Joninės – Botanikos sode

Kultūra

Birželio 23 d., antradienį, 18–22 val., Klaipėdos miesto savivaldybės etnokultūros centras kviečia miestiečius Jonines švęsti į Klaipėdos universiteto (KU) Botanikos sodą (Kretingos g. 92).

Skelbiama, jog Joninių vakarą Botanikos sodas taps susitikimų, edukacijų, kapelų pasirodymų ir koncertų erdve.

Paslaptingą Joninių šventės dvasią perteiks trys susitikimai su žolininkais ir etnologais. Rašytoja ir žolininkė Giedrė Bružienė pristatys savo knygą „Ir ateis diena. Pasakojimai apie žoleles“.

Mato Mačiulskio nuotr.

Susitikime „Paparčio žiedas iš Eugenijos Šimkūnaitės rankų“ etnologė, tautosakininkė Gražina Kadžytė papasakos apie habilituotos mokslų daktarės, profesorės E. Šimkūnaitės paveldą ir jame slypinčius išminties lobynus. Nepaprastų žolelių stebuklingą poveikį atskleis fitoterapeutas Virgilijus Skirkevičius susitikime „Augalų galia imuniteto kovai prieš virusus“.

Šventės metu bus galima nusipinti vainiką, burtis iš kupolių ar augalų kortų, kurios atskleis ateities paslaptis, mesti vainiką ant kupolės ir tokiu būdu sužinoti, kada ištekėsite. Laimės šulinio gelmės parodys, ar išsipildys slapčiausias troškimas, o peršokus per laužą – pagerės sveikata. Sėkmingai per laužą peršokusios poros galės tikėtis greitų vestuvių.

Joninių pulsą diktuos ir šventinę nuotaiką kurs muzikiniai kupoliavimai. Koncertuos klaipėdiečių pamėgti atlikėjai: tradicinės instrumentinės muzikos ansamblis „Senoliai”, folkloro ansambliai „Alka”, „Kuršių ainiai”, kapelos „Mingė”, „Mingūnai”.

Šiais metais Klaipėdos Joninėse gros ir svečiai iš Vilniaus „Maros Rijos „(vokalas – Laurita Peleniūtė, smuikas – Tadas Dešukas, bosinė gitara –Paulius Rukas, perkusija – Gediminas Stankevičius) kvies žiūrovus jungtis į sutartinių magija. Švelniai jautriomis lietuvių liaudies dainų spalvomis Botanikos sodą nuspalvins kūrėjas Saulius Petreikis ir atlikėjai, pirmą kartą Klaipėdoje pristatantys albumą „Sekma Ryta“.

Įėjimas – su KU Botanikos sodo bilietais. Joninių bilietais bus prekiaujama prieš renginį, Botanikos sodo kasoje.

Skelbiama, jog dėl išlikusios valstybės lygio ekstremalios padėties žiūrovų skaičius bus ribojamas, renginio metu bus privaloma laikytis nustatytų sveikatos saugos taisyklių ir rekomendacijų.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Aplinkosauga

Atnaujintas Botanikos sodas laukia lankytojų

Penktadienį po beveik trejus metus trukusių rekonstrukcijų duris visuomenei atveria atsinaujinęs Klaipėdos universiteto Botanikos sodas. Lankytojus Botanikos sode džiugins pažintiniai ...
2024-04-05
Skaityti daugiau

Konsultacijos, Svarbu

Etnologė: „Velykos - toli gražu ne tik kiaušinių ridenimas“

Išsekinti ilgų, šaltų ir tamsių dienų mūsų protėviai itin laukdavo pavasario atgaivos. Velykų šventė – tarsi slenkstis į džiugesnį šiltų ...
2024-03-30
Skaityti daugiau

Miestas

Žiemą varys dar kartą - tikrąją Užgavėnių dieną

Nors sekmadienį klaipėdiečiai jau atšventė Užgavėnes, tikrąją jų dieną, vasario 13-ąją, antradienį, Klaipėdos universiteto botanikos sodas kviečia burtis į būrį ...
2024-02-12
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This