Purmalių gyventojų nebevargins potvyniai

Regionas

Klaipėdos rajono savivaldybė praneša, kad baigta Purmalių pylimo rekonstrukcija. Jos metu paaukštintas per kilometras pylimo, perstatyta viena iš pralaidų, įrengtas apsauginis vožtuvas. Darbai kainavo kiek daugiau nei 225 tūkst. eurų, juos finansavo Europos Sąjunga. Rekonstravus pylimą nuo galimų potvynių bus apsaugota gyvenvietė, kurioje gyvena šimtai žmonių.

2017 m. lapkritį pakilus Danės upės vandens lygiui vos per kelias valandas Purmaliai buvo užlieti. Dabar tokių potvynių turėtų nebebūti.

2017-iais pakilus Danės upės vandens lygiui vos per kelias valandas Purmaliai buvo užlieti. Vanduo pasiekė ne tik žmonių kiemus ir namus, bet ir gatves.  Purmaliuose apsauginis pylimas buvo įrengtas dar tarybiniais laikais ir šis atvejis parodė, kad jis nebuvo pritaikytas apsaugoti visą teritoriją nuo potvynių.

Vienintelis sprendimas, kad tokie atvejai ateityje daugiau nepasikartotų, esančius pylimus paaukštinti. 2018-iais atsirado galimybė šiam projektui finansavimą gauti iš Europos Sąjungos. Buvo kviečiama teikti paraiškas lėšoms, skirtoms liūčių pažeistoms melioracijos sistemoms tvarkyti.

„Tuomet dar vadovavau Žemės ūkio ministerijai. Būtent aš buvau tas, kuris ragino kreiptis į Europos Sąjungą dėl lėšų pylimams rekonstruoti, nors buvo sakančių, kad pinigų negausime. Tačiau ne tik gavome, bet ir projektą jau įgyvendinome. Iš tikrųjų labai smagu, kai įdėtos pastangos duoda tokį rezultatą. Rekonstravę šį pylimą ateityje nuo galimų potvynių apsaugosime šimtus žmonių, jų turtą“, – pranešime cituojamas Klaipėdos rajono meras Bronius Markauskas.

Purmalių pylimo rekonstrukcija truko kiek mažiau nei pusmetį. Rangovas paaukštino per kilometrą ir šimtą merų pylimo, perstatė vieną iš pralaidų, įrengė apsauginį vožtuvą.

Dar vienas projektas jau įgyvendintas ir Priekulės seniūnijoje Pjaulių kaime. Čia rekonstruotas Jokšų polderio drenažo kolektorius ir dalis griovio. Tikimasi, kad šie darbai pagerins žemės savininkų gerbūvį – pievas ir žemę bus galima lengviau dirbti, nes gerėja drenažinių sistemų veikimas. Projekto vertė – daugiau nei 304 tūkst. eurų, iš jų 38,4 tūkst. eurų skyrė Savivaldybė.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Pagerbė ryškiausius metų kultūros šviesulius bei jaunuosius talentus

Priekulėje pristatytas naujas festivalis „Ženklai“, kviečiantis pažinti nepažintą Priekulę ir jos kūrėjus. Festivalio atidarymo renginio metu įteikti ir trys apdovanojimai ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Regionas

Gargžduose duris atvers bendradarbystės centras „Spiečius“

Birželį Gargžduose duris atvers jau 15-as Inovacijų agentūros bendradarbystės centras „Spiečius“. Centras veiks kaip erdvė, skatinanti regiono verslumą, teikianti nemokamas ...
2024-04-04
Skaityti daugiau

Regionas

Žadama keisti potvynių rizikos valdymo tvarką

Apie kompleksinį požiūrį į potvynių rizikos valdymą kalbantys Klaipėdos, Kretingos ir Šilutės rajonų bei Klaipėdos miesto savivaldybių vadovai sulaukė Aplinkos ...
2024-04-03
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This