„TeleSoftas“ plečiasi Klaipėdoje

Verslas

„Klaipėda ID“ domėjosi, kaip sekasi įmonėms, kurių darbo specifika karantino metu ne itin pakito – paslaugų centruose darbas nuotoliniu būdu visada buvo gana įprastas.

Išmaniųjų ir inovatyvių IT paslaugų kompaniją „TeleSoftas“ teigia, kad karantino laikotarpiu produktyvumas įmonėje ne tik nesumažėjo, bet iššūkiai tik dar labiau sustiprino komandą. Ir šiuo metu kompanija pradeda naujus projektus ir ieško darbuotojų visoje Lietuvoje. Prie Klaipėdos komandos ji kviečia patyrusį PHP specialistą.

„TeleSofto“ komanda Klaipėdoje nedidelė, tačiau jau dabar turi planų plėstis.

Jonas Meidus, „TeleSofto” Front-end programuotojas ir Klaipėdos komandos atstovas pasakojo, jog pereiti prie darbo režimo iš namų nebuvo sudėtinga. Realiai pasikeitė tik pati darbo vieta, tuo tarpu bendravimo būdas nesikeitė. Klaipėdos padalinys kasdien, ne tik karantino metu, bendrauja su projektų kolegomis tiek iš Lietuvos, tiek iš užsienio įvairiais internetiniais kanalais. Įpročiai jau buvo susiformavę, todėl jokių didelių trukdžių kolegos nepatyrė. Vos per kelias dienas iš ofiso darbui į namus visiems buvo suvežta reikalinga įranga: stalai, kėdės, monitoriai bei kita technika – ir komanda buvo visiškai pasiruošusi kokybiškai dirbti visą karantino laikotarpį.

„TeleSofto“ komanda Klaipėdoje nedidelė, tačiau jau dabar turi planų plėstis – karantino metu aktyviai ieško stiprių programuotojų PHP srityje. J. Meidus sako, kad mažoje komandoje lengva formuoti tradicijas, ritualus, kurių šiuo laikotarpiu tikrai pasiilgsta.

„Tarkime, kiekvieną ketvirtadienį turėdavome „Explore Day”, kurios tikslas papietauti dar nelankytoje Klaipėdos vietoje, o penktadieniais iškilmingą „Junk Day”, skirtą greito maisto atradimams. Visgi didžiausias iššūkis šiandien yra susijęs tiesiog su žmogiško kontakto ir gyvo bendravimo trūkumu.

„Kai nebeturi, pradedi vertinti paprastas pertraukėles su kolegomis – prie kavos aparato, stalo teniso, pasiilgsti kolegos Mariaus šuns Bruno, kuris per „pet-free-fridays” penktadieniais lankydavosi ofise”, – pranešime cituojamas J. Meidus.

Kultūros fabrike įsikūrusi „TeleSofto“ komanda ypatingai pasiilgsta terasos, kurioje taip gera pabūti ir atitrūkti nuo dienos darbų nors kelioms minutėms. O namų aplinkoje tenka labiau disciplinuoti savo darbą pertraukų metu.

„Nepaprastos situacijos iššaukia netradicinių sprendimų poreikį“, – teigia Jonas Meidus.

Esama situacija tapo puikia galimybe visai 230-ies žmonių komandai dar labiau suartėti ir palaikyti nuolatinį ryšį su kolektyvu Vilniuje bei Kaune.

Pirmiausia, kiekvieną rytą įmonės vadovas Algirdas Stonys atsiunčia video, kuriame papasakoja apie esamą situaciją ir pasikeitimus, apžvelgia dienos aktualijas, iššūkius, padėkoja visiems, kurie patiria didesnių darbinių iššūkių karantino metu bei pasidalina informacija apie „TeleSofto“ indėlį kovojant su COVID-19. Pavyzdžiui, „TeleSofto“ darbuotojai Lietuvoje prisidėjo prie dirbtinio intelekto technologija paremtos programėlės „Karantinas“ sukūrimo, skirtos palengvinti saviizoliuotis turinčių žmonių kasdienybę.

Kiekvieną penktadienį visos komandos turi galimybę prisijungti prie „TeleSofto“ organizuojamų online treniruočių ir pasportuoti kartu iš namų, o vakare vyksta online vakarėliai, kurie kartais tęsiasi net iki 4 ryto.

J. Meidus įžvelgia ir daugiau teigiamų koronaviruso pasekmių. Atrodo, kad kai kurių gamyklų uždarymas ir žmonių sąmoningumas laikantis karantino rekomendacijų yra naudingas ne tik pačio viruso stabdymui. O sumažėjusi tarša naudinga gamtai.

„Klaipėdiečiai – žmonės, turintys stiprų ryšį su gamta, su jūra, mums tai kraujyje. Po to, kai šalyje buvo įvestas karantinas, Klaipėdoje buvo tik kelios debesuotos, niūrios dienos. Visos kitos – saulėtos ir giedros, kas Klaipėdoje įprasta pavasarį retai pasitaiko. Kita vertus, šiomis gražiomis dienomis dar sunkiau laikytis karantino ir dar sunkiau sulaukti, kada vėl bus galima nevaržomai mėgautis visais Klaipėdos teikiamais malonumais“, – atvirauja J. Meidus.

2 Comments

  1. Hzjaois

    Ko sitiems luzeriams tvartuose gyvrnanciu klaipedoj prisireike?

    Reply
    • Lietuvis

      Tau su galva viskas gerai?

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Kultūros fabrikas skelbia paieškų kampaniją

Kūrybinių industrijų inkubatorius „Kultūros fabrikas“ (KUFA) dešimtmečio proga skelbia kampaniją „(pa)ieškomas“. Pagrindinė Kultūros fabriko misija nuo pat jo įkūrimo pradžios ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Spyglys

Ištikimųjų, aušrininkų, socdemų ir valstiečių pasiekimai: priartėjome prie Visagino*

„Nesibaigiančių galimybių miestas ant jūros kranto. Klaipėda – perspektyvus miestas, pasirengęs sparčiai plėstis, atviras įvairiems investiciniams projektams“, – vis dar ...
2024-03-18
Skaityti daugiau

Miestas

„Šokio pavasaryje“ skleidėsi per 300 talentų

Klaipėda tradiciškai pasveikino kovą sukviesdama jaunuosius baleto ir šiuolaikinio šokio atstovus iš visos Lietuvos į konkursą „Šokio pavasaris“. Šokių mokyklos ...
2024-03-07
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This