tik tuščiagalvis patryjotas …Žmonės dirbo ir tada ir dabar ….augino vaikus ..ir išdrįsti kaltinti dėl darbo ? Na žinote …Man netinka ligoninėje rasti pažeidimai , personalo skundai ir t.t. ….o ne tai , kad dirbo ir sovietmečiu . Patirtis , jei tinkamai naudojama , labai praverčia ?
      .

  4. ar tiesa kas rašote

    kad Kaveckis virėjas?

    Reply
    • Elena

      Ir kas blogai , jei virėjas ? Skaityti nemoka ar parašyto teksto nesuvokia ? Nesupranta patikrų išvadų ? O tai , kad meras muzikantas nieko tokio ? Gal tik natas supranta ? 🙂

    • Anonimas

      O, kad sako teistas gal zinot ar tiesa?

    • stebėjau posėdį

      o viešpatie, vos iš lapo paskaito, minties neurezga, o dar teko girdėti, kad net būsimu MERU save mato….uch čia virėjas užsiplėšė…

  5. Jurgis

    Šioje savivaldybės taryboje, administracijoje, matau, kad konservatoriai mato tikrąją tiesą dėl KUl vadovo V. Janušoniuo vadovavimo metodų. Nors nesu Konservatorių didelis gerbėjas, bet šiuo klausimu konservatoriai bei P. Kaveckis teisus. Kiti savivaldybės tarybos nariai tai tikri minkštakūniai, infuzorijos. Problema KUL dėl V. Janušonio vadovavimo metodų sena, dar nuo sovietinų laikų. Aktyvaus sąjudžio laikais šios ligoninės aktyvi iniciatyvinė grupė sukvietė visus darbuotojus į konferencijų salę, kuri buvo pilna, spręsti V. Janušonio nušalinimo klausimą. Susirinkimas pritarė, kad reikia važiuoti į Vilnių, nuvežti šios ligoninės darbuotojų nutarimą dėl V. Janušonio nušalinimo. V. Janušonis nusižeminęs, praradęs savo orumą, primigtinai prašė iniciatyvinės grupės narių to nedaryti, nes darbas bus tikrai demokratiškas, pasikeis jis pats. Įniciatyvinė grupė patikėjo, pasigailėjo, į Vilnių nebevažiavo. 2 metus darbas vyko labai demokratiškais pagrindais. Bet po to, palaipsniui grižo autoritarinis valdymas, įniciatyvinės grupės nariams teko palikti šią ligoninę.
    Autoritariniai metodai tik gilėjo ir kad to nematė savivaldybė su merais, E. Gentvilu, R. Taraškevičiumi, V. Grubliausku, tai netiesa. Jiems viskas buvo informuojama, bet nesiėmė jokių priemonių. Kaip matau, šioje savivaldybės taryboje, konkrečius žingsnius eina tik Konservatoriai su p. Kaveckiu priešakyje dar jiems padeda N. Puteikienė. Kiti tik trypčioja vietoje. Ši problema labai sena, reikia ją pagaliau užbaigti. Pagarba p. Kaveckiui bei Konservatoriams.

    Reply
    • Elena

      Aš taip pat nesu konservatorių gerbėja , bet šiuo klausimu konservatorius palaikau . Tik nesuprantu jų bendrų vertybių koalicijoje ir pagyrų merui .

    • Nerijus

      100 procentų pritariu.

  6. Ha Ha!

    Tai ir matosi kad čia ožiai ant liepto, nežino kuriam eiti pirma. Gėda! Kai dabar laikas dirbti, jus imate politikuoti. O ligoniai nukenčia dėl to. Gal leiskit dirbti Gerb. V. Janusoniui ir nekaisiokit pagaliu į ratus. Ar jau tiek tos vadovo kėdės istroskot, kad ir sveika protą prarado?! Ten juk ligoninę, o ne vaikų darželis, kad žaidžiant ligonių gyvybem neleisdami vadovui dirbti. Ar visi nuo tos coronos prarado sveika mąstymą?! Gėda už tuos kurie lenda ne ten kur reikia. Konservatoriai eilinį kartą bando savo šansą. Čia gaunasi taip: – Nei pats edu, nei kitam duosiu! Žiaurų! Amžini besociai!

    Reply
  7. Anonimas

    Mere atmerk akis, juk tai tarybinių laikų ligoninės lygis, pacientai ten halopų vietoje

    Reply
    • Anonimas

      Tai gal laikas ten dirbantiems medikams nesielgti taip su pacientais?

  8. Anonimas

    Baikit merui jis tikriausiai naudingas kaip verslo partneris

    Reply
  9. Tiktai faktai

    Virėjas, pagal įgyta profesinį išsilavinimą, barmenas, pagal darbo patirtį, ir dar praeityje teistas už savaldžiavimą Aidas Kaveckis vėl verčia profesorių Vinsą Janušonį. Aukščiausia lyga ir ne kitaip!

    Reply
    • Taigi

      Tai ir elgesys kaip virejo, liudna žiureti iš šalies

  10. Anonimas

    Konservatoriai patys save i kampa isivare su ultimatumais. Juk balandzion15 d. jau turejo.but kazkas..o ne vel.eiline politone deklaracija. Jiems svarbu vadova savo pastatyt ir rinkimams balsu susirinkti naudojantis krizine.pandemija esancia visame pasaulyje.

    Reply
  11. Tiktai faktai

    Virėjas, pagal įgyta profesinį išsilavinimą, barmenas, pagal darbo patirtį, ir dar praeityje teistas už savaldžiavimą Aidas Kaveckis vėl verčia profesorių Vinsą Janušonį. Puiku!

    Reply
    • Anonimas

      Nors ir šlavėjas pagal darbo patirtį, bet žmogus kiek darbo vietų mieste yra sukūręs, bei sutvarkęs Meridianą ir Pasažą.

    • Nerijus

      Pažiūrėk kokiais metodais dirba tas tavo profesorius. Laikas jam trauktis. Nėra nepakeičiamų. Nieko gero jis ligoninei nebepadarys. Reikia nustoti darbuotojus traumuoti.

  12. Turgaus bobutė

    Nu jo, konservatorių niekas nepalaiko dėl ligoninės. Mes, klaipėdiečiai puikiai matom ir liberalus, kurie dedasi teisingi, bet iš tikrųjų susitepę per visą šią istoriją, ir Vaitkų, kuris vaidina neutralų, nors iš tikrųjų gryniausias veidmainis. Opozicijos irgi jokios. Viskas kaip ant delno. Ši istorija parodė visų veidus.

    Reply
    • To: Turgaus bobutė

      Matosi, kad tau liga paūmėjo. Eik geriau į hospisą gyvent 🙂

  13. ar jie gali nebemeluoti?

    pradžioje Kaveckis pareiškė, kad geresnės administracijos nebuvo, meras puikus, o apsisukę aiškina, kad savivaldybės įmonė dirba blogai. Tai jei jums viskas PUIKIAI ko politikuojate, jei taip blogai savivaldybės įmonėje, kodėl meluojate, kad meras ir administracija dirba puikiai. Vicemeras Barbšys konservatorius, administracijos direktoriaus pavaduotojas Dobranskis konservatorius, tai ką jūs nei prie ko kas dedasi savivaldybės įmonėje? Baikit krėsti baikes.

    Reply
    • Jons

      Tamsta arba per visa pilva kvailas arba lygiai taip pat politikuojate. Neskiriate savivaldybes ir merijos administracijos nuo vieno mechanizmo varztelio – savivaldybei pavaldzios istaigos.

    • Nuomone

      Kaveckis matyt per karantina veikti neturi ka, tai uzsiima politikavimu, blogaja to zodzio prasme…..

    • To Jons

      O ka cia neskirti. Konservatorius Dobranskis Liepu gatves Administracijos direktoriaus pavaduotojas, Barbsys vicemeras merijoj. Konservatoriai ir ten, ir ten.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Pirtį reikėjo perduoti vaistininkams, o ne teismų vanojamam šoferiui*

„Gal galima būtų sujungti vaistines su pirtimi”, – šaipėsi Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos narys Artūras Razbadauskas ketvirtadienį vykusio Klaipėdos valdžios ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

Senąją pirtį valdys transportininkai

Klaipėdos miesto taryba ketvirtadienį pritarė mero siūlymui reorganizuoti  UAB „Vildmina“, valdančią pirtį Trilapiop gatvėje, prijungiant ją prie savivaldybės bendrovės „Klaipėdos ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This