„Užlūžo“ SPIS svetainė

Be kategorijos

Nuo sausio 1 d. atsiradus galimybei gauti vaiko išmoką daug didesniam žmonių skaičiui nei anksčiau, padaugėjo prašymų dėl jų teikimų www.spis.lt svetainėje. Dėl to sutriko svetainės darbas.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija (SADM) praneša, kad trikdžiai yra šalinami ir esą artimiausiu metu  svetainė veiks.

Kartu SADM gyventojus ramina, kad esą nebūtina pirmomis dienomis pateikti prašymų. Visi, kas jau spėjo šiemet pateikti prašymus ir tie, kas pateiks vėlesnėmis dienomis, vadinamuosius vaiko pinigus gaus nuo teisės į išmoką atsiradimo dienos. Tai yra, jei vienas tėvų ar globėjų kreipsis pvz., sausio 15 arba kovo 20 dieną, pinigai bus pervesti skaičiuojant nuo 2018 m. sausio 1 d., sakoma pranešime.

Vaiko pinigai išmokami iki kito mėnesio, einančio po kreipimosi mėnesio, 25 dienos.

Internetu kreipiantis dėl universalios 30 eurų išmokos vaikui papildomų dokumentų teikti nereikės, autorizuotis galima trimis būdais, gyventojai galės pasirinkti jam patogiausią.

Nurodoma, kad elektroninis parašas nėra būtinas ir primenama, kad prašymą galima pateikti raštu savivaldybėje pagal savo deklaruotą gyvenamąją vietą arba savivaldybės administracijai, kurioje asmuo faktiškai gyvena.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika

Jaunoms šeimoms įsigyti būstą šalia didmiesčių bus sunkiau

Seimo Socialinių reikalų ir darbo komitetas siūlo keisti Finansinės paskatos pirmąjį būstą įsigyjančioms jaunoms šeimoms įstatymą taip, kad jos būtų ...
2023-03-31
Skaityti daugiau

Regionas

Ukrainiečius vaikus maitins ir per atostogas

Palangos savivaldybės bei kurorto Viešbučių ir restoranų asociacijos bendradarbiavimo dėka Ukrainos karo pabėgėlių, apsistojusių kurorte, mokyklinio amžiaus vaikai galės nemokamai ...
2022-04-14
Skaityti daugiau

Nuomonės

Palikime Matuką ramybėje...

Pamąstykime kartu: ar tinka šitokią nuotrauką dėti į Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos (SADM) tinklapį šalia visų kitų oficialių pranešimų ...
2018-01-28
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This