Artėjantys egzaminai vėl kaitina aistras

Švietimas

Kaip ir kasmet artėjant brandos egzaminams mokyklose, tarp pedagogų kyla sujudimas bei nepasitenkinimas ir dėl egzaminų organizavimo tvarkos, ir dėl apmokėjimo už juos, ir dėl kitų dalykų.

Asociatyvi Palmiros Mart nuotr.

Nors šiemet galima buvo laukti pasipiktinimo dėl karantino į vasarą perkeltų egzaminų bei reikalavimo egzaminų metu užtikrinti moksleivių saugumą, „Atvira Klaipėda” sulaukė kiek kitokio turinio pusiau anoniminio laiško. Jį Ramunės Ramunėlės vardu pasirašė, kaip gali suprasti, mokytoja, nenorinti skelbti savo tikrosios pavardės, nes esą bijo nukentėti.

„Švietimo skyrius (koks – nenurodoma- aut. pst.) mokykloms siunčia tokius raštus, va kaip „pagarbiai” kalba apie mokytojus”, – rašoma laiške.

Toliau pateikiamas neva kažkurio Švietimo skyriaus atsiųsto laiško turinys:

„Nuoširdžiai dėkoju visiems atsiuntusiems naujus vykdytojų sąrašus ir labai labai laukiu informacijos iš likusių. Kuo greičiau galėsiu parengti vykdymo grupes, tuo greičiau galėsite informuoti mokytojus, kur ir kada jie vykdo, vertina. Vis dar labai trūksta anglų kalbos kalbėjimo dalies, lietuvių kalbos mokyklinio brandos egzamino vertintojų. Ne mažiau trūksta ir vykdytojų. Labai tikiuosi ypač didelio Jūsų supratingumo, visi esame tose pačiose sąlygose, bet procesus privalom užbaigti garbingai. Nepataikaukite mokytojams juos lengva ranka išleisdami atostogų, nes egzaminų vykdymas ir vertinimas yra jų darbo dalis. Jeigu mokytojas negali atlikti konkrečių funkcijų, jis turi turėti nedarbingumą. Reikėtų visus nuraminti ir dėl Sveikatos deklaracijos, jos turinys dar bus koreguojamas ir svarbiausia bus tik I-oji jos dalis, II dalies netgi bus galima nepildyti, nesibaiminant dėl atsakomybės. Visi bus aprūpinti apsaugos priemonėmis, laikomasi reikalavimų, todėl egzaminų vykdymas yra gana saugus. Jeigu nesusitarsime, bus rengiamas teisės aktas, įpareigojantis deleguoti atitinkamą skaičių vykdytojų, atsižvelgiant į realius abiturientų skaičius. Labai nesinorėtų formalių įpareigojimų. Labai laukiu vykdytojų suvestinių, deleguojamų vertintojų.”

Klaipėdos švietimo skyriaus vedėja Laima Prižgintienė teigė, jog tai nėra jų skyriaus siųstas laiškas ir sakė negirdėjusi, kad uostamiestyje būtų keliama minėtame laiške dėstoma problema.

„Yra egzaminų centrai, juose būna vyr. vykdytojas, būna vykdytojai bei būna administratoriai. Egzaminų centrai yra mūsų mokyklose, tai tos mokyklos, kur yra centras, ir parenka vykdytojus. Paprastai vyr. vykdytojas būna iš mokyklos administracijos, o vykdytojai būna mokytojai. Šimtas metų taip”, – egzaminų organizavimo tvarką paaiškino vedėja.

Jos teigimu, Švietimo skyriaus darbuotojai tik vykdo priežiūrą.

„Mes einame ir tikriname, ar viskas vykdoma pagal Švietimo ir mokslo ministro aprašą, pagal numatytas instrukcijas”, – sakė L. Prižgintienė.

Tuo metu viena iš patyrusių uostamiesčio pedagogių portalo žurnalistei atsiuntė Lietuvos švietimo darbuotojų profesinės sąjungos priminimą, jog esą patys mokytojai turi teisę rinktis, būti jiems egzaminų sesijos vykdytojais ar ne.

INFORMACIJA

Pagrindinė brandos egzaminų sesija šiemet vyks birželio 22 d. – liepos 21 d. Lietuvių kalbos ir literatūros valstybinis ir mokyklinis brandos egzaminai vyks birželio 29 d., anglų kalbos – liepos 1 d., matematikos – liepos 3 d. Užsienio kalbos egzaminų kalbėjimo dalis vyks birželio 22 – 25 d. Visas egzaminų grafikas skelbiamas čia.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Mums rašo

Pradinių klasių mokytojai gilinosi į gamtos mokslų ir visuomeninio ugdymo turinio naujoves

Klaipėdos miesto pedagogų švietimo ir kultūros centro pradinio ugdymo programos mokytojų metodinės tarybos ir Prano Mašioto progimnazijos mokytojų iniciatyva Klaipėdos ...
2024-04-09
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Gitanas Nausėda: „Uostas turi grąžinti miestiečiams tai, kas priklauso“

Prezidentas Gitanas Nausėda, kurio antradieninį vizitą Klaipėdoje vainikavo susitikimas su uostamiesčio senjorais Bendruomenės namuose, tikina, kad tai nėra jo rinkimės ...
2023-12-19
Skaityti daugiau

ELTA

Kitą savaitę spręs, ar tęsti streiką

Švietimo darbuotojų profesinė sąjunga kitą savaitę nuspręs, ar toliau bus tęsiamas streikas. Profsąjungos lyderis Andrius Navickas teigė laukiantis galutinių pasiūlymų ...
2023-10-06
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This