Šalyje mažėja darbingo amžiaus žmonių

Konsultacijos

Statistikos departamentas skelbia pokyčius šalies darbo rinkoje per šių metų antrąjį ketvirtį.

Nedarbo lygis šių metų antrąjį ketvirtį sudarė 8,5 proc. ir palyginti su pirmuoju šių metų ketvirčiu padidėjo 1,4 proc. o palyginti su atitinkamu 2019 m. laikotarpiu – 2,4 proc.

15–64 metų amžiaus gyventojų užimtumo lygis antrąjį ketvirtį sudarė 71,4 proc. Palmiros Mart nuotr.

Darbo daugiau neturėjo vyrų (9,7 proc.), lyginant su moterims – tarp jų nedirbo 7,3 proc. Tarp 15–24 metų jaunimo darbo minėtu laikotarpiu neturėjo 21,1 proc., šios gyventojų grupės nedarbas per ketvirtį padidėjo net 6,1 proc, o per visus metus – 10,9 proc.

Ilgalaikio nedarbo lygis per ketvirtį beveik nepakito ir sudarė 2,3 proc. Palyginti su atitinkamu 2019 m. laikotarpiu jis padidėjo vos 0,5 procentinio punkto.

Per ketvirtį ilgalaikių bedarbių skaičius sumažėjo 1,5 tūkst., per metus – padidėjo 7,4 tūkst.

15–64 metų amžiaus gyventojų užimtumo lygis antrąjį ketvirtį sudarė 71,4 proc., per ketvirtį, kaip ir per metus, jis sumažėjo 1,6 proc.

Šios amžiaus grupės vyrų užimtumo lygis buvo 1,4 proc. aukštesnis už moterų.

Minėtu laikotarpiu darbingų asmenų Lietuvoje iš viso buvo 1 mln. 477,4 tūkst.: palyginti su pirmuoju šių metų ketvirčiu, tokių asmenų skaičius sumažėjo 15,3 tūkst.

Antrąjį ketvirtį dirbo 1 mln. 351,5 tūkst. gyventojų. Per ketvirtį užimtų gyventojų skaičius sumažėjo 34,9 tūkst., per metus – 30,7 tūkst.

Dirbo 79,1 tūkst. jaunų (15–24 metų amžiaus) gyventojų. Per ketvirtį dirbančio jaunimo skaičius sumažėjo 9,1 tūkst., per metus – 14,4 tūkst.

Antrąjį ketvirtį buvo 891,1 tūkst. ekonomiškai neaktyvių 15 metų ir vyresnių gyventojų, iš jų daugiau nei pusė (59 proc.) – senatvės pensininkai ar išankstinės senatvės pensijos gavėjai.

180,7 tūkst., arba 64,3 proc., jaunų (15–24 metų amžiaus) gyventojų buvo ekonomiškai neaktyvūs, iš jų 92,3 proc. mokėsi bendrojo lavinimo ar profesinėje mokykloje, kolegijoje, universitete.

1 Comment

  1. Išvarė valdžia žmonė

    Ketvirtadalys gyvena žemiau skundo. Badauja. Bomžu neristruotu tukstančiai. Ir tam fonė Grubliauskas kerta medius ir projektai viskoie Rumpiškės kvartalo už 6.7mln.Planuoja su galimai Karobliu Girulius iškirsti ir visokius daryti sąstatu stotelės. Ažuolus iškirto. Karoblis tik kiša pinigus į ginkluotė
    Ny šlykstu nuo valdžios

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Palangoje rudenį vyks senjorų festivalis

Tarptautinės pagyvenusių žmonių dienos proga Palangoje pirmąsyk bus organizuojamas festivalis „Senjorų savaitė“. Rugsėjo 29 d. – spalio 4 d. Palanga ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Konsultacijos

Pensijos auga, tačiau vis dar lėtai

Lietuvoje augant vidutiniam darbo užmokesčiui, pamažu auga ir vidutinė senatvės pensija, tačiau atotrūkis tarp jų vis dar labai didelis. Praėjusiais ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Konsultacijos

Daugiausiai senjorų dirba švietimo, sveikatos priežiūros, vandens tiekimo įmonėse, mažiausiai - IT sektoriuje

Demografinė situacija verčia keisti požiūrį į vyraujančią situaciją darbo rinkoje penkiasdešimtmečių ir šešiasdešimtmečių atžvilgiu. Užimtumo tarnyba pasidomėjo Lietuvos įmonėse ir ...
2024-04-22
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This