Laboratorijų pastato projektas visuomenės nesudomino

Miestas

Kasparas Bagdonas, „Atviros Klaipėdos" praktikantas
2020-07-20

Komentarų: 1

Klaipėdoje, buvusio faneros fabriko sklypo teritorijoje, planuojamų statybų – technologijų parko „Baltic Tech Park“ administracinės paskirties pastato su mokslinėmis laboratorijomis – projektiniai pasiūlymai miestiečių dėmesio nesulaukė.

Viešame jų pristatyme sudalyvavo tik žurnalistas ir projekto užsakovo atstovai.

Projektuotojų vizualizacija

Apie projektą galima buvo sužinoti Klaipėdos savivaldybės puslapyje arba iš plakatų prie sklypo. Tačiau nuo viešo planų paskelbimo nebuvo gauta jokių visuomenės pasiūlymų.

Pagrindinė pastato paskirtis bus administracinė, bet jame taip pat bus įrengtos mokslinės laboratorijos. Numatoma funkcija – teikti konsultavimo paslaugas Klaipėdos regiono įmonėms, diegiančioms naujas technologijas. Projekte pastatas dviaukštis.

Pastato pirmame aukšte numatoma laikyti įrangą bei įrengti reprezentacinę erdvę renginiams, konferencijoms ir pristatymams.

Antrame aukšte planuojama daugiau administracinė veikla – dizaino laboratorijos ir kitos darbo vietos.

Fasaduose bus naudojamos apdailos medžiagos – daugiasluoksnės plokštės, stiklas, rūdyto metalo plokščių apdaila. Pastato formos lakoniškos, tūris – stačiakampiai gretasieniai.

Privažiavimas prie pastato, esančio Liepų g. 83 sklypo šiaurinėje dalyje, numatomas nuo Liepų gatvės, pro esamą įvažiavimą ties pastatu „Lighthouse“.

Parką kuriančios bendrovės Uosto verslo centras direktoriaus Šarūnas Butkus, „Atvirai Klaipėdai” buvo sakęs, kad naujas administracinės paskirties su mokslinėmis laboratorijomis pastatas turėtų tapti skaitmeninių inovacijų centru.

„Siekiame pritraukti technologines įmones, kurios kuria skaitmenizavimo, technologinius sprendimus, startuolius. Kuriame jiems reikalingą infrastruktūrą. Todėl ir esame numatę įvairių laboratorijų su specifine įranga, kad įmonės galėtų pasigaminti prototipų, išbandyti naujausias technologijas. Dalis laboratorijų bus su 3D spausdintuvais, su lazerinėmis staklėmis, kur bus galima pasigaminti fizinį prototipą, bet didžioji dalis bus skirta kurti skaitmenines inovacijas“, – aiškino Š. Butkus.

Jo teigimu, šio pastato statybos turėtų prasidėti rugsėjį. Paraleliai greta jo turėtų būti statomas dar vienas, o paskutinio parko pastato – prekybos paskirties, kurio projektas dabar yra koreguojamas, statybos turėtų prasidėti kitais metais.

Pirmasis šios parko pastatas – bendradarbystės erdvė „Light House“ buvo atidaryta pernai sausį.

2017 metais Klaipėdos regiono taryba šiam Liepų g. vystomam projektui „Inovacijų ir verslo slėnis“ suteikė regioninės svarbos projekto statusą. Tąkart teigta, jog investicijos projektui plėtoti gali siekti apie 7,6 mln. eurų.

„Dabar jau skaičiuojame, kad investuosime gerokai didesnė sumą. Manau, kad ta suma dvigubai viršys tą, kuri buvo planuota“, – skaičiavo Š. Butkus.

1 Comment

  1. 9

    ….keista kad tokios Iniciatyvos nesulaukia nei politinio nei visuomenės Dėmesio ..
    Architektams reikėjo parodyti kad kerta kokį krūmą , tai būtų susirinkęs etatinis būrelis gerbėjų su plakatais …. 🙂
    Sveikinimai Butkams ir Pagarba , kad procesai iš kalbų virsta darbais .

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Prokuratūra pradėjo tyrimą dėl Liepų gatvėje vykdomų rekonstrukcijos darbų teisėtumo

Penktadienį Klaipėdos apygardos prokuratūros Viešojo intereso gynimo skyriaus (VIGS) prokuroro iniciatyva pradėtas tyrimas dėl galimo viešojo intereso pažeidimo, susijusio su ...
2024-01-19
Skaityti daugiau

Transportas

Valo sniegą, bet eismas stoja

UAB „Klaipėdos paslaugos“, atsakingos už šiaurinės miesto dalies (nuo S. Daukanto g. link ligoninių miestelio) gatvių valymą, antradienio popietę informavo, ...
2023-11-28
Skaityti daugiau

Miestas

Slipo laivams prie Dangės statyba pabrango 111 tūkst. eurų

Prie Dangės upės, šalia Liepų gatvės tilto, suplanuoti slipo laivams statybos, poilsiavietės įrengimo, kranto tvirtinimo ir kiti darbai nesibaigs, kaip ...
2023-11-02
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This