Pritarė ekologiško transporto vystymui

Transportas

Klaipėdos viešojo transporto ateitis – elektriniai autobusai ir dar geresnės sąlygos greitam susisiekimui, teigiama Klaipėdos savivaldybės pranešime.

Jam nurodoma, jog ketvirtadienį Klaipėdos miesto tarybos posėdyje pritarta elektrinio viešojo transporto plėtros veiksmų planui, pagal kurį miesto gatvėse iki 2030-ųjų, tikimasi, kursuos kone penkios dešimtys elektrinių autobusų, bus modernizuotos viešajam transportui skirtos juostos, įdiegta išmanioji eismo valdymo sistema.

Paraišką dėl elektrinių autobusų įsigijimo Aplinkos projektų valdymo agentūrai teiks savivaldybės valdoma bendrovė „Klaipėdos autobusų parkas“. Preliminariai skaičiuojama, kad 10-iai autobusų reikės apie 5 mln. eurų, daugiau nei pusė (apie 55 proc.) reikalingos sumos gali būti finansuojama iš Klimato kaitos programos. Projekto įgyvendinimo terminas – 36 mėn.

Iš viso iki 2030-ųjų metų miestas užsibrėžė įsigyti 49 elektra varomus autobusus. Svarbiausi uždaviniai, kuriuos norima išspręsti – aplinkos oro taršos ir spūsčių mažinimas. Tikimasi, kad ekologiškų autobusų įsigijimo naštą miestui palengvintų Europos Sąjungos parama.

Siekiant mažinti oro taršą, progresyvios judumo pokyčius skatinančios priemonės, tokios kaip viešojo transporto patrauklumo ir greičio didinimas, judėjimo pėsčiomis bei dviračiais skatinimas yra numatytos ir 2018 m. patvirtintame darnaus judumo plane. Savivaldybės užsakymu taip pat buvo parengta galimybių studija „Perspektyvinių naujų viešojo transporto rūšių diegimo Klaipėdos mieste galimybių studija“, skirta įvertinti naujos viešojo transporto rūšies poreikį.

Taryba savo sprendimu pritarė vienai iš studijoje išanalizuotų alternatyvų – BRT įgyvendinimas panaudojant esamas eismo juostas.

5 Comments

  1. Anonimas

    Išmesk taršų autobusą ir nupirk 100 e-paspirtukų

    Reply
  2. Vytas

    Tik prire tramvaju tada taip,nes esam ne koks kaimss pagaliau.kiek galima trypcioti vietoje.uzteks bijoti,turime zengti i prieki,nes ir taip atsilikome.

    Reply
  3. Kęstas

    Pagaliau.

    Reply
  4. Klaipedietis

    Visu pirma tramvajus ir taskas.

    Reply
  5. tomas

    O kas pakeis privačių vežėjų suspuvusius autobusus ? Juokadriai .

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Verslas

Transporto ir logistikos įmonių paslaugų eksportas priartėjo prie 6 mlrd. eurų

Lietuvos krovinio kelių transporto paslaugų eksportas 2023 metais pasiekė 5,87 mlrd. eurų – 5,6 proc. daugiau nei 2022 metais, rodo ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

Spyglys

Tai kur tie elektriniai autobusai?*

Ar vėjas juos nupustė, ar potvynis nunešė, samprotauja Spyglys, Klaipėdos gatvėse matydamas tik tuos du, dar prieš mūsų erą įsigytus ...
2024-01-04
Skaityti daugiau

Svarbu, Transportas

Klaipėdos gatvėse - pirmasis pailgintas elektrobusas

Trečiadienį kai kurie klaipėdiečiai jau galėjo išbandyti pirmąjį iš trylikos uostamiesčio savivaldybės valdomos UAB „Klaipėdos paslaugos“ (buvęs Klaipėdos autobusų parkas) ...
2023-11-29
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This